Crónica Cadetes 1ª Reg. (Gr. B): Escolar 4 – 4 San Francisco

C.E. Escolar: Toni López, Pep Bauçà, Carlos Niño, Manuel Morales, Pablo Milan, Carlos M Gómez, Tomeu Palmer, Lluís Crespo, David Carmona, Enric Martínez, Pep Maria

Substitucions: Toni López por Biel Garau (41’), Tomeu Palmer por Oliver D Schnapauff (50’), Pep Maria por Pau Artigues (55’), Carlos M Gómez por Lucas S Praticis (69’), Pep Bauçà porJorge Pérez (79’)

C.D. San Francisco: Roberto Llado, Antonio Martínez, Jaume Ferrer, Jaime Vidal, Álvaro España, Álvaro Castellanos, Álvaro Martínez, Borja Suárez, Alex S Ortiz, Juan C Hornos, Juan F Villena

Substitucions: Álvaro Martínez por Nile Holmes (55’), Juan F Villena por Alejandro Calvo (64’), Álvaro Castellanos por Kevin Martí (69’), Álvaro España por Antonio Benítez (69’)

Gols: 1-0 David Carmona (32’), 1-1 Antonio Martínez (38’), 1-2 Juan C Hornós (47’), 2-2 Manuel Morales (55’), 3-2 Enric Martínez (57’), 3-3 Alex S Ortiz (62’), 3-4 Antonio Benítez (69’), 4-4 Enric Martínez (79’)

Arbitratge: Gabriel Flaquer Rey

Targetes: groges por C.E. Escolar a Lluís Crespo (24’), Manuel Morales (26’), Pablo Milan (28’), Carlos Niño (68’) y por el C.D. San Francisco a Álvaro Martínez (2’), Antonio Martínez (27’), Álvaro España (53’), Jaume Ferrer (64’), Alex S Ortiz (79’)

Comentari:

Ahir es va jugar al camp municipal d’Es Figueral el partit corresponent a la vuitena jornada de la lliga de cadets, primera regional, grup B, entre l’Escolar i el San Francisco. Joc ràpid, igualat i de molta intensitat, amb ocasions de gol per part d’ambdós equips. El marcador es giraria fins a tres cops abans de marcar l’empat definitiu, donant així un toc d’emoció a un gran enfrontament.

Comença el partit. El San Francisco domina lleugerament el joc, fent retrocedir l’equip local i tancant-lo dins el seu camp. Els verds aguanten com poden les contínues envestides dels visitants, sortint al contraatac i provocant escasses jugades de perill a l’àrea rival. El joc és constantment interromput per faltes –es veuen fins a cinc targetes a la primera mitja hora de partit- i gairebé no hi ha ocasions de gol, però la gran part d’elles es concentren a la porteria local. No és fins al minut 32 de joc, en una jugada ofensiva dels locals, que arribaria el primer gol del partit. Una bona passada entre els centrals de l’equip visitant que David Carmona sabria aprofitar, inventant una autopassada per superar al porter i, d’aquesta manera, marcant l’un a zero per als seus.

Poc li va durar l’alegria a l’Escolar, ja que els visitants, envers de baixar els braços, reaccionarien a temps per aconseguir un gol just abans d’acabar la primera part. Córner en contra dels locals a dos minuts d’arribar al descans. La pilota és penjada al segon pal, on Antonio Martínez, amb un poderós bot, remataria de cap per restablir les tables al marcador. El partit arriba al descans amb el resultat de 1-1 al marcador.

A la represa del partit, l’equip visitant surt amb confiança i motivat pel gol que havien aconseguit al primer període. Per la seva part, els locals també surten a l’atac, avançant lleugerament les línies. Molta intensitat i igualtat; el joc es concentra en el centre del camp, tot i que ambdós conjunts cerquen tímidament el gol. Ho aconseguirien els visitants al minut 7 de la segona part. Després d’una gran passada sobre la defensa dels locals, Juan C Hornos controla amb el pit i, sol davant el porter, aconsegueix regatejar-lo i fer el gol que els col•locaria temporalment per davant en el marcador.

Durant un temps, l’equip visitant jugaria amb tranquil•litat gràcies a l’avantatge que tenien, movent la pilota de costat a costat, cercant amb poc afany augmentar la distància en el marcador. L’Escolar, per la seva part, cercaria l’empat, tot i que amb prou feines aconseguiria sortir del seu camp. Al minut 55 arriba la jugada del 2-2. Pilota dividida al camp del San Francisco. Sembla que tot l’avantatge sigui del porter. Tot i així, el defensa i el porter no s’entenen i Manuel Morales, molt atent, s’aprofitaria d’aquest moment de dubte per endur-se’n la pilota, amb una mica de fortuna, i fer l’empat. L’Escolar, motivat per aquest gol, tardaria només dos minuts a fer el tercer. Bona jugada ofensiva dels verds; Enric Martínez recull amb el pit una pilota alta fruit d’un rebuig de la defensa, situant-se així davant el porter i batent-lo amb un dispar fort i precís, aferrat al pal. En només tres minuts, l’equip local havia remontat el partit. Un partit que no s’havia acabat, ni de prop.

Entram als darrers vint minuts de joc. La intensitat augmenta, així com l’afany d’ambdós conjunts per trobar el gol; l’Escolar per sentenciar el partit, el San Francisco per tenir opcions a guanyar-lo. L’equip visitant es llança a l’atac, cercant els espais entre la defensa. L’Escolar, en comptes d’intentar protegir el resultant, segueix atacant amb ferocitat per provar d’aconseguir una victòria gairebé segura, descuidant una mica la defensa. Un d’aquests descuits l’aprofitaria a la perfecció Alex S Ortiz, molt viu, que aprofita una passada entre els centrals de l’Escolar per batre el porter en l’u contra u. D’aquesta manera, el marcador assenyala per tercera vegada l’empat: 3-3.

Ara, ni l’Escolar ni el San Francisco es conformen amb el resultat. Ambdós cerquen la victòria amb força. Es veuen ocasions a les dues porteries, frustrades en part per la gran labor defensiva d’ambdós conjunts. Al minut 69 de joc, els vermells aconseguirien el gol que els col•locaria per darrera vegada per davant. Un altre cop de córner. Just abans d’efectuar-se, es produeix una doble substitució en les línies visitants. Un dels recent sortits, Antonio Benítez, és l’encarregat de rematar de cap la pilota, aferrada al pal, i fer el 3-4. A partir d’aquí, el partit cobra una expectació enorme. Ara són els verds els qui ataquen més. Els visitants, conscients del perill que suposa sortir a l’atac, queden una mica més endarrerits per mirar d’aguantar un molt preciós resultat. No obstant, l’Escolar aconseguiria empatar el partit. Just un minut abans de concloure el temps reglamentari, es produeix una falta a favor dels locals a la línia de tres quarts. Falta que es treu molt ràpid i, de nou Enric Martínez, controla amb el pit i remata per aconseguir el definitiu 4-4.

Després d’això, encara en tendria una altra l’equip local per guanyar el partit. David Carmona, gairebé sol davant el porter, inventaria un fort i ajustat xut que és repel•lit pel pal. Un minut després, acabaria el partit. Al final, repartiment de punts just entre dos equips que varen oferir una magnífica exhibició de joc i gols. El San Francesc segueix sense perdre ningun partit fora camp, mentre que els locals sumen el sisè partit consecutiu sense guanyar.