Guillem Castell, un jugador amb molt de recorregut

Guillem Castell. Foto Jaime Blanco

Després d’uns quants dies sense aprofundir en les incorporacions del Centre d’Esports l’Hospitalet encarem la recta final d’aquest dilluns 6 de juliol amb l’article que el Jaime Blanco, periodista vallesà que ha treballat a Ràdio Rubí i que ha seguit durant força temps l’actualitat de la Unió Esportiva Rubí, equip del qual arriba un dels fitxatges més joves de l’Hospi de Cifuentes: Guillem Castell. El defensa mallorquí ocuparà una de les places de futbolista menor de 23 anys d’una plantilla absolutament nova de trinca com és la del Centre d’Esports l’Hospitalet. Tot i la seva joventut, els riberencs gaudiran d’un jugador polivalent, amb projecció.

CASTELL, UN JUGADOR AMB MOLT DE RECORREGUT

Article de Jaime Blanco -> @JBlanco1992

He de reconèixer que el fitxatge de Guillem Castell per l’Hospi em sorprén i no a la vegada. Al Rubí ha viscut una temporada plena d’alts i baixos per les lesions i el seu creixement s’ha vist frenat. 24 partits només a les seves cames però, si som justos, el defensa balear s’ha fet notar en tots i cadascun d’ells. L’arribada a la banqueta riberenca de l’entrenador que li va donar la primera oportunitat com a amateur, Martí Cifuentes, resulta clau per entendre el seu fitxatge.

Guillem Castell Molins (Palma de Mallorca, 1994) va arribar a Catalunya per tancar la seva etapa de futbol base a les files del juvenil de Divisió d’Honor del Cornellà. L’any següent va fer el salt a la Tercera Divisió en un renovat Rubí. Castell no disposava de gaire oportunitats al principi tot i que Cifuentes tenia un mal de cap impressionant al lateral esquerre. De fet, el jove jugador va tenir més minuts com a central i només va jugar un partit en la seva posició natural. Va ser a la Bombonera de Nou Barris, com a marcador i aguantant el lloc sense pujar; va quallar un dels millors partits que ha jugat amb el club de Can Rosés.

Tot canvia amb l’arribada de Julià Garcia al febrer de 2014. Amb el veterà entrenador de Sabadell al capdavant segueixen els problemes per trobar un fix al lateral esquerre fins que un dia decideix provar-lo. Descobreix llavors un jugador amb unes condicions físiques molt interessants: bon centrador, perillós en atac i molt ràpid en l’anticipació. Des d’aquell moment i fins el dia d’avui ha estat sempre la primera opció per aquesta posició.

L’Hospi s’enduu un jugador amb molt recorregut en tots els sentits. Els aficionats riberencs gaudiran veient-lo pujar la banda amb potència i sumar-se en atac i el club riberenc serà ideal per a que progressi com a futbolista. S’ha de polir encara perquè encara és una mica desordenat tàcticament, però el marge de millora de Guillem Castell és molt ampli. Suplir la sortida d’un defensa contrastat com Valentín amb un perfil d’aquestes característiques suposa, sens dubte, un gran encert.

El Bog de L'Hospi

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.