50è aniversari de l’Estadi Balear

Estadio Balear
Estadio Balear

El diumenge dia 9 de maig a les 11 .00 h tindrà lloc el primer acte promogut per l’àrea social del Club Esportiu Atlètic Balears que es celebrarà amb motiu del 50 aniversari de la construcció de l’Estadi Balear. A l’entrada a l’Estadi es farà entrega als assistents d’un dossier amb text i fotografies.

Abans del partit contra el Binissalem, el president de l’Atlètic Balears, Fernando Crespí farà entrega d’unes plaques commemoratives i insígnia d’or a tres jugadors: Rafel Fita Oliver , Julià Cantallops Mir i Joan Morro Albert de la plantilla 1959-1960.

El pregoner de l’acte serà l’escriptor Antoni Salas Fuster que rememorarà la efemèride.Per megafonia es diran unes paraules en memòria dels jugadors. Después hi haurà un minut de silenci en memòria dels jugadors desapareguts.

En el descans es faran lliurament d’unes plaques a les persones que durant els darrers tres anys han treballat per al club.

Sens dubte, un dels grans atractius serà la presentació oficial de la samarreta del cinquantenari que lluiran els jugadors per primer cop .

La festa continuarà amb una marxa fins a la font de les Rambles i amb un dinar a la qual assistiran tots aquells aficionats que ho desitgin.

Breu Resum

L’any 1960 es construeix l’Estadi Balear, nou camp del Club. L’estadi fou dissenyat per l’arquitecte Josep Barceló i inaugurat dia 8 de maig de l’any 1960 amb un partit internacional disputat contra l’equip anglès del Birmingham City Football Club . L’alineació d’aquell dia estava composada per Bermell, Crespí (Daga), Beltran, Eraña, Cantallops, Villar, Fita, Ricardito, Morro, Peña i Macario. L’Atlètic va guanyar per dos gols a cero, marcant en el minut 13 Fita, i rematant el partit, en el minut 4 de la segona part, Ricardito. El jugadors de Birmingham, que que es trobava en aquella època ben classificat a la Lliga anglesa de futbol , davant la impotència d’un resultat que els feia perdre contra un equip de tercera divisió, es començaren a mostrar amb violència sobre el terreny de joc. Així, es va produir un fet que ha estat recordat amb tristor durant dècades per l’afició blanc-i-blava: el jugador britànic Murphy va executar una terrorífica entrada sobre el capità de l’Atlètic Balears, Crespí, provocant-li una greu lesió que l’impedí tornar a jugar a futbol.

Les dimensions del terreny de joc de l’Estadi Balear són 102 per 67 metres. L’Estadi té una capacitat per divuit mil espectadors, vuit mil d’asseguts, i deu mil de drets. Compta amb una tribuna coberta i està dotat de gespa artificial. L’Estadi fou construït, en el seu moment, per una comunitat de propietaris que continua en funcionament. El Club Esportiu Atlètic Balears gaudeix d’un usdefruit vitalici sobre l’Estadi Balear. Durant l’any 2007 es dugueren a terme importants obres de reforma que permeteren arreglar greus deficiències que presentava la instal·lació esportiva

Estadis més grans del territoris de parla catalana:

1 Camp Nou 98.772 Barcelona Catalunya 1957 FC Barcelona

2 Estadi Olímpic Lluís Companys 55.926 Barcelona Catalunya 1929 Municipal

3 Estadi de Mestalla 55.000 València País Valencià 1923 València CF

4 Estadi Cornellà – el Prat 40.500 Cornellà Catalunya 2009 RCD Espanyol

5 Estadi Martínez Valero 36.017 Elx País Valencià 1976 Elx CF

6 Estadi José Rico Pérez 29.584 Alacant País Valencià 1974 MUNICIPAL

7 Estadi Ciutat de València 25.354 València País Valencià 1969 Llevant UE

8 Estadi de Son Moix 23.142 Palma Illes Balears 1999 MUNICIPAL

9 El Madrigal 22.000 Vila-real País Valencià 1923 Vila-real CF

10 Nova Creu Alta 20.000 Sabadell Catalunya 1967 MUNICIPAL

11 Estadi Balear 18.000 Palma Illes Balears 1960 Atlètic Balears

At. Baleares

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.