Crónica 1ª Nacional Femenina: Cerdanyola 1-1 Español

Jugada del partido
Jugada del partido

Alineacions:

Cerdanyola: Andrea, Nerea, Eve, Carmen, Rendon, Carla (Natalia), Flor (Laurita), Tania, Mayo i Ausi. Entrenador: Rafa Torres i Brian Bombardo.

RCD Espanyol ‘B’: Natalia, Sara, Pereira (Lara), Leticia, Silvia (Linda), Carla, Monica (Eli), Erica, Carriba, Brenda i Marta. Entrenador: Carlos Gómez.

Àrbitres: Denis Kizildag, auxil·liat per Mourad i Navarrete.

Gols: ‘6 1-0 Mayo ’11 1-1 Yañez.

Comentari:

“Som un Club gran”

L’afirmació del tècnic cerdanyolenc, Rafa Torres, al final del partit resumia perfectament el gran paper del Femení davant l’Espanyol i no només pel que fa a la part esportiva.

No només les victòries i els triomfs esportius donen importància a una entitat. Ser un Club gran vol dir comportar-se com a tal, i això és el que ha demostrat aquest matí el Femení A davant el RCD Espanyol. L’empat és potser el més intranscendent d’un encontre on les noies del femení han tornat a deixar ben alt el nom de la seva entitat, Cerdanyola Futbol Club. Desprès de derrotar al FC Barcelona en els dos partits, golejar clubs històrics com l’Europa o el Lleida i mostrar-se intractables davant d’equips de la part baixa, l’empat davant l’Espanyol ‘B’, segon classificat, una vegada més posa de manifest la gran capacitat d’aquest equip. Però l’èxit no és tant acabar sisenes en el seu debut a la Primera Nacional, sino mantenir un esperit lluitador fins i tot en els partits sense res en joc. El Femení ha fet gaudir als aficionats verd-i-blancs en tots els partits i elles sí s’han deixat la pell en tot moment. Sense defensar el nom d’un club reconegut, les de Cerdanyola han plantat cara a rivals de renom, però sempre des del respecte. Ser un club gran significa saber guanyar i perdre, perquè el futbol té aquestes coses, i els partits no sempre es guanyen gràcies a l’escut que portes a la samarreta.

Amb aquesta actitud de superació i màxima motivació, sobretot a La Bòbila, el Cerdanyola ha sortit amb molta empenta per tal de tancar amb bon sabor una temporada magnífica. Al minut sis, Mayo ha engaltat un xut des de la frontal de l’àrea i ha obert el marcador per les locals. Tanmateix, el gol no ha servit per imposar-se a un Espanyol molt ben posicionat i que ha mantingut la possessió de pilota en els primers compassos. La pressió ofensiva de les blanc-i-blaves ha obtingut resultat al minut onze, quan Yañez ha regatejat a Andrea i ha posat l’empat al lluminós. Les visitants ho han intentat amb insistència però el travesser i les intervencions d’Andrea han evitat la remuntada. Cap al final del primer període, les cerdanyolenques han començat a trobar-se més còmodes i han disposat d’alguna ocasió aïllada.

A la represa, la intensitat en atac semblava que es traduiria en un partit obert i amb molts gols, però les faltes i interrupcions han esdevingut protagonistes del partit. Cap dels dos equips ha controlat el joc i no han creat gaire perill en les porteries contràries. La desesperació de l’Espanyol, incapaç de desequilibrar el partit i imposar la seva superioritat, s’ha posat de manifest al minut seixanta, minut en què Erica Viñole ha clavat una puntada de peu a Tania quan el joc estava aturat. La violenta acció ha demostrat la manca de respecte dels equips grans quan perden davant d’equips més modestos. L’Espanyol, acostumat a golejar a les seves adversàries, com el 7 a 2 en el partit d’anada, s’ha trobat superat davant d’un Cerdanyola molt entregat. Amb un equip visitant completament trencat, les verd-i-blanques han buscat sense encert la victòria per mitjà de pilotes aturades. Ja en el temps afegit, un parell d’accions antiesportives han acabat amb l’expulsió de Yañez i Eli Sivera, que han deixat al seu equip amb només vuit jugadores. Aquesta imatge és només la dada que demostra el grau d’agressivitat i la impotència d’un Espanyol que aquest matí a La Bòbila ha donat una trista imatge en un partit sense res en joc.

El conjunt dirigit per Rafa Torres i Brian Bombardo acomiada la lliga regular amb un empat davant d’un dels forts de la categoria, tot i que una victòria hagués fet justícia a l’espectacle ofert per l’Espanyol. En tot cas, l’afició ha pogut gaudir de la motivació i el millor futbol del Femení en una darrera jornada que ha servit per agrair tot el treball d’un “gran equip”.

Incidencias: La actuación del Español ha sido vergonzosa, sobre todo con la jugadora que le ha dado una patada en la espalda a una jugadora del Cerdanyola cuando el juego estaba parado.

Aitor Sáez, para Fútbol Balear

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.