Tres millor que un (un exemple de mancomunar el futbol base)

Algunos de los responsables de la mancomunidad

Fa tres anys l´U.E Porreres, el C.E Es Pla(Vilafranca) i el C.D Montuïridecidiren iniciar un projecte , pioner a les Illes,d´unificació del futbol base dels tres pobles.

Es va encomenar la tasca de coordinació a dos entrenadors joves vinculats amb el futbol dels tres pobles, Pere Mariano Garcia( entrenador nacional,amb experiència a tercera divisió,preferente i futbol base, i afincat a Montuïri) i Miquel Àngel Tomàs(entrenador nacional i amb experiència també en tercera divisió i preferente així com en futbol base, afincat a Porreres).

Parlam amb els dos coordinadors per conèixer millor aquesta fórmula d´associació del futbol base:

Com va neixer aquesta idea d´unificar el futbol base dels tres pobles?

Els tres clubs tenien el mateix problema que no és altre que la manca d´al.lots això dificulta la possibilitat de tenir equip a totes les categories, per tant aquesta necessitat comú va ser el motiu principal que va possibilitar aquesta unió.Anteriorment ja hi va haver una unió Montuïri-Vilafranca d´aquí va neixer el C.E Es Pla, però sols va durar un any, posteriormente hi va haver col.laboració entre Montuïri i Porreres, però fóu molt puntual. Cal remarcar que la poximitat dels tres pobles així com l´existència de L´Institut a Porreres facilitaren aquesta unió.

Quina és la filosofia d´aquesta associació?

Bàsicament social, la idea i la intenció és que tot al.lot dels tres pobles que vulgui jugar ho ha de poder fer, per tant en cap moment ens fixam amb la classificació, sols en ser un complememt en l´educació i formació dels nostres jugadors, som un club que possibilita el dret dels nins a participar i jugar a l´esport que més els hi agrada.Tots els nins fins a Infantils juguen com a mínim la meitat dels temps de joc.

Com funciona a nivell de club aquesta associació?

Doncs cada club té dos representants-responsables que es reperteixen les tasques organitzades en tres àrees. Els responsables de Montuïri són Joan Antoni Payeres,Bartomeu Verger, del C.E Es Pla Joan Nicolau i Damià Sansó i de L´U.E Porreres Joan Morlà i Mateu Sunyer. Existeix entre ells una bona coordinación i sintonia, fet que ens facilita molt la nostra tasca.

Quants equips composen el club?

El club disposa d´un equip juvenil(entrenat per Pere), un cadet(entrenat per M.Aguado), dos infantils(entrenats per Miquel león i Bartomeu Barceló), tres alevins(entrenats pels coordinadors), dos benjamins(entrenats per Miquel Servera i Toni Xiu) i un prebenjamí(entrenat per J.Mateu Lladó), així com dos equips de futbol sala benjamí(entrenats per j.Miquel Barceló i Jaume Gayà) els dimecres hi ha entrenament específic per a porters(entrenadors Joan Mestre i Toni Guerrero).Tots els entrenadors són seleccionats tenint molt present la seva qualificació( títol entrenador, INEF, mestres e.física) així com vinculació amb el futbol dels tres pobles(jugadors dels equips amateurs, o exjugadors).

Cal remarcar que en edat benjamí els nins poden triar entre futbol o futbol sala.

Com s´organitzen els entrenaments i partits?

Cada categoria juga i entrena a un dels tres pobles rotant cada mes, a final d´any han jugat i entrenat tres mesos a cada poble(cada nin entrena i juga tres mesos al seu poble). El fet de disposar dels tres camps municipals suposa un avantatge ja que cada categoria disposa durant un mes de tot el camp així com molta flexibilitat horària.

Com valorau l´experiència dels tres primers anys de vida d´aquest projecte fet realitat?

A pesar de les dificultats i que hi ha molts punts que es poden millorar, la valoració és molt positiva tant a nivell esportiu on s´ha aconseguit que tots el nins que volen jugar ho puguin fer , com a nivell social on s´ha aconseguit superar la barrera de les rivalitats entre pobles veinats i passar a funcionar com un exemple de mancomunitat.

Voleu aferir qualque cosa més?

Sí en primer lloc agriar la confiança de la nostra directiva, així com volem destacar el treball desinteressat de tots els delegats, dels encarregats dels tres camps i com no la gran ajuda dels Ajuntaments cedint l´ús de les instalacions. No podem deixar de banda tampoc l´ajuda aquest any de l´ Atletic Balears, del qui el Montuïri és filial, això ha fet que el noste juvenil en dur el nom del CD Montuïri, hagi tingut consideració també de filiatura.

RD

Fotos O. Riera para Fútbol Balear

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.