Crónica 2ª Div. B: At. Baleares 4-0 Mallorca B

AT.BALEARS: Fernando (2); Tolo Reus (2), Ibok (3), Del Castillo (3), Tena (3); Lawal(3), Ernesto (3), Coco (3) ; Savoia (2),Peter (3), Martins (2).

Canvis: Bigas (2) per Tena; Hoyos (2) per Tolo Reus; Aarón (1) per Coco.

MALLORCA B: Yeray (1); Jaime (1), Kevin (1), Joaquín (1), Ramón (1), Alberto (1), Aleix (1), Pina (1), Enrich (1), Abdón (1), David (1).

Canvis: Didac (1) per Aleix; Castillo per Abdón; Grasa (1) per David.

ÀRBITRE: Sr. Juan Acosta (2), del col.legi tinerfeny, auxiliat pels senyors Hijano i Veloso. Correcte. Cap influencia en l’encontre. Partit sense complicacions.

TARGETES GROGUES: At. Balears: Savoia y Coco. Mallorca B: Ximo

GOLS:

1-0(m.20): Falta que bota en Coco, a la dreta de la frontal, treu en curt sobre Ernesto, que afussella Yeray.

2-0(m.24): Pilota de’n Coco sobre en Peter, que davant la sortida de’n Yeray, el bat per alt amb un toc suau.

3-0 (m.38): En Peter, en jugada individual, es desfà a la mitja volta de l’escomesa de la defensa visitant i bat Yeray de tir creuat.

4-0 (m.51): Cavalcada de’n Savoia a la dreta de l’atac blanc-i-blau, que bat per quarta vegada en Yeray, de tir creuat.

INCIDÈNCIES: Matinal de fred, pluja i vent. Així i tot, més de 4.000 persones han presenciat l’encontre. La seixantena de “supporters” que han acudit a l’Estadi Balear han sigut allotjats a la general sud.Cap incident destacable, llevat de les salutacions fascistes, amb la ma dreta en alt a l’arribada a l’Estadi, per part dels seguidors visitantws, que ha sigut degudament denunciada a la Policía Nacional.

Molta animació a les grades durant tot l’encontre.

COMENTARI

Moltíssima expectació ha tengut el derbi ciutadà en aquest enfrontament corresponent a l’onzena jornada del campionat del grup tercer de la segona divisió B.

Al llarg de la semana, l’entrenador visitant, Jaume Bauçà, manifestà què, independentment del resultat, volia un partit del qual poguéssin sortir amb la cara ben alta. Després del matx, però, arribà a qüestionar l’actitut d’alguns dels seus jugadors, especialmente dels davallats del primer equip per fer front a n’aquest matx de la máxima rivalitat.

I és què el partit tenia la seva importancia, especialmente per l’equip local que, de perdre, s’hagués vist involucrat en una dinámica molt negativa de cara a les pròximes jornades.

Però els homes de’n Siviero, conscients del què es jugaven, i amb el suport d’una afició entregada, varen sortir enxufadíssims al partit des del primer minut. Així, una primera ocasió de’n Peter surt per damunt el travesser només començar a rodar l’esfèrica. El partit va tenir moments de respecte, però en arribar el minut 20, amb l’1-0, semblava què els locals es creixien i els visitants mimbàven. Fruit d’això, només quatre minuts després, arribava el segón. I abans del descans, encara arribà un altre, davant un rival què no va xutar a portería en tot el primer temps. El partit estaba donat i beneït. Després d’una primera part de somni, els locals sabien què la segona part era de pur tràmit. I així va ésser, i més quan, als sis minuts de la segona, en Savoia feia el quart i darrer gol. L’afició gaudia, els jugadors locals ho passaven bé, i els visitants, desfigurats, demanaven l’hora. No hi va haver més historia. Una pisonadora passava sobre els futuribles vermellencs, i falta saber si el resultat tendrá influencia en les pròximes jornades. Cal destacar, per acabar, què els jugadors blanc-i-blaus renunciàren a la prima per la victoria, però no així a l’espectacle de joc i gols.