Crónica 2ª División B: Espanyol B 1-2 Mallorca B

El filial ho intenta fins a l'últim moment però no es pot endur la victòria davant del Mallorca B

El Mallorca B vence a domicilio al Espanyol B

Fitxa tècnica:

Espanyol B: Germán, Nacho Heras, Clerc, Víctor Armero (Paul Quaye, min.71), Canario, De Amo, Fran Miranda, Pino (Elton, min.58), Cubillas, Ferran i Joan (Kilian, min.58).

Mallorca B: Yeray, Campins, Victor (Sergio, min.71), Mateo, Charlie, Pablo, Capo, Fer, Abdon (Sastre, min.90), Nico i Javi (Marc, min.51).

Gols: 0-1, Javi (min.48); 0-2, Abdon p. (min.75); 1-2 Cubillas (min.86)

Àrbitre: Sr. Julio Fermín Leo Ollo (Col. Navarrès). Va amonestar Pablo (min.51), Nico (min.78), Paul Quaye (min.78) i Ferran (min.90). Va expulsar De Amo amb vermella directa (min.73).

Incidències: Prop de 300 persones a la Ciutat Esportiva.

Comentari:

L’Espanyol B va ensopegar en el seu partit davant del Mallorca en un enfrontament on cap dels dos filials va mostrar-se superior i l’efectivitat mallorquinista va desequilibrar la balança. Just després del descans els visitants es van avançar i no va ser fins el tram final que el partit es va accelerar amb el penal i expulsió de De Amo que deixava l’Espanyol amb deu jugadors i amb un 0-2 en contra. Aquí el conjunt de Márquez no es va enfonsar i va treballar per tal d’aconseguir la remuntada. Malauradament, tot i el gol de Cubillas en els últims minuts i un penal aturat per Germán, l’empat no va arribar i es va confirmar la derrota dels blanc-i-blava.

Els primers quaranta-cinc minuts es van viure amb molta igualtat sobre el terreny de joc, on cap dels dos equips va acabar d’imposar-se a l’altre en un partit poc vistós per l’espectador. La major part del temps l’esfèric es va disputar al mig del camp, sense massa control i les pilotes llargues es van convertir en la opció predilecte per superar l’entramat defensiu dels dos equips. Clerc i una jugada embolicada dins l’àrea que va acabar amb córner, van ser les accions més perilloses pels locals mentre que el Mallorca va basar el seu atac amb xuts de fora l’àrea.

El segon temps no va començar gens bé pels blanc-i-blaus i, als tres minuts de joc, van veure com una passada entre línies acabava amb Javi sol davant del porter i resolia posant el 0-1. L’Espanyol va viure el seu pitjor tram de partit en aquests minuts on les ocasions no arribaven i en una jugada desafortunada, l’àrbitre va considerar que De Amo havia evitat amb la mà que la pilota entrés al fons de la porteria. Això va comportar-li l’expulsió al central espanyolista i Abdon, des dels onze metres va aconseguir el 0-2.

Quan semblava que el partit ja estava sentenciat l’Espanyol va tirar d’orgull per intentar remuntar el partit. En una centrada lateral va arribar el gol de Cubillas que va acabar d’esperonar el públic i l’equip convençuts de trobar l’empat. Aquest va estar ben a punt d’arribar però Canario i Elton no van trobar porteria en les seves rematades quan el públic estava celebrant el gol. Fins i tot Germán va aturar un penal en una gran intervenció, afegint encara més emoció en els últims minuts. Malauradament, tot i els intents finals no va haver-hi gesta i el partit va acabar amb victòria pel Mallorca.