Carta del Presidente de la FFIB: Alevín F7, en Beneficio de los jugadores

Miguel Bestard, presidente de la FFIB

Els especialistes esportius consideren que el jugador de 10-11 anys surt beneficiat amb el Futbol-7, perquè s’adapta millor a les seves característiques físiques: dimensions del camp, de la porteria, del número de jugadors, s’augmenta la participació en el joc… i perquè s’eviten sobre-esforços i lesions. Estic segur que el nou sistema de competició permetrà que més nins juguin a la categoria Aleví i amb més bones condicions tècniques. Canviar sempre requereix una mica d’esforç però crec que valdrà la pena… (continua).

Primer de tot, enhorabona a la família futbolística per aquesta temporada que acaba i que ha complit el principal objectiu de la nostra Federació: propiciar la pràctica del futbol a milers i milers de joves esportistes.

Vull comentar ara les normes per a la Categoria Aleví que acaba d’aprovar la Comissió Delegada de la FFIB, i que ja havia acordat l’Assemblea General de finals de la temporada passada.

Al meu entendre, els canvis estan plenament justificats:

Primer, perquè la nostra Federació Territorial era l’única de tot Espanya que encara jugava el Futbol Aleví amb 11 jugadors. Això suposava una contradicció quan s’havia de formar la Selecció Balear que competia en el Campionat d’Espanya: els jugadors s’havien de reciclar a la competició de Futbol-7. Per això encara té més mèrit el quart lloc d’Espanya aconseguit pels nostres alevins.

En segon lloc, i més important, els especialistes esportius consideren que el jugador de 10-11 anys surt beneficiat amb el Futbol-7, perquè s’adapta millor a les seves característiques físiques: dimensions del camp, de la porteria, del número de jugadors, s’augmenta la participació en el joc… i perquè s’eviten sobre-esforços i lesions.

En resum, una decisió homologada a tot el futbol espanyol i que ha comptat amb el suport de l’Assemblea General de la FFIB, de la Comissió de Futbol Regional i Futbol Base de la FFIB, i ratificada ara per la Comissió Delegada.

Estic segur que el nou sistema de competició permetrà que més nins juguin a la categoria Aleví i amb més bones condicions tècniques. Canviar sempre requereix una mica d’esforç però crec que valdrà la pena.

FFIB

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.