La Danone Nations Cup es presenta a Mallorca

La competició, considerada la millor mostra de futbol aleví del calendari mundial, es disputarà a Montuïri i Porreres el proper 1 de maig

Imatge de grup de la presentació de la fase de la Danone Nations Cup a Mallorca
La Sala d’Audiències del Consell ha acollit aquest matí la presentació de la nova edició a Mallorca de la Danone Nations Cup, la competició més important de futbol per a infants en edat escolar de totes les que es celebren actualment arreu del món, i que es disputarà als municipis de Porreres i Montuïri el proper 1 de maig, amb la participació d’equips de diferents indrets de l’illa.

La presentació ha comptat amb l’assistència del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Joan Rotger; el director insular d’Esports, Joan Antoni Ramonell; els batles de Montuïri; Jaume Bauzà; i Porreres, Francisca Mora; el coordinador a Espanya d’aquesta competició, Carlos Bosch; el director tècnic de la fase que es disputarà a les Illes Balears, Paco Navarrete; i el jugador del RCD Mallorca Tomás Pina, que enguany ha assumit el padrinatge del torneig.

La Danone Nations Cup tendrà lloc al llarg de l’any a 9 comunitats autònomes, que acolliran els enfrontaments dels diversos equips locals. La competició s’obrirà aquest proper cap de setmana, el 28 d’abril, a les Illes Canàries i finalitzarà amb la final nacional que enfrontarà als guanyadors de cada fase territorial, el 21, 22 i 23 de juny, a l’estadi Cornellà-El Prat, de Barcelona. Del resultat d’aquesta confrontació sortirà l’equip que representarà a Espanya a la final mundial que es disputarà a Londres del 6 al 8 de setembre.

Aquest torneig, considerat el millor exponent actual del futbol aleví, celebrà la seva primera edició l’any 2000 i compta amb l’aval de la FIFA i el suport de Zinédine Zidane, ex jugador del Reial Madrid i de la selecció francesa, honor que, en el cas de la fase balear, ha recaigut en el futbolista del RCD Mallorca Tomás Pina. En l’actualitat, un total de 32 països pertanyents a cinc continents prenen part en la Danone Nations Cup, reunint a gairebé 40.000 jugadors d’entre 10 i 12 anys. A més, 25.000 escoles i 20.000 clubs esportius de tot el món es troben implicats en el torneig.

La final de la passada edició tengué lloc a l’Estadi Nacional de Varsòvia, a Polònia, i registrà la participació del mallorquí Alberto Pereiro, porter del club esportiu La Salle, que aquest matí ha assistit també a l’acte de presentació del torneig.

Calendario de la competicion

Consell Insular

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.