El Mallorca y el Fútbol Balear de enhorabuena

Miguel Bestard presidente de la FFIB

La recent finalització del Campionat de Lliga de Primera Divisió amb l’ajustada salvació del Reial Mallorca de l’abisme del descens mos ofereix una sèrie de reflexions: s

Primer, a pesar de tot, hem de donar l’enhorabona al club per mantenir-se per 15 anys consecutius en la màxima categoria del futbol espanyol. Tot el futbol balear hi surt guanyant. A la vegada, reconèixer que el club que lideren Llorenç Serra Ferrer i Jaume Cladera havia fet mèrits, sobretot a la primera volta, per no haver de patir tant (44 punts sempre havien estat més que suficients, però les especials circumstàncies d’aquesta temporada vàren capgirar els pronòstics). On realment ha fet mèrits el Mallorca ha estat en la consolidació d’un club que, a pesar d’haver canviat de propietaris i de patir unes dificultats jurídiques greus se va sebre guanyar l’afició apostant per un equip de cantera i, esperem, de futur. El darrer tram de lliga poc afortunat no ha de llevar aquests valors aconseguits.

Deia que tot el futbol balear hi surt guanyant perquè amb un club a Primera Divisió el futbol base se sent més estimulat. De la mateixa manera que els dos equips de Segona B, Sporting i Atlètic Balears, encoratgen l’afició i representen els anhels dels clubs de Tercera d’aquestes Illes, així també els Juvenils de les màximes categories i el Collerense femení de 1ª Divisió Superlliga, fan augmentar el nivell de qualitat del nostre futbol. Des de Benjamins fins a Regional Preferent. Tenim també el Fisiomedia Manacor, que, des de la màxima categoria del Futbol Sala, serveix d’exemple als clubs més modests i fa augmentar l’afició.

La Federació de Futbol de les Illes Balears facilita que els joves esportistes practiquin el futbol i se sent recompensada per l’augment constant de les fitxes de federats. Però se sent especialment satisfeta quan el equips demostren que el nivell futbolístic puja i se compara amb la resta d’Espanya i del món. Per qualque cosa la Selecció Espanyola, la màxima representant del futbol federatiu, és la millor del món i motiu d’orgull per a tothom. A la FFIB també tenim Seleccions que representen molt dignament les Illes Balears. Sense anar més enfora, acabam d’aconseguir un subcampionat d’Espanya Cadet i un quart lloc Aleví.

Així és que, enhorabona al Mallorca per aquestes 15 temporades a Primera Divisió, i enhorabona a tots els equips que, empesos pels seus directius i tècnics, lluiten per millorar de categoria i de nivell. Amb ells milloram tots.

FFIB

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.