El gran repte de Son Marçal

Tobal Tudurí míester de la Penya Ciudadela de División de Honor Juvenil
Tobal Tudurí míester de la Penya Ciudadela de División de Honor Juvenil

Bep Joan Casasnovas Ciutadella

Segurament, tot i que la il·lusió ho pot tapar una mica, el Penya Orient-Penya Ciutadella afronta la temporada esportiva més interessant de la seva història. Als seus 32 anys de trajectòria, el club bicèfal de Son Marçal té al seu davant un repte esportiu gran, engrescador i amb capacitat de creixement constatable.

Serà el segon any de la seva militància a la Divisió d’Honor Juvenil en una localitat on el futbol té molta història i que a més representa una illa que mostra la recuperació, encara que lenta, en el protagonisme d’aquesta esport.

Però a la pulcra imatge futbolística que li ha donat la Divisió d’Honor Juvenil a Menorca, el Penya Ciutadella (caldria no oblidar el nom d’Orient) també s’engresca ara amb una categoria nova como ho és la Lliga Balear Juvenil. És el graó perfecte per encadenar un projecte futbolístic que pinta un futur de colors. Tanmateix, a Son Marçal saben que res es construeix sol i calen molts esforços, molta constància i més paciència per veure la feina amb resultats satisfactoris. El que llueix ara el club ciutadellenc no és fruit de la casualitat.

El Penya Orient Ciutadella ha treballat de forma prioritària els joves. I ho ha fet des del silenci. Ara porta el segell del millor planter de Menorca, sense discussió.

Cal cercar en el treball anterior la clau de l’èxit actual, però amb un complement; en els darrers anys, per l’encertada visió de planificació i futur del tècnic Tóbal Tudurí. L’entrenador de l’equip de Divisió d’Honor, i alhora coordinador esportiu de l’entitat, parlava la passada temporada, quan aconseguiren l’ascens a la categoria nacional, que “seria important col·locar un equip a la Lliga Balear juvenil. El bot dels jugadors juvenils que juguen a Menorca per després passar a la Divisió d’Honor és molt gran”. I dit i fet. I amb un any! Aquell objectiu que volia projectar millor el futur és ara una realitat: Juvenil de Divisió d’Honor, de Lliga Balear i de Lliga Menorca.

Valoració de Tóbal Tudurí

L’entrenador Tóbal Tudurí ja ha posat en marxa les sessions d’entrenament que es realitzen de forma conjunta els dos equips juvenils, els de Divisió d’Honor i els de Lliga Balear. Es tracta de dur a terme entrenaments i proves per anar seleccionant els jugadors que formaran part del primer equip juvenil i els que aniran al segon. D’aquí que també amb el tècnic Tudurí hi hagi el cos tècnic al complet.

El matí el preparador físic del club, Pere Genestar, ajudat per Manu Coll, duen a terme les sessions físiques des de les 9 hores. El capvespre Tudurí i el seu ajudant Tolo Rosselló, a més de Xec Cavaller, entrenador de l’equip balear, i el seu ajudant Sergi Moll, ex jugador del At. Ciutadella, així com Biel Moll, l’entrenador de porters, realitzen una intensa sessió diària a son Marçal. Uns 40 jugadors prenen part en les diverses sessions.

Tudurí diu que està satisfet de com van les coses en aquest inici de pretemporada. Hi ha il·lusió i ganes en tots els jugadors. Entrenam tots junts per anar perfilant els dos equips i veure més endavant com ho combinam tot”. Actualment hi ha jugadors de tota Menorca: des Castell, Sant Lluís, Maó, es Migjorn, Alaior, i lògicament de Ciutadella.

Les fites de la nova campanya segueixen essent molt difícils. D’aquí de Tudurí es fixi “la salvació com a objectiu. Aquesta ha de ser la meta perquè intuesc una lliga, potser, més complicada que l’any passat. A més d’Espanyol, Barça i Mallorca s’hi afegeix enguany el Zaragoza com a equip punter. En una segona línia de gran equips hi podem situar el Damm, el Cornellà i el Sant Francisco”. Amb el nou restants hi som nosaltres per lluitar pel que puguem”, diu Tudurí.

L’entrenador destaca que “per exemple, el Cornellà, compta amb 8 equips cadets. És per posar un exemple del potencial que tenen alguns club en aquesta categoria”. Tot i així, afegeix que “nosaltres, juntament amb el Mallorca, som el únics que tenim equip a Divisió d’Honor i Lliga Balear, i açò és molt per a un club modest com el nostre”.

Sobre els objectius que pretén l’entrenador, com ja ha dit és la permanència, “perquè repetir el que vam fer l’any passat és molt difícil. Seria molt bo, un èxit, fer el que vam aconseguir la passada temporada”.

De la planificació i la posada en marxa de la pretemporada dels dos equips, Tudurí explica que “tot ha anat molt bé. La junta s’ha esforçat en tot i de moment estam molt satisfets”.

Ara, una fornada gran de més de 40 jugadors juvenils es preparen per intentar tenir un lloc en el primer equip juvenil de Menorca.

Hi haurà una selecció dels millors jugadors que formaran el gruix de la plantilla de la Divisió d’Honor, la resta formaran part del conjunt de la lliga balear, tot i que n’hi haurà uns quants que podrien alternar la seva participació entre el primer i segon equip juvenil.

La il·lusió és renovada en el futbol de Son Marçal.

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.