«El camí de la formació a la competició».

Foto de los ponentes y autoridades
El dilluns 7 d’abril va tenir lloc l’acte central de la VI edició de les Jornades Esport Base “El camí de la Formació a la Competició” amb les ponències de Nico López, Luis Paez i Gaspar Mesquida i la participació de José Luis Alberola al col·loqui final.

L’obertura de les jornades va anar a càrrec del Director Insular d’Esports del Consell de Mallorca, Joan Antoni Ramonell, qui va destacar que precisament l’entitat que ell representa és on es treballa el pas de la formació a la competició a l’esport base, recordant que enguany signaran fins a 34 convenis amb les diferents federacions esportives per fomentar l’esport base a escoles municipals i esportives.

A continuació, Nico López, actual entrenador de l’Atlètic Balears, equip de 2ªB que actualment està en llocs d’ascens a la classificació a falta de només cinc jornades, va destacar que ell considera la competició com a part del procés de formació, sempre que sigui una competició ben entesa i ben explicada, i va destacar que hi ha moltes coses a millorar en el futbol base per tal d’evitar que les necessitats dels entrenadors i clubs passin per damunt dels nins, evitant classificacions, golejades sense tancar el marcador…

Nico López també va incidir que entre els set i nou anys, etapa que ell anomena egocèntrica, s’ha de fomentar l’individualisme de cada nin i progressivament augmentar el concepte d’equip, no a l’inrevés, i va explicar al detall les sessions recomanades per edat i categoria.

Nico Lopez en su ponencia
La segona ponència, a càrrec del Director Esportiu de bàsquet de Sant Josep Obrer de Palma, Luis Paez, es va centrar en la feina feta els darrers anys i en el futur pròxim en una escola referència en el bàsquet base balear. Va destacar que inclús amb els nins d’entre tres i nou anys els monitors-entrenadors són titulats i amb experiència, ja que considera que els millors han d’estar a la base. També va detallar la política de club amb l’estil de joc, basada en una forta defensa i pressió a tota pista a tots els equips, i que l’objectiu marcat era aconseguir un equip infantil de màxim nivell cada any. També va diferenciar els clubs de poble i els de ciutat on la feina no pot ser la mateixa només per la quantitat d’opcions que tenen a Palma per triar nins.

Gaspar Mesquida, que actualment és preparador físic de l’Atlètic Balears i preparador físic de triatletes, va ser el darrer ponent, i va explicar la seva experiència de com preparar un Ironman o triatló de llarga distància (3,8 km nedant, 180 km amb bicicleta i 42 km corrent) amb 36 setmanes. Va destacar sobretot els errors freqüents d’entrenament, com copiar models d’entrenament de professionals, descarregar planificacions generalitzades per Internet, recuperar l’entrenament perdut, anar més ràpid: “Perquè me trob bé”, i descuidar el treball compensatori de força. Mesquida també va recomenar que qualsevol triatleta hauria de tenir un pla d’entrenament fet per un tècnic o entrenador, encara que sigui a nivell amateur.

Imagen del acto
L’acte, presentat i conduït per Jordi Aracil i Roger Udina, de l’associació Ona Verda, va encarar la part final amb un animat col·loqui, amb la participació de tots els ponents i del Director Tècnic i Esportiu de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears, José Luis Alberola, qui ja havia vingut a Capdepera a jornades esportives d’altres edicions. Precisament Alberola va destacar que són els mateixos entrenadors amb els seus egos qui també acceleren el pas de la formació a la competició i que s’hauria d’evitar. El col·loqui, que es va allargar per la quantitat de preguntes del públic assistent, es va encaminar sobretot en com millorar la relació pares-club-entrenadors, també es va xerrar de millores arbitrals i facilitats per poder fer cursos de formació de tècnics no només a Palma, entre molts altres temes.

Així es va cloure la jornada, organitzada pel Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera, amb la col·laboració del Govern Balear, Consell de Mallorca, Federació de Bàsquet, Federació de Futbol i Federació de Tennis, C.E.Escolar i Atlètic Escolar, Jet-7 Fitness Center, Ratjada Esports i l’Associació Ona Verda.

El proper diumenge 13 d’abril a partir de les 19:30h al Teatre de Capdepera tindrà lloc la primera edició de la Gala de l’Esport Gabellí on es farà un reconeixement als esportistes més destacats durant el 2013.

Associació Ona Verda

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.