Primera jornada d’esport base de Capdepera

El Doctor Teo Cabanes en su ponencia

Ahir dilluns 19 de març es van inaugurar les IV Jornades d’Esport Base amb la participació del Dr. Teo Cabanes i d’en Xavi Torres com a ponents i Moisés Sánchez a la taula rodona.

L’acte començà amb la presentació de les jornades per part del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera el Sr. Fernando Martínez agraint la col•laboració a tots els estaments que han fet possible un altre any la celebració de les jornades.

A continuació el Servei Municipal d’Esports mitjançant Rubén Alcalde i Jaume Faba feren una petita presentació dels objectius principals que té la regidoria d’Esports a les activitats que es duen a terme al seu programa d’activitats.

En segon lloc el Dr. Teo Cabanes, especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport va fer la primera ponència a on ens va fer un recorregut per l’Activitat Física Escolar d’ahir i avui. La ponència es basà en la premissa de si fer esport és bo i quines repercussions te l’abús de la pràctica d’un esport a alt nivell. La pràctica de l’esport te com a finalitat millorar la salut, la tècnica i la formació personal. En referència a la salut, ens va parlar de la millora de la resistència, flexibilitat, la força en general, coordinació i el coneixement del cos, la tècnica millora les habilitats bàsiques i específiques i l’apartat personal i molt important te com a objectiu el coneixement de limitacions i possibilitats pròpies, millora de l’autoestima, i la socialització.

La segona ponència a càrrec de Xavi Torres (www.xavitorres.com) ens va fer un recorregut per la seva vida esportiva i les limitacions que va haver de superar per arribar a les fites aconseguides. De tot plegat es va treure la conclusió de que l’actitud és molt important per la pràctica de l’esport i que s’ha de ser competitiu al moment adequat.

Finalment es va fer un col•loqui a on els assistents tingueren l’oportunitat de fer preguntes als ponents.

En definitiva, un altre raó per seguir pensant que a la competició s’ha d’entrar al moment adequat i amb totes les possibilitats tècniques per tal de desenvolupar l’esport al nivell que pertoca a la competició en la qual es pren part.

RD

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.