La PB Els Tamarells dedica la loteria de Nadal a Joan Casals, avi del Barça

Loteria de Navidad de la PB Els Tamarells

L’Avi del Barça o l’Avi Barça és un personatge creat pel dibuixant Valentí Castanys que representa de manera personificada el Futbol Club Barcelona. L’Avi del Barça va fer la seva primera aparició el 29 d’octubre de 1924 a la revista Xut!. En homenatge a aquesta figura, es col·locà una escultura al recinte de La Masia, al costat del Camp Nou.

Al trofeu Joan Gamper de l’any 1984, que es va jugar contra el Boca Juniors i el Bayern de Munic al Camp Nou, un seguidor del Barça anomenat Joan Casals va decidir disfressar-se de l’Avi del Barça. La caracterització va agradar tant que aquesta tradició es manté encara avui. Joan Casals és soci de la Penya Blaugrana de Guardiola de Berguedà, on viu i té un restaurant (El racó de l’avi).

L’any 1992, quan el Barça va aconseguir la seva primera Copa d’Europa a Wembley, Casals va prometre que s’afaitaria la barba en cas que els blaugranes aconseguissin un segon trofeu. El 10 de juny de 2006, tres setmanes després que el Futbol Club Barcelona guanyes la Lliga de Campions a París, Joan Casals va complir la seva promesa.

Joan Casals, tal com tradicionalment s’ha caracteritzat a l’Avi del Barça, vesteix amb samarretes del Barça de la dècada dels anys 60 i 70 i uns pantalons també antics. També porta sempre la tradicional barretina i una bandera del Barça.

Les participacions són a dos euros, jugant 1’60 €, i se poden trobar a molts d’establiments de la comarca.

La Junta Directiva

 

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.