Salvador Martín Rabassa: “L’any que ve l’afició disfrutarà de venir al camp”

Salvador Martín Rabassa: “L’any que ve l’afició disfrutarà de venir al camp”
Salvador Martín Rabassa: “L’any que ve l’afició disfrutarà de venir al camp”

Salvador Martín Rabassa, de 51 anys d’edat, és el tècnic elegit per substituir a Fernando Cercós al capdavant del Club de Futbol Sóller. Amb experiència a les banquetes de Tercera Divisió i Preferent catalanes, així com amb el Premià a Segona Divisió B, arriba a la vall amb la intenció d’engegar un projecte de vàries temporades.

Pregunta.- Per què es va decidir a acceptar l’oferta del C.F. Sóller?

Resposta.- Primer de tot per Carmelo, que és la persona que ha confiat amb mi. També per l’entitat que té el club i per la seva història. Hi ha gent que no vol ni sentir a parlar del Sóller per tot el que ha passat, però a mi em fa il.lusió fer una bona temporada.

P.- L’ascens de categoria és l’objectiu que s’ha plantejat per la propera temporada?

R.- Si no es pot aconseguir la primera posició, s’ha d’intentar classificar l’equip de mitja taula per amunt i després, al final de la lliga, intentar arribar a la fase d’ascens.

P.- Vostè ha treballat i s’ha format al futbol català, quina coneixença té del futbol regional illenc?

R.- He vist molt de futbol de Tercera Divisió balear i de la Regional Preferent d’aquí. L’any passat, treballant amb el Sóller com a entrenador de porters, vaig veure bastants de partits de l’equip.

P.- És a dir, coneix els rivals?

R.- Els equips els conec una mica, tot i que la majoria canvien molt d’una temporada a l’altra. Els rivals s’han de conèixer dins una mateixa temporada, perquè amb un canvi d’entrenador canvien dràsticament. Tot i això, puc dir que amb els sis anys que duc a Mallorca conec bastant bé la Preferent d’aquí.

P.- Vostè va treballar cinc mesos amb el cos tècnic de la passada temporada. Què en pensa de la trajectòria de l’equip?

R.- L’any passat va ser una temporada atípica per tot el que va passar. L’equip tècnic no es va poder desenvolupar al cent per cent perquè hi va haver un moment amb una aturada tan brutal que va acabar passant factura. Tot i això, fins a dos o tres partits d’acabar la lliga hi havia opcions de lligueta. Per això, crec que si no hi hagués hagut aquests assumptes extraesportius hi havia planter per quedar entre els cinc primers.

P.- Com a amant del futbol de toc, es pot suposar que aquesta serà la filosofia del proper C.F. Sóller?

R.- Som un entrenador que no creu amb els sistemes fixes. Hi ha equips que sempre juguen igual. Jo crec amb el sistema canviant, perquè vull que en tot moment la pilota ens marqui com hem d’estar. Vull que l’equip sigui capaç de jugar amb tres o quatre sistemes diferents dins un mateix partit. Però tot això requereix molt de treball tàctic i molta feina que haurem de fer als entrenaments. En conclusió, puc dir que crec molt amb la filosofia de Johan Cruyff, quan deia que quant més temps tens la pilota, menys temps la té l’equip contrari.

P.- Quantes incorporacions creu que seran necessàries per completar la plantilla?

R.- En principi, després d’haver fer els primers contactes amb la plantilla que ha acabat la temporada, crec que només ens falten un central i un davanter centre, els llocs que han deixat vacants Tito i Marc Tovar, i que són fundamentals per a l’equip.

P.- No preveu incorporar més jugadors per a la resta de demarcacions?

R.- Estic content amb els jugadors que tenim a la resta de demarcacions. Els porters m’agraden perquè els he treballat i el mig del camp té moltes variants.

P.- Dels jugadors forans que l’any passat jugaren aquí, amb quins es quedarà?

R.- Nosaltres comptam amb tots, tot i que s’ha de parlar primer amb ells. De tota manera, la pretemporada ens dirà quines necessitats tendrem.

P.- Comptarà amb els jugadors juvenils que acabaren la temporada al primer equip?

R.- Si. Tots ells faran la pretemporada i després decidirem si es queden o no.

P.- Parlant del cos tècnic. Ja té decidit qui l’ajudarà a la banqueta?

R.- Tenc tres candidats, però és el club qui ho ha de decidir. El que està clar és que no serà Borja Sánchez. Ell va venir amb Fernando Cercós i vol seguir amb ell.

P.- L’execució del projecte de reforma del Camp den Maiol obligarà a traslladar la pretemporada lluny de la vall. Ja té decidit com ho farà?

R.- Hi ha dues possibilitats: anar a Bunyola o al camp del Port de Sóller. A mi em fa més gràcia anar a Bunyola, ja que el terreny de joc està en millors condicions. No obstant, és un tema que ha de decidir la directiva.

P.- Creu que si ha de començar la lliga a un altre camp afectarà al rendiment de la plantilla?

R.- En principi es demanarà jugar el primer partit a fora per tenir més temps. Però parlant del rendiment, pot afectar a la plantilla. Se’ls ha de mentalitzar que la situació en un futur canviarà. Però quan el camp ja estigui, també els pot afectar positivament per la motivació d’estrenar les obres.

P.- Finalment, un missatge per a l’afició…

R.- Que vengui al camp, que disfrutarà. No els puc prometre res més. Vull que l’afició s’ho passi d’allò més bé, que vegi bon futbol i que sapi que els volem donar bons resultats.

sa veu de soller

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.