Crónica 3ª Div.: At. Baleares 3-2 Montuiri

El trio arbitral con los capitanes del partido
El trio arbitral con los capitanes del partido

Alineaciones:

Baleares: Linares (2); Bio (1), Ibok (2), Esteban (2), Óscar (1); Ernesto (1), Rafeal (1), Lawal (3), Giovanni (2); Peter (2), Edu (2).

Substitucions: Llistó (2) per Peter; Morales (2) per Rafeal; Nacho (1) per Bio.

Montuiri: Josemi (1); Biel (1), Mateo (1), Barto (1), Paco (1); Emilio (1), Edi (1), Marcos (1), Bigas (2); Rojals (2), Ivo (1).

Substitucions: Pep (1) per Josemi; Simón (0) per Marcos, Bernat (1) per n’Ivo.

Arbitre:  Sr. Rosselló Tudela (1): No va veure dos penaltis a l’àrea visitant. Va permetre joc massa dur i no va tallar d’arrel l’espiral de bronca en que va acabar tot plegat. No va permetre, en canvi, les pèrdues excessives de temps i va estar ben auxiliat pels jutges de línea. Va intentar ésser imparcial, però no va veure moltes coses. Li va fugir de les mans, encara que tractà d’ésser honrat.

Targetes: Bio (m.63), Ernesto (m.71 i 75), Estéban (m.93) / Bigas (m.20), Edi (m.32), Josemi (m.40), Emilio (m.54), Biel (m.56), Simón (m.59), Paco (m.71).

Expulsions: Ernesto (m. 75 -per acumulació-); Diego Enri, entrenador visitant (m.90).

Gols: 0-1 m.19: Marcos, de cap. 0-2 m.36: Bigas. 1-2 m.45: Edu 2-2 m.67: Morales 3-2 m.83: Lawal.

Incidencies: Matinal estiuenca amb presencia d’uns 700 espectadors. Terreny de joc en perfectes condicions. Abans del començament es guardà minut de silenci.

Comentari:

De tot i molt a l’Estadi Balear. Partit vibrant, remuntada en inferioritat i incidents.

La primera part començà amb domini local, fruit del qual, arriba la primera ocasió al minut 9. Centrada amb rosca al segon pal i en Peter no hi arriba per centímetres. Dos minuts després hi ha un posible penalti sobre n’Edu que el col.legiat no assenyala. Vuit minuts després, gerro d’aigua freda pels de’n Pedraza: córner a la dreta de l’atac montuïré, i en Marcos, de cap, bat Linares. Tres minuts després, al 22, en Peter llança alt sobre la sortida de’n Josemi. Al 29, penalti molt clar sobre en Peter que tampoc és vist per l’àrbitre. I, per si no era suficient

l’ emoció, al 36 arriba el segon dels visitants. Falta sobre la part dreta de l’atac que es bota ràpid i Bigas torna batre Linares per baix. Viure per veure.

A partir de llavors el Montuïri, que havia collit un enorme avantatge, va canviar el plantejament. Passà de jugar a no deixar fer-ho. Fruit d’això, ja al minut 40 de la primera part el porter visitant va rebre tarjeta groga per pèrdua de temps. Però encara n’hi havia més. Al 44 n’Edu llança magistralment de lluny, i l’esfèrica s’estavella al travesser. Era l’avís. Un minut després arriba el primer gol local. Aquest cop n’Edu no falla. Amb aquest resultat s’arribà al descans.

Abans de començar la segona part el Montuïri fa dues substitucions (amb canvi de porter inclosa) i n’Ángel Pedraza lleva en Peter, lesionat a l’espatlla, i posa en Llistó per dominar la zona ampla del terreny de joc. Fruit d’això, arriba la primera jugada de perill dels locals. Falta que bota en Llistó, i n’Edu pentina sortint l’esfèrica fora per poc. A tot això, els primers 15 minuts de joc de la represa els jugadors visitants ja havien vist tres targetes grogues. El míster local torna a canviar el guió, llevant en Rafeal, canvia de banda en Giovanni i entra al terreny de joc en Morales qui, dos minuts després, fa el gol que igualava el matx, davant l’ alegría del públic local. Però això es torna tòrcer quan n’Ernesto és sancionat amb dues targetes grogues en quatre minuts. Estam a la mitja hora de la represa i l’Atlètic Balears, que havia fet aparéixer l’esperança de la remuntada, es troba en inferioritat numèrica. Al 36 el míster local se la juga: Bio al vestidor i Nacho sobre la gespa. Això dóna espai a n’en Lawal que, només dos minuts després, entusiasma a la parròquia amb el golàs del partit. Agafa l’esfèrica als voltants de la divisòria, escorat a l’esquerra, avança driblant tot adversari que li barra el pas, s’interna dins l’àrea i afusella el porter visitant. El deliri local. La feina estava feta.

A partir d’aquí fins el final, cal assenyalar els lamentables incidents protagonitzats per l’entrenador visitant, qui es va encarar amb n’Ernesto, quan aquest ja estava fora del rectangle de joc, i, fruit de les seves provocacions, va ésser expulsat finalment en el minut 90 de l’encontre, i, sobre tot, pel dorsal 14 –Simón-, qui ja s’havia encarat amb n’Ángel Pedraza en una treta de banda, i que va perdre els nervis al final del matx, arribant a baixar-se els calçons mostrant a la grada allò que comença quan acaba l’esquena. Així el Montuïri va passar de la victòria en silenci a la derrota amb renou. I és que semblava que es jugava quelcom més que els tres punts de rigor. Finalment cal assenyalar que en Lawal, heroi del partit, va quedar estès sobre la gespa amb convulsions, a la finalització de l’encontre, fruit d’una colçada al cap que va provocar el trasllat del jugador a un hospital de Ciutat. Moltes baixes per rebre dimecres el Constància. Però, com es pot veure, la fe mou muntanyes.

Daniel Riera para Fútbol Balear

Fotos Oscar Quetglas


Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.