El Círculo Sollerense femení acaba la primera volta de la lliga

Circulo Sollerense Femenino

Després d’acabar la primera volta de la lliga autonòmica femenina, el Cercle Solleric de Sóller ha aconseguit uns bons resultats a pesar d’haver perdut tots els seus partits, amb 9 gols a favor i 113 en contra. Però això és secundari pel club perquè res ha estat fàcil des dels inicis.

Quan la UD Arenal es va retirar de la competició i se’ns va oferir la possibilitat de recuperar la plaça perduda a Autonòmica l’any passat, era un repte arriscat. Sabíem que era una categoria massa dura per un equip totalment nou, on les derrotes i les golejades podrien acabar per desanimar i desfer l’equip, inclús retirar-nos de la competició. Però es va optar per ascendir, sent ben conscient d’on ens ficàvem. I això, maldement, ens ha fet més fortes.

Aquest estiu l’equip va estar a punt de desaparéixer. La convocatòria del club va funcionar i l’entitat va salvar l’equip amb noves jugadores, totes de Sóller (i algunes foranes, sempre benvingudes), de totes les edats i nivells. Així es va formar un equip gairebé partint de zero, amb incorporacions que inclús començaven a jugar a futbol enguany. Calia fer una feina completa des de zero des del pla físic, tècnic i tàctic. Res fàcil. Però la perseverància i el bon ambient que sempre ha regnat al voltant de la plantilla han fet que es formés un equip. Un equip en tots els aspectes i en creixement constant.

De les golejades inicials hem passat a derrotes honroses on les rivals han de suar i treballar per guanyar-nos, especialment a casa. De perdre 2-17 (desset) contra el Mallorca hem passat a un 0-1 (un!) contra l’Sporting Mahonés. Els nostres rivals ja saben que no s’enfronten a una banda sense ordre ni resistència. Que hauran de lluitar per guanyar-se els tres punts, ningú ens guanyarà fent «un entrenament amb equipació». Que som un equip batible, però que vol guanyar-se un respecte. Jugam i treballam per millorar deixant el resultat i la classificació en un segon pla, perquè coneixem les nostres limitacions. Amb tota seguretat l’equip baixarà a Regional; però totalment construït, amb el cap ben alt i després de gaudir de l’esport fins la darrera jornada.

El Cercle Solleric és coer de l’Autonòmica femenina però líder en esportivitat, amb 6 amonestacions en 13 partits i cap expulsió. A més, cap jugadora ha rebut més d’una targeta. Intentem jugar sempre practicant el joc net, sense patades ni bronques, respectant el públic i els àrbitres. En tot moment aprenent, fent col·lectiu i jugant aprofitant fins el darrer minut, sigui quin sigui el resultat. Creant afició a Sóller, on inclús algunes nines no han pogut incorporar-se al no tenir l’edat reglamentària. Però hi són: tenim el futur de l’equip assegurat.

En la segona volta tots els equips d’Autonòmica podran veure que no som les mateixes. Tindran els tres punts al seu abast, però sense les facilitats de la primera volta. I no val a badar, perquè algun dia pot saltar la sorpresa. No tenim res a perdre, perquè cada partit que complim ho tenim tot guanyat. No ens sentim derrotades.

Manel para Fútbol Balear

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.