Crónica Juvenil DH: Espanyol 3 – 0 San Francisco

Sacrifici sense premi

El Espanyol compleix davant el San Francisco però la resta de resultats el deixen fora de la Copa del Rei

Fitxa tècnica:

Espanyol: Pau, Albarrán (Nacho, min.63), Iván, Adrián, Eric, Albert, Mamadou, Pablo De Castro, Jaffar, Kilian i Víctor (Jonathan, min.45).

San Francisco: Steven, Lozano, Bibi, Xisco, Xavi, Albert, Gabi (Tomeu, min.63), Sergi (Matias, min.70), Josemi, Alex (Chechu, min.55) i Micky (Huertas, min.35).

Gols: 1-0, Eric (min.26); 2-0, Pablo De Castro (min.31); 3-0, Albarrán (min.57)

Àrbitre: Sr. Sánchez Rico.

Targetes: Va amonestar Xavi, Albert, Bibi, Chechu, Eric. Va expulsar Xisco i Pablo de Castro per doble amonestació, Jaffar i Josemi per vermella directa.

El Juvenil A no podrà disputar la Copa del Rei malgrat el treball i l’entrega demostrada davant del San Francisco, un rival que va esforçar-se de valent per posar les coses ben difícils als jugadors de Sergio Piña. Malgrat complir amb el triomf, la victòria del Mallorca al camp de la Damm van condemnar l’Espanyol a la tercera posició per la diferència de gols entre els dos conjunts. La resta de marcadors en els altres grups de la divisió van esvair la possibilitat que el Juvenil aconseguís l’accés a la Copa com a un dels dos millors tercers. El partit a la Ciutat Esportiva va ser extremadament intens, prova d’això és el fet que els dos equips van acabar amb tan sols nou jugadors per banda. Eric i Pablo De Castro van avançar l’Espanyol abans del descans i Albarrán va fer el tercer i definitiu gol del matí.

Conscients de la necessitat d’aconseguir un marcador d’escàndol, els jugadors de Sergio Piña van sortir més concentrats que mai i abans del primer minut de joc, Mamadou ja havia desbordat per banda dreta en dues ocasions que van estar a punt de significar el primer gol dels blanc-i-blaus. Els atacs eren constants, amb arribades que feien pensar que era qüestió d’obrir la llauna. Si el control era absolut, encara ho va ser més quan arribats al minut vint de partit, Xisco veia la segona targeta groga amb menys de 7 minuts i deixava al San Francisco amb deu jugadors sobre la gespa.

D’aquesta manera va arribar el primer gol després d’una jugada combinatòria a la frontal de l’àrea, Eric apareixia per fer el primer del matí. Cinc minuts més tard, una sortida ràpida llançada per Miravent, l’aprofitava Víctor per posar la pilota dins l’àrea on entre Pablo de Castro i el defensor Bibi van acabar d’introduir la pilota al fons de la xarxa. Però la tensió del partit anava en augment i en una jugada aïllada al mig del camp, Pablo De Castro va veure la segona groga, igualant el partit amb deu homes per banda abans del descans.

Els de Piña van seguir buscant un marcador més ampli i als cinc minuts de la represa l’àrbitre va anular un gol de l’Espanyol per fora de joc de Jaffar. El 3-0 no tardaria en arribar i ho faria en forma de penal comès sobre Kilian. Albarrán no va fallar des dels onze metres i va fer pujar un nou gol al marcador.

A mesura que passaven els minuts, les accions sobre el terreny de joc anaven pujant de to i l’àrbitre va acabar expulsant amb vermella directa a Jaffar per part espanyolista i a Josemi pels balears, quedant els dos equips amb tan sols nou jugadors durant més de mitja hora. Malgrat les adversitats, el Juvenil no es va rendir i va seguir pressionant fins al final a l’espera que la resta de resultats l’afavorissin. Kilian i Nacho amb dos sorprenents xuts van estar ben a prop de tornar a batre a Steven, exigit sense treva des del xiulet inicial.

El setge a l’àrea del San Francisco va ser constant en els darrers instants de partit, però tot i l’esforç dels homes de Piña no va haver-hi un nou gol, així com tampoc el premi de la classificació per la Copa al final del partit.