Entrevista a Ernesto capitan del At. Baleares

Ernesto capitan del At. Baleares

La recentment constituïda Federació de Penyes de l’Atlètic Balears (http://fpatb.blogspot.com/) ha iniciat un capítol d’entrevistes amb aquelles personalitats més destacades de l’univers balearico. Com no podia ser d’una altra manera, hem volgut iniciar el capítol d’entrevistes de la Federació amb el capità de l’equip, Ernesto.

Ernesto García Gallego (Palma, 23-01-1986) és el capità de l’Atlètic Balears. Ocupa la demarcació de migcampista i aquesta és la seva tercera temporada al club. Aquesta és l’entrevista que Ernesto ha concedit a la Federació de Penyes.

Pregunta: Després de tres anys en el gloriós, quins canvis has vist en l’estructura del club, si creus que els ha hagut?

Ernesto: Francament, ho veig una mica com quan hi vaig arribar. Crec que ho ha canviat gaire.

P: L’afició s’identifica amb tu. Amb el teu exemple en el camp, on ho dones tot. Amb la teva implicació amb el club… quin significat té això per a tu?

E: Jo em sent orgullós. Per a mi és molt gran que la gent estigui amb jo, intent donar-ho tot en el camp. Partint d’aquesta base ja em poden sortir bé o malament les coses, perquè jo em sent balearico! molt arropat en aquest club i molt a gust, sincerament.

P: A l’inici de la temporada se’ns vengué la idea d’un equip per pujar a Segona A, però vistes les circumstàncies sembla que l’objectiu serà no descendir.

E: És un projecte a llarg termini, som tots nous i estem començant a conèixer-nos. Jo sempre he pensat que primer de tot és la salvació i, una vegada aconseguit, només queda lluitar per la lligueta d’ascens.

P: La irregularitat de l’equip és un llast que devem amollar si volem mantenir la categoria. Quin és el motiu d’aquesta irregularitat?

E: Crec que la causa és l’ansietat per voler-ho fer tot bé. Una vegada que aconseguim guanyar dos partits seguits, tot això anirà cap amunt.

P: Como cada any, hem canviat d’entrenador. Descol·loca al jugador tants canvis, sense un perfil estable d’entrenador?

E: Sí, descol·loca un poc. Però al cap i a la fi, som els jugadors els qui jugam.

P: L’afició ja ens demana si per Nadal vindran deu jugadors més. Creus necessària una revolució d’aquesta mena?

E: Jo pens que qualque reforç hauria de venir. Però no tants com deu, que em semblen molts!

P: Què significa per a tu esser el capità del Gloriós?

E: Per a mi significa molt, la veritat és que al principi vaig pensar molt si seria capaç d’exercir bé la capitania. Perquè ser el capità no és únicament portar el braçalet: comporta moltes altres coses, però a poc a poc ho duc millor! No era capità des que era un infant, quan jugava a l’At. Paguera, hehehe!

P: Després del partidàs que ens vàreu regalar contra el Mallorca B (4-0), com s’explica el desastre contra L’Hospitalet (5-0) des de la perspectiva d’un jugador?

E: Doncs a dia d’avui encara no ho he assimilat, però la situació d’en Lawal ens va treure un poc del partit. Als 10 minuts després que s’enduguessin a en Lawal a mi personalment em faltava l’aire, em sentia agobiat… però això no disculpa que perdéssim 5 a 0, perquè no es pot caure així. I manco encara després de realitzar un bon partit davant el Mallorca B i que els balearicos gaudissin d’un dia tan agradable. En nom de l’equip, deman disculpes a l’afició i esper que aquesta golejada no es torni a repetir!

P: Alguns aficionats desplaçats a L’Hospitalet estaven molests amb els jugadors perquè aquests no acudiren, almenys, a saludar-los (llevat de tu, en Tolo Reus i en Checa). Sembla ser que no hi ha implicació amb el club…?

E: No crec que sigui falta d’implicació. Quan t’han ficat cinc gols estàs fotut, molest, i egoistament només vols anar-te’n a la dutxa. Però jo també estic molest per aquest gest, i vaig fer-li saber a la plantilla que cal estar a les dures i les madures. La gent que va venir a veure’ns havia perdut doblers i temps per viatjar i es mereixien un respecte, almenys saludar-los malgrat no haver guanyat!

P: Com és la relació en el vestuari? hi ha un bon grup amb el que treballar?

E: La relació és molt bona. A dins el vestuari no poden caure’t bé tots els teus companys, però no hi ha mal rotllo amb ningú. Tots som bons companys.

P: El fitxatge del «Profe» Alfano s’ha notat, almenys des de la grada. Es nota realment aquesta diferència en els entrenaments?

E: Sí, sí que s’ha notat y molt. «El Profe» és un super professional que, a més, dóna uns consells increïbles. Una virtut del nostre equip és que crec que estam molt bé físicament, i això és gràcies a ell.

P: Tu ets, juntament amb els nigerians, l’únic supervivent de la temporada passada. És difícil fer entendre als jugadors nouvinguts què significa l’Atlètic Balears?

E: Sí que és difícil perquè aquest club és molt especial, la gent és únicament del Balears i es consideren un club de primera.

P: L’afició necessita tranquilitat. Què ens diries per tranquilitzar-mos?

E: La Segona B és complicada i molt apretada. Només dir que això és molt llarg i que cal anar partit a partit.

P: Què et sembla la Federació de Penyes?

E: Em sembla increïble. Un es sent molt gran quan sap que hi ha moltíssima gent darrera seu, i tan autèntica.

P: Què fa diferent l’Atlètic Balears dels altres clubs on has estat?

E: El primer de tot és que et recolzen passi el que passi i hi ha molta implicació. És molt humà aquest club, i l’estima de l’afició és de deu.

P: Per acabar, apart de donar-te les gràcies per tot i agrair el teu esforç i el teu exemple, tens carta blanca per afegir el que vulguis.

E: Hehehe… idò res, només agrair-vos a tots vosaltres que m’aprecieu i m’estimeu: gràcies! També vull dir que durant aquests tres anys m’he adonat del que significa esser balearico, i avui dia sóc balearico fins a la mort! Esper que aquest any fem una bona campanya i pogueu gaudir-ho! AUPA ATLÈTIC!!! GRÀCIESSSSSSS!!!

Una abraçada, gran capità.

http://fpatb.blogspot.com/

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.