Crónica 2ª B: At. Baleares 1-1 Sporting Mahones

El trio arbitral con los capitanes del partido

Atº Baleares: Fernando, Tolo Reus, Valentín, Edet Ibok, Oscar Tena, Ernesto, Checa, Coco(Dani Lucas, min. 80), Aaron (Lawal, min. 72), Rafeal (Peter, min. 64) y Martins.

Sporting Mahonés: Moso, David Sánchez (Fullana, min. 63), Raúl Capó, Camacho (Jeroni, min. 48), Martí Noceras, Pedro Capó, Mendez, Iray, Rubén, Marcos (Vates, min. 58) y Trujillo.

Gols: 1-0(m.4): Falta treta en estrategia pels locals què s’estavella al pal i el rebuig l’aprofita Valentín Goffin per fer el gol local, 1-1 (m.5): Una altra falta, què Trujillo transforma de potent xut.

Árbitro: Simón del Pino (Mala actuación).

Targetes: Amonestó a por parte local a Valentín, Dani Lucas y al entrenador Goran Milojevic; y por parte visitante a David Sánchez, Iray, Marcos y Jeroni.

Incidencies: 800 espectadores en el Estadi Balear

Temperatura agradable en horari nocturn, davant la presencia d’un miler d’espectadors, què animaren força al conjunt local. La polémica dels horaris produïda durant la semana quedà en no res, vista la cordialitat entre els dos conjunts.

Comentari:

Si els tres punts es poguéssin repartir en dos pel conjunt local i un pels visitants seria el més just. Perquè, vist el què hem vist sobre el terreny de joc, amb un començament elèctric per part dels dos equips i dos gols en cinc minuts, és ben cert què el repartiment de punts era el més correcte un cop arribats al descans. De fet, cal assenyalar, llevat dels gols, una gran jugada de n’Ernesto al minut 15, què aturà Mosso, un xut de Martins al 41 i un de’n Rafeal al mateix minut i, per part visitant, un xut de Méndez al 43. Tot això, amb l’Atlètic Balears portant l’iniciativa i els visitants atacant també amb tres i quatre jugadors.

Però el discurs canvià a la segona part. L’Sporting passà del tú a tú a esperar una jugada de contraatac per endur-se’n la victoria, mentre els locals posaren tota la benzina, sense canviar la seva mentalitat. De fet, la única jugada perillosa dels menorquins en aquesta segona part arribà al minut 85, en una contra materialitzada pe’n Trujillo, amb un xut què aturà Fernando.

Els de Milojevic, per contra, varen gaudir de moltes ocasions per guanyar el derby autonòmic. Així, un triple xut –dos tirs d’en Checa i remat final de Rafea fora- al minut 57, una xilena de Martins fora al 62, un altre remat de Martins què desvia Mosso a córner al 73; Martins altre cop al 79 ajustat al pal, i finalment un remat de Checa rossant el travesser al 90, dónen bona porva de la quantitat d’ocasions dels avui blanc-i-blaus. També és cert què la falta d’encert penalitza, i avui ho ha fet restant dos punts als locals i premiant amb un punt als maonesos, què tene un equip molt ben conjuntat, amb bona forma física i bon criteri per moure l’esfèrica. Els de la via de cintura es mouen més per convicció, energía i entrega. Però encara li manca confitar tot el què intenten sobre el terreny de joc, i definir més en la resolució.

Sense dubte, i en definitiva, un bon partit de futbol, què deixa l’Sporting a la zona noble de la taula classificatòria, i els locals en una situación complicada, però amb la sensació de què hi ha molt millor equip què aquell de fa dues temporades què es va arrossegar per la zona baixa de la classificació durant tota la lliga. Ara l’Sporting ha de rebre al líder Sant Andreu, mentre l’Atlètic Balears ha de visitar el Benidorm, classificat en la zona mitja. Tant de bo treguin resultats positius els dos conjunts.