Primera roda de premsa del president Pep Sansó explicant la seva fulla de ruta

Pep Sanso: "Faré feina per als clubs i amb als clubs de les 4 illes per millorar un futbol"

Pep Sansó ha presentat avui la seva fulla de ruta en la primera roda de premsa davant dels mitjans de comunicació que ofereix d’ençà que és president de la FFIB.

Pep Sansó ha començat amb una primera intervenció on ha exposat el següent: «Vos vull agrair la presència aquí, vos hem convocat aquí per explicar els canvis de la FFIB els dos darrers mesos. Un poc vos contarem la idea de futur que tenim i contestar les vostres preguntes. La realitat és que la dimissió de Miquel Bestard dia 2 de juliol a tota la gent de la Federació ens va agafar per sorpresa. Les persones vivim dels estats d’ànims. Els meus primers dies varen ser d’una gran sorpresa, després va venir un període d’il·lusió, quan comences a veure el projecte que pots fer i avui en dia he de reconèixer que m’entusiasma. Des dels 7 anys sempre he estat assegut a una banqueta, en aquells moments amb mon pare. Sempre he estat en el futbol, que sempre a clubs de formació modestos i petits, poder tenir l’honor de presidir la teva Federació de Futbol es una cosa molt guapa però que sobretot me genera molta il·lusió. Tenim moltes ganes de ser capaços de poder tornar la confiança que han tengut en noltros cap en Miquel, la Junta Directiva i, sobretot cap al futbol».

«És un canvi molt important en la meva professió acceptar la Presidència perquè vaig deixar tots els càrrecs executius que tenia a la RFEF perquè la FFIB necessita una dedicació exclusiva, no se pot estar a dos llocs. Tot el que és executiu ho he deixat i, en aquests moments sí mantenc càrrecs representatius com per exemple, a la RFEF que jo era el director de Formació, me varen fer el directiu que du la Comissió de Formació. La majoria de presidents de les Territorials tenen un càrrec representatiu. El càrrec que tenia a UEFA també és purament de representació amb una o dues reunions anuals i que la RFEF me va demanar mantenir.

La realitat és que si en l’any 2013, quan vaig acabar de ser entrenador de l’Atlètic Balears, m’haguessin dit que avui estaríem aquí i que no hagués tornat entrenar, sense cap dubte, no m’ho hagués cregut. Però he de dir que, malgrat considerar-me entrenador, avui en dia, la gestió esportiva m’agrada molt més que entrenar. És un repte que m’agrada molt avui en dia i com a entrenador, entrenar és competir i voler guanyar. Però per primer pic no puc competir perquè perdria amb el president anterior. Ningú millorarà en Miquel, perquè ha ensenyat un estil de ser president. El tarannà d’estar per tothom i ajudar és bàsic. I avui és impensable ser president de la Balear sense aplicar això. Noltros, com a grup de feina amb la Junta Directiva actual més la gent que s’incorpori, sense cap dubte, hem de seguir l’estela deixada i agrair que rebem una Federació amb un estat de salut molt bo. La FFIB a nivell reputacional està molt ben situada, a nivell econòmic estable, sense problemes, amb unitat en el futbol i és d’agrair i d’alabar la gestió fins avui. La nostra idea és millorar, perfeccionar…la societat evoluciona i la FFIB també. No podem quedar aturats encara que tenguem una gran herència. Sempre que prendrem una decisió serà pel bé del futbol. És la nostra prioritat, fugir dels personalismes i dels individualismes i cercar el millor pel futbol. Tenim clar que som 4 illes: Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. I sempre estaran presents per noltros. Però tenim un futbol que el representa el masculí, el femení, futbol sala i futbol platja. Per això aquesta idea de 4 illes i 1 futbol sempre estarà present. La FFIB organitza 750 partits cada cap de setmana i implica 30.000 llicències, els nostres càlculs són que el futbol mou més de 200.000 persones cada cap de setmana. Jugadors, entrenadors, àrbitres, directius, pares i mares, mitjans de comunicació, aficionats… i tot això se vertebra a través dels clubs. Els clubs són els que organitzen la capacitat que tenim noltros de llicències i de moure la gent. Per tant, una prioritat nostra es tenir molt clar que hem de fer feina amb els clubs. És bàsic que tenguem clar que els clubs han de ser la prioritat nostra perquè són els protagonistes de la competició on està tots els estaments del futbol i tota la gent que s’aglutina. Tenim dues idees molt clares: millorar i fer feina amb els clubs, perquè hi ha coses que les farem amb ells i per altres per ells. La FFIB al 2019 va iniciar un projecte de UEFA i RFEF, per professionalitzar el futbol i les federacions territorials per enfocar punts determinats per millorar a través d’un Pla Territorial. Aquest àmbit el va aturar una mica la pandèmia i ara l’hem d’implementar perquè és fonamental de cara a 2024″.

