Antonio Trujillo pasa la revisión medica con el Reus

Toni Trujillo pasa la revisión medica con el Reus

La plantilla ha començat els reconeixements a la Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital Sant Joan per confirmar la seva bona salut.

Els jugadors del CF Reus han començat a passar per consulta mèdica i seguiran fent-ho fins a divendres ja que s’estan sotmetent a les protocolàries revisions mèdiques de principis de temporada per controlar la seva salut i descartar lesions de tota mena. La Unitat de Medicina de l’Esport de l’Hospital de Sant Joan acull aquests dies a la plantilla roig-i-negra.

En grups de cinc jugadors des de dimarts i fins a divendres, els jugadors de l’equip reusenc estan substituint una de les dures sessions matinals per la visita al centre hospitalari de la capital del Baix Camp, on l’equip mèdic format per Lluís Franco, Paco Rubio, Alfredo Valero i Paula Ugarte –qui durant la temporada s’encarrega de controlar mèdicament tots els jugadors dels equips de tecnificació roig-i-negres- realitza aquest estudi.

Cada jugador es sotmet a un examen mèdic bàsic orientat a l’aparell cardiovascular –per detectar alteracions o malalties que contraindiquin la pràctica esportiva- i locomotor –per controlar antigues lesions o alteracions que puguin provocar lesions noves-. Així, passen per una exploració general, es fan un electrocardiograma en repòs, participen en un estudi antropomètric per mesurar el greix del muscle i orientar-los si cap que s’aprimin i finalment corren damunt la cinta per superar la prova d’esforç.

Sens dubte, la prova d’esforç és la que més rellevància té. Cada jugador la fa de manera individualitzada i comença caminant per sobre d’una cinta giratòria per escalfar. Quan comença de debò la prova, la cinta va a quasi 8 km/h. i cada minut que passa mentre el jugador va trotant, s’apuja automàticament la velocitat de la cinta un kilòmetre. La prova d’esforç s’acaba quan l’esportista ja no pot més arribant al seu límit de resistència, produint una informació molt valuosa a l’equip de mèdics per detectar possibles arritmies o isquèmies. Això sí, els resultats de la prova es sotmeten a uns barems segons la demarcació del jugador en el camp.

Com a darrera prova, durant els propers mesos cada jugador també es sotmetrà a un ecocardiograma i a una analítica de sang per tenir el màxim de controlada possible la salut dels jugadors roig-i-negres.

Malauradament, això no es sinònim de perfecció quant a eliminació total de riscos. El cas de Jordi Pitarque la passada temporada, quan va morir l’endemà del segon partit de Lliga per mort sobtada, va evidenciar que a la medicina esportiva encara li queden punts foscos que seguir investigant, però el que és evident és que aquestes proves ajuden molt a l’hora d’avisar sobre qualsevol anomalia.

Una vegada cada jugador realitza totes les proves, la informació que ha recavat la Unitat de Medicina de l’Esport és transferida al doctor de l’equip, Josep Maria Roca, i, en cas que s’hagi detectat qualsevol incidència, ja és el propi club roig-i-negre qui treballarà amb aquell jugador en concret per intentar solucionar el problema, recaient llavors aquesta tasca entre el preparador físic, Miki Aguza; i els fisioterapeutes, Óscar Marín i Patri.

Enguany, donat que l’equip va estar competint fins al 25 de juny, i donat que la pretemporada va començar aquest passat dilluns 18, molt probablement tothom mostri molt bona forma ja que pràcticament no hauran tingut temps d’assaborir les vacances amb només una vintena de dies de descans. Per tant, l’entrenador, Santi Castillejo, tindrà en millors condicions als seus homes.

Raúl Rodríguez | Reus24.com

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.