Clausurades amb èxit les jornades de Futbol Base de Capdepera

Clausuradas las jornadas de Capdepera
Clausuradas las jornadas de Capdepera

S’han clausurat les Jornades de Futbol Base, que per segón any consecutiu ha organitzat l’ajuntament de Capdepera. Pep Sansó va fer la darrera ponència, en presència de Jaume Bauçà i Lluís Carreras.

Entre altres participants, hi han passat Llorenç Serra Ferrer, Pep Alomar, Pepe Gálvez, i Miquel Bestard.

Les II Jornades de Futbol Base duien com a títol «El camí de la formació a la competició». A la clausura hi va assistir molt de públic interessat, com l’Ajuntament de Capdepera i la Federació de Futbol de les Illes Balears, de començar a planificar les jornades de la pròxima temporada.

En aquesta darrera jornada Pep Sansó va realitzar una exposició sobre «Els factors que ha de tenir en compte un entrenador a l’hora de dissenyar una temporada».

Sansó va basar la seva ponència amb tres punts a tenir en compte per part de l’entrenador segons siguin els objectius marcats, ja sigui per la Directiva com pel mateix entrenador. En primer lloc va parlar de la creació d’un model de joc basat en la seva explicació, entrenament, domini i millora, marcant la diferència entre entrenar i millorar. En segon lloc va parlar de la millora mitjançant la tècnica, tàctica, física, prevenció de lesions i psicologia i per acabar de l’estratègia del joc.

Com a tancament de les Jornades es va realitzar un col.loqui per treure conclusions. Hi varen participar Jaume Bauzá (Entrenador de l’Mallorca B), Juanmi Gelabert (exfutbolista profesiobnal), Lluís Carreras (exfutbolista professional) i Pep Sansó (Director de l’Escola d’Entrenadors). La participació del públic va ser molt fluida.

L’acte va finalitzar amb un parlament del Batle de Capdepera, Josep A. Gallego, que va agrair la col.laboració de la Federació de Futbol de les Illes Balears, la Universitat de les Illes, l’Ebe i el Patronat Municipal d’ Esports de Capdepera.

LA SETMANA ANTERIOR

A la sessió anterior, el veterà periodista Miquel Vidal va explicar la importància que té l’educació en la formació dels joves futbolistes. Vidal també va parlar de la iniciativa del Consell, que ell presideix, de crear una Aula d’Estudis, on els futbolistes estudien abans d’entrenar.

Pep Alomar, ajudant de Serra Ferrer durant molts d’anys, va fer una interessant ponència sobre les tècniques modernes d’entrenar les categories de futbol base, que necessiten un sistema per a cada edat. Els nombrosos preparadors i tècnics assistents seguiren les explicacions amb atenció.

En el col·loqui posterior, Serra Ferrer va recordar com entre ell i en Pep Alomar organitzaren el Futbol Base del FC Barcelona, on hi havia molts dels actuals gran jugadors, com Iniesta, Cesc o Piqué.

També hi va haver temps per a les anècdotes: Pepe Gálvez, va agraïr la confiança que li varen mostrar tant Serra Ferrer fent-lo debutar amb 17 anys en el Mallorca, com Miquel Bestard que el va seleccionar quan era més jove.

FFIB

Fotos Julio Franco

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.