Faré feina per als clubs, amb ells i per ells. Feina amb ells pensant un model de competició. Tenim normativa que hem de complir i aplicar i que la vida esportiva ha augmentat molt tot el que és jurisprudència i normativa els darrers 15 anys. Però després el sistema organitzatiu del futbol balear, ha de ser el que els clubs ens demandin. A partir d’aquí hem de fer una gran feina de veure quin sistema de competició, quin model és el més adequat pel nostre futbol. Aquí tornam a l’àmbit del futbol que ho representa tot: masculí, femení, sala i platja i 4 illes. Amb la idiosincràsia de cada una d’elles».

Hem de prendre mesures perquè els clubs tenguin facilitats i ho hem fet amb dues que s’implementaran ja: una Oficina d’Atenció als Clubs i una Bossa d’Entrenadors. OAC és perquè a vegades els clubs tenen dificultats per entendre a quines subvencions se poden presentar i avisar-los, resoldre temes d’estatuts… volem estar molt a prop i no pot ser que per un paper no se presentin a una subvenció perquè són ingressos. Cercarem una fórmula d’una Bossa d’Entrenadors on s’apuntin de forma voluntària i que o afecti la llei de Protecció de Dades.

«Volem cercar una marca del futbol de les Illes Balears perquè estam en el millor moment de la història del nostre futbol. Si analitzam el nivell de clubs, dirigents, entrenados, jugadors, àrbitres… estan molt ben situats a Espanya i fora (especialment entrenadors) i has de sortir de fora (com jo a la RFEF i UEFA) per veure el gran nivell que tenim i que són molt reconeguts. El futbol balear està molt reconegut i hem de ser capaços de generar un nom i una marca que podem posar-lo en valor».

Vull xerrar d’incorporacions que hem tengut perquè ens ajudi. Hem fet una feina continuista en recursos humans però hem incorporat Jordi Horrach com a empleat de la FFIB com a director general i, de forma altruista s’han incorporat José Tirado, Amedeo Spadaro i Joan Pocoví. Jordi Horrach és director general i a partir de gener serà el secretari general. Manolo Bosch exercirà de director esportiu i organitzarà protocols i events. Quan xerram de marca necessitam una estratègia i Amedeo Spadaro serà el creador i José Tirado aprofitarem la seva capacitat al Palma Futsal com a responsable de Relacions Institucional i creació d’accions de marca. I Joan Pocoví, ex directiu important de la FFIB, que ha estat a Comissions de la RFEF i 30 anys president del Montuïri, se torna a incorporar a la FFIB».

«Entram en un període d’escoltar: clubs, delegacions, entrenadosr, seleccions… escoltar la gent. Que ens expliquin les seves inquietuds per crear el millor futbol possible. Heredam una situació sana i estable que hem de millorar i perfeccionar. Vivim de fer equips i si som capaços de fer un grup sòlid amb la gent del futbol i feim feina en humilitat, podrem ser capaços de mantenir l’herència rebuda i intentar que els clubs en les eleccions de 2024 confiïn en noltros per un altre període».

Preguntes de la premsa

«La Federació per ella mateix a cada any té una auditoria que es presenta en Assemblea, que la férem dia 2 de juliol. Volem fer una passa més i s’aprovà a la darrera Junta un Codi de Bon Govern i Compliance. A més vull crear una Comissió Econòmica que ens digui en el model de futbol que tenim, si es pot pagar o no».

«Els darrers anys, les dues darreres temporades per la pandèmia no ha hagut descensos. A Tercera RFEF han baixa 8 equips i això implicava que també per avall ho havien de fer. La FFIB, refrendada per la Comissó Delegada va reestructurar la categoria. Hem de pensar això i com millorar el rendiment en edat petita, mentre que edat escolar és un altre sistema. Podríem fer un gran Congrés per sentir l’opinió de tothom i dur les conclusions en Assemblea».

«Sí, esper fer una bona feina perquè els clubs ens donin la confiança i seguir després de les eleccions de 2024 un altre període. He estat a pocs clubs i mai més de 10 anys a un lloc. Mai hem de dir el futur perquè no el sabem».

«No hi ha un problema en el futbol balear però els clubs cada vegada tenen més dificultats perquè cada pic hi ha més normativa, àmbit de jurisdicció i som conscients d’això i anam de la mà dels clubs per professionalitzar tots els àmbits»

«La violència és pròpia de la societat i un tant per cent és du al futbol. Però això no lleva que, de qualque forma, entre tots, hem de prendre mesures, no ser reactius, anticipar-nos al problema. És important fer mesures de prevenció. Faré un taller amb àrbitres al setembre, seure amb el col·lectiu per saber què pensen i com els podem ajudar. Les mesures mai seran contra els clubs sinó amb els clubs, perquè ells la pateixen la violència».

«El futbol femení nostre és un cas d’estudi, ens han ajudat molt el Collerense, Son Sardina i ara Balears, però és que tenim una capacitat per treure jugadores d’alt nivell, fins i tot amb la Selecció Espanyola, que és increïble. Hem de fer feina en formació, campanya a escoles, que la nina s’incorpori abans al futbol, incidència abaix per augmentar el número de llicències com a objectiu prioritari. La Balear absoluta va jugar i és adequada i farà un partit a Menorca i Eivissa. Per dur partits internacionals de màxim nivell és un esforç econòmic que necessitam l’ajuda institucional i ens agradaria».

Fotos de FFIB.
FFIB

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.