laJornada.cat s’acomiada després de tres temporades d’informació esportiva catalana en català a la xarxa.

Desde FútbolBalear.es esperamos que volvais pronto

La portada més reivindicativa de la història de laJornada.cat

Mai no oblidarem l’11 de setembre del 2010. El dia que Catalunya celebrava la seva Diada Nacional, vam fer realitat un dels nostres somnis. Amb tota l’ambició i la il·lusió del món, cinc estudiants de Periodisme vam estrenar laJornada.cat, el diari digital de l’esport català que havíem començat a idear mesos enrere. Compromesos amb el país, el seu esport i la seva llengua, volíem ocupar un buit a la xarxa que era massa gran. No hi havia cap proposta igual; hi havíem de ser nosaltres.

Durant dos anys i mig, més d’un centenar de joves universitaris han pujat al vaixell de laJornada.cat. Tots i cadascun d’aquests col·laboradors, ja fossin redactors, fotògrafs o correctors, han sigut culpables directes que l’aventura anés tirant endavant. Hi han participat sense rebre cap tipus de remuneració econòmica. N’han tingut prou amb les ganes d’aprendre, d’ensenyar-se al món laboral i de fer gran un diari que se sentien seu. Sempre dèiem que nosaltres creixíem amb laJornada.cat i laJornada.cat creixia amb nosaltres. Fins ara.

Els comiats mai no són fàcils, però a vegades són necessaris. Tres temporades després, ha arribat el moment de tancar una etapa. Posar el punt i final a l’aventura de laJornada.cat és una decisió meditada des de fa mesos i precipitada per la greu crisi econòmica que tant mal està fent al periodisme. En un altre context, laJornada.cat hauria tingut viabilitat. Ara, no. Un cop consolidada a la xarxa, havíem de fer un pas més: professionalitzar-la i competir de debò amb els grans diaris esportius. No podíem quedar estancats. I la realitat ens ha dit que ara mateix avançar no és possible.

Arribar fins aquí ha valgut la pena i haver de parar és una llàstima, sobretot perquè sempre hem cregut en el projecte. I ho continuem fent. Per això, potser algun dia tornarem. Amb més força. Perquè estem convençuts que Catalunya necessita el diari digital de l’esport català que un 11 de setembre vam començar a gestar.

Desde Futbolbalear.es os deseamos mucha suerte y esperamos que esto solo sea un hasta luego porque paginas como la jornada.cat son muy necesarias.

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.