Entrevista al President del C.D Montuïri

Presidente del Montuiri
Presidente del Montuiri

La temporada 2009/10 sembla que no serà una més. A més de la reducció dels pressuposts de tots els clubs que compten amb equips a tercera divisió, durant aquests dies s’estan posant les bases per la posada en funcionament d’un “gran club” que aglutinarà els clubs de; Es Pla (Vilafranca), U.E Porreres i C.D Montuïri, així com també joves d’altres pobles dels voltants que no compten amb clubs de futbol en el seu poble o estan poc consolidats. Per conèixer més d’aprop les dues qüestions, ens disposem a entrevistar a Joan Antoni Payeras Fornés, president del C.D Montuïri.

Com ha sorgit aquesta idea d’unir els clubs de futbol base?

És una idea que ja fa uns anys va sorgir però enguany ens hem decidit a posar-la en marxa. Es tracte de fer front a una nova realitat i adaptar-m’hos de la manera més eficient possible. La gran oferta d’activitats i entretaniment d’avui en dia fa que el futbol avui no tingui el protagonisme de dècades enrere i, per tant, sigui necessària la unió de varis clubs per funcionar amb una estructura eficient.

Quins canvis suposarà aquesta unió?

Ja fa dos anys que estàvem units amb la U.E Porreres i per tant els canvis tampoc són massa radicals. Més que res es tracte d’un canvi de mentalitat ja que a partir d’ara ens podem convertir en el gran club del Pla de Mallorca. L’augment de jugadors potencials representarà tenir dos equips a cada categoria i, a moltes d’elles, es tindrà un equip a primera. Saber que no ens faran falta jugadors et dóna una gran tranquil·litat alhora de fer feina.

Quines són les possibles crítiques al projecte?

Amb l’experiència positiva d’aquests dos anys d’unió amb la U.E Porreres s’ha vist que els aspectes positius superen, amb diferència, als negatius. Les principals crítiques sempre havien estat la incomoditat d’haver d’acompanyar els fills a altres pobles per fer els entrenaments o bé la pèrdua del nom de “Montuïri” a algunes categories. Som conscients que, en un món ideal, tots voldríem dur sempre el nom de Montuïri i poder entrenar sempre al poble, però ens em d’adaptar al context que ens ha tocat viure. I nosaltres intentem fer-ho de la millor manera que sabem.

Això m’inmagin que duu molta feina, quins són els montuïrers més implicats?

Sí, fa un mes que estam fent molta feina amb aquesta qüestió i som varis els que estam coordinant el tema juntament amb els directius de la U.E Porreres i Es Pla. Podem destacar en Tomeu Verger i en Pedro Mariano però n’hi ha d’altres.

Deu quedar molta feina per fer?

Sí, fins ara només hem planificat, però a partir d’ara començarem la tasca d’informar i explicar el projecte així com cercar les persones més indicades per coordinar tota aquesta feina. Som conscients de la importància de cercar un bon coordinador i també de la necessitat de perfilar i planificar bé la temporada. Sabem que serà un any de molta feina, però tenim la il·lusió necessària per aconseguir l’èxit esperat.

Canviem de tema, com es presenta la temporada de tercera divisió?

Bé, tothom sap que enguany, degut al context de crisi s’ha hagut de fer un replantejament de l’equip de tercera divisió. Nosaltres ens hem aprofitat de la tasca realitzada durant les darreres temporades i ara tenim la sort que són molts els jugadors i tècnics que volen estar amb nosaltres malgrat de tenir menys pressupost. Un exemple n’és l’entrenador Diego Henry, que ha volgut continuar amb el projecte iniciat l’any passat. Aquest fet ens permet fer front a la temporada 2009/2010 amb molta més tranquil·litat.

Quines baixes tenim respecte l’any passat?

Fins ara només hi ha confirmades la del veterà Paco Pérez i la dels montuïrers Sebastià Canyellas, Rafel Alcover, Baltasar Socies, Tomeu Fullana i Guillem Munar, però segurament n’hi haurà d’altres en les properes setmanes.

I altes?

La gran majoria dels fitxatges que s’han tancat i es tancaran en els propers dies són jugadors joves. És el cas, per exemple, d’en Bernat Fullana que té 20 anys, prové del Cala d’Or i és migcampista. Altres jugadors joves que ja s’han fitxat són: a la porteria Josemi, que jugava amb la Salle juvenil, els defenses Pablo (Cala d’Or) i Biel Canyellas (Alcúdia), els migcampistes Jaume Mut (Cala d’Or) i Ivan (La Salle juvenil), i el davanter Juan (la Salle juvenil). En aquests moments s’està treballant en el fitxatge d’altres jugadors per a tenir la plantilla al complet dia 23 de juliol, data en què començarà la pretemporada de l’equip.

Hi ha pocs montuïrers, o no?

Si, la veritat es que enguany han decidit “penjar les botes” la gran majoria dels montuïrers que militaven a l’equip de tercera divisió. En principi enguany només comptarem amb la important presència del porter Josep Tugores, un jove que després de dos anys aprenent del veterà Rafel Alcover, segur que tindrà l’oportunitat de demostrar les seves qualitats.

No l’hi preocupa aquesta situació?

Bé, sempre que jo he estat president tots els jugadors montuïrers d’alta competició han pogut (i sempre o han fet) jugar amb l’equip de tercera divisió del C.D Montuïri. Enguany ens trobam amb què haurem de patir les conseqüències d’un buit d’uns deu anys, en què gairebé cap jugador montuïrer s’ha consolidat a l’alta competició. Això es degut a varis motius, però el més important es que actualment, tenim moltes esperances amb jugadors dels equips inferiors de futbol base. Un exemple n’és l’equip juvenil, en el què confiï que d’aquí dos anys alguns joves podran jugar amb el primer equip. També he d’afegir que els montuïrers tenim la sort que dos joves del poble no poden jugar amb l’equip de tercera divisió perquè o fan a categories o clubs de més nivell. Per tant i resumint, no m’agrada veure que només un montuïrer juga a l’equip de tercera divisió però val la pena seguir amb el projecte perquè aviat tornarem tenir jugadors que es podran aprofitar d’aquesta situació.

esportmontuiri

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.