Crónica Pre-benjamines F-8 (Gr. H): SP. Atº Ciutat de Palma 4 – 6 La Union

SP. Atº Ciutat de Palma: Pedro Millan, Sergio SÁnchez, Antonio Adrian Marin, Iker Vich, Marc Blanco, Iker Villalonga, Cristian Abellan y Alberto FernÁndez.

También jugaron: Marcos Marin, Iker Sampedro, Hug Tur y Aitor Chica Ruiz De Gauna

La Union: Miquel Bonacasa, Marc Fuster, Adrian Lopez, Jaume Ballester, Marcos Arbos, Daniel Lara, Marc Adria y Melvin Sarrion.

También jugaron: Ignasi Pons, Iker De La Calle Rossello y Matias N Perelli

Goles: 0-1 Melvin Sarrion De Frutos (min 1), 0-2 Marcos Arbos (min 3), 1-2 Antonio Adrian Marin Aguilar (min 4), 2-2 Antonio Adrian Marin Aguilar (min 6), 2-3 Marcos Arbos (min 9), 3-3 Marcos Marin (min 21), 3-4 Melvin Sarrion De Frutos (min 26), 3-5 Daniel Lara San Segundo (min 30), 3-6 Melvin Sarrion De Frutos (min 33) y 4-6 Marcos Marin (min 35)

Árbitro: Antonio Siquier Serra.

Matí ennigulat en el Miquel Nadal de Palma, amb una temperatura ideal per a la pràctica del futbol. En el camp s’enfrontaven l’Sporting At Ciutat de Palma, contra La Unión. Atenent a la classificació, 12è contra 6è, s’esperava un partit plàcid per La Unión, però contràriament a l’esperat el públic assistent presencià un partit molt disputat i entretingut, com reflecteix el marcador final (4-6). Bon arbitratge d’Antonio Siquier, qui no es complicà la vida ni tingué jugades conflictives que resoldre.

El partit tingué uns inicis golejadors. Se succeiren les ocasions i els gols arribaven gairebé sense pausa, en un intercanvi de cops que tan agraden als espectadors i tan poc als entrenadors. En només 9 minuts de joc el marcador ja reflectia un 2-3 favorable als visitants. Durant aquest quart, s’imposaren clarament els atacs a les defenses. El primer gol del partit l’aconseguí Melvin, tal vegada el jugador més desequilibrant del partit. El 0-2 vingué com a resultat d’una falta directe molt ben llançada per Marcos A. Malgrat aquest resultat advers, l’Sporting At. no es rendí i aconseguí momentàniament empatar el partit, després de dos errors defensius de La Unión. Els dos gols de l’Sporting At. foren aconseguits per Antonio Adrián. El primer gol vingué com a resultat d’un contracop i el segon després d’un fort llançament de falta, en un remat precedit d’un mal rebuig de la defensa visitant. L’alegria de l’equip local durà ben poc, perquè en el minut 9, Marcos A. aconseguia restablir l’avantatge per a La Unión.

Al primer quart, caracteritzat per les contínues arribades a porteria per part d’ambdós equips, li seguí un segon quart sense transcendència en el marcador, on cap dels dos equips acoseguí aficar la pilota entre els tres pals, encara que l’Sporting At. ho intentà molt més que La Unión. En aquest quart, els jugadors locals es feren ràpidament amb el domini del partit, aprofitant els problemes de connexió entre línies que patia La Unión. Els jugadors locals s’imposaven clarament als de La Unión per lluita, joc i combinació de la pilota. Però tot i fer mèrits més que suficients per incrementar el seu compte anotador, no aconseguiren traduir en gols el seu millor joc. Aquesta manca d’encert local en aquest quart acabaria essent clau en el desenvolupament del partit.

El tercer quart fou el més determinant de l’encontre. En aquest quart, el partit donà un tomb definitiu favorable a La Unión. Abans però, i ben aviat, en el minut 21, l’Sporting At. aconseguia empatar el partit mitjançant Marcos M. Però aquesta igualtat en el marcador no es corresponia amb el que s’estava observant en el camp, ja que La Unión, gràcies als canvis, havia experimentant una notable milloria en el seu joc, assolint una major consistència defensiva i combinativa. D’aquesta manera, els jugadors visitants recuperaren el domini del joc amb transicions més ordenades i ràpides, iniciades des del mig camp. El partit mantingué la incertesa pel resultat fins que en els minuts finals, La Unión consolidà el seu avantatge mitjançant els gols de Melvin i Daniel, que deixaren el marcador amb un 3-5. El gol de Daniel, amb el qual es tancava aquest quart, fou molt celebrat pels afeccionats visitants, ja que a més d’encaminar el partit, fou la culminació d’una gran jugada personal iniciada en el centre del camp.

En el darrer quart, continuà el domini de La Unión i el perill per a la porteria local, mitjançant les arribades per banda de jugadors com Melvin i Marc F. Precisament, el 6è gol de l’equip visitant arribà en un remat de Melvin, culminant una de les nombroses cavalcades que protagonitzà per la banda esquerra. En una jugada esporàdica, faltant 5 minuts pel final, Marcos M. aconseguiria per a l’Sporting At. el 4-6 definitiu, rematant una pilota rebotada provinent del pal de la porteria de La Unión.

Miguel Ángel Ballester para Fútbol Balear.