Entrevista a Guiem Nigorra del Constancia

Guiem Nigorra jugador del Constancia

Nom, llinatges, data i lloc de neixement, estatura i pes.

El meu nom és Guillem Nigorra Martorell. Vaig nèixer a Palma de Mallorca el 6 de Desembre de 1985. La meva alçada és de 1´85 i el meu pes són 80 kgs.

– Nigorra personal. Família, estudis, treball, temps lliure, hobbies.

El meu pare nom Arnau i té 65 anys. La meva mare nom Monse i en té 60. També tenc 2 germanes majors Mònica i Eva. Mònica té dues nines de 6 i 2 anys. I es que jo som el darrer de la família… Ara fa 5 anys que vaig amb la meva al.lota na Maria Ferretjans, llucmajorera ella. Na Maria és fisioterapeuta i osteòpata, i està lligada també al món del futbol, de fet en l´etapa de Joan Manuel Darder al Constància, va ser un any la fisioterapeuta del club d´Inca i l´any passat va ser la fisio de l´Atlètic Baleares.

El meu temps lliure l´intent passar amb els meus amics, la meva parella i també disfrutar de la família. M´agrada practicar altres esports a més del futbol, sobre tot un cop finalitzada la lliga.

A nivell d´estudis vaig cursar i acabar la diplomatura de Turismo. Fa uns 6 mesos que estic treballant a l´empresa Illa Market, que es troba a Mercapalma i que és una mena de supermercat online. Es ven producte fresc (carn, fruita, verdura…) de forma directe del mercat majorista a la llar del consumidor final a través de la web www.illamarket.com

El meu treball en l´empresa és entre d´altres gestionar la pàgina web, els proveïdors, la inserció de preus i la recerca de nous productes.

– Es senzill per a un futbolista de 3ª divisió poder conciliar vida laboral, sentimental i esportiva?. Són suficients 24 hores per fer-ho tot…?

Ja no record casi l´època en que estudiava… Consistia en anar a classe, dinar amb la famíllia, descansar, estar amb els amics i arribar relaxat i amb temps als entrenaments… Ara quan més gran et fas, més compromisos i responsabilitats asumeixes, tant a nivell familiar, com personal i laboral. A pesar d´aquest fet, crec que ara és quan més valores aquesta horeta i mitja que tens de futbol i que a mí em serveix per relaxar-me i alliberar-me dels altres assumptes diaris. El futbol em cansa físicament però em recàrrega a nivell mental.

– Currículum futbolístic.

Vaig començar jugant a futbol sala amb 6 anyets a l´escoleta de Sta.Teresa al Pont d´Inca. A aleví ja vaig jugar a futbol amb el Rtvo.La Victòria de s´Indioteria fins a la categoria de cadet a on em van venir a cercar de La Salle de Palma, equip amb qui vaig jugar fins finalitzar l´etapa de formació a categoria juvenil, coincidint per cert en el club lasalià amb Lucho Jiménez i Marcos Jiménez.

A categoria senior vaig començar a Son Ferriol a l´equip B de categoria regional preferent, pujant a la 2ª volta al de 3ª divisió. Posteriorment un any al Platjes de Calvià, un altra al Collerense i a continuació un any a “mig gas…”. Necesitaba dedicar més temps a estudiar per poder acabar la meva carrera i vaig formar part junt amb els meus amics d´un equip de 1ª regional el “Pilares” de La Soledad. Al final de la temporada amb la carrera acabada i amb moltes ganes de tornar jugar a 3ª divisió vaig fitxar pel Campos un any, a continuació ja l´any passat al Ferriolense i fins a dia d´avui que som al Constància en aquesta 2010-11. Els darrers anys he experimentat una progressió en l´aspecte anotador, ja que a Campos vaig anotar 13 gols i l´any passat amb el Ferriolense en vaig marcar 12.

– Autodefiinició com a futbolista. Posicions de joc ocupades, posició preferida, punts forts i punts de millora.

Vaig començar jugant de central a 3ª divisió, però amb els anys he anat cap endavant. Allà on sempre m´he sentit millor és al mig camp amb un mig centre defensiu per darrera. També he jugat a banda dreta, esquerre ò punta. Com a característiques pròpies crec que som un jugador que pot cubrir bé el balon d´esquena a porteria, el joc aeri i el desplaçament de pilota. Com a mancances et podria parlar de millorar la meva mentalitat per cercar el xut a porta i la meva velocitat.

– Ets un jugador amb un instint molt afinat per “arribar i rematar de cap”. Explicans en que consisteix ser un rematador de cap efectiu…

Has de començar per creure en la jugada que s´inicia des de la banda i també confiar amb tú mateix i en que podràs arribar a rematar la pilota. Abans de cercar la rematada va bé crear un “amago ò finta” per anticipar-te al contrari i finalmente controlar el moviment de rematada, és a dir la carrera, el bot i el moviment del cap per rematar. Personalment confii més en les rematades al primer pal, les veig més efectives. Es tracta per tant d´amagar cap al segon pal per anticipar-te i arribar al primer pal rematant si pot ser millor picant a terra enlloc de directe.

– Gran 2ª volta l´any passat amb el Ferriolense. 4art lloc i disputa d´eliminatòries d´ascens. Posició de joc i funció de Guillem Nigorra dins aquest Ferriolense.

Al Ferriolense vaig compaginar posicions de davanter centre amb interior a banda. A la 2ª volta vaig marcar bastants gols i vaig poder aportar les meves característiques a l´equip com joc aeri, agüantar la pilota i l´experiència de ja dur uns anys a la 3ª divisió.

– I enguany arribes a Inca, formant part d´una plantilla poderosa dins la 3ª divisió i amb l´objectiu inicial d´ajudar a l´equip al màxim per a poder cumplir els seus objectius i tú personalment amb l´objectiu de jugar tot el que puguis…

En l´aspecte del grup pens que estic treballant tant com puc per aportar el meu gra d´arena a l´equip i vull seguir així fins a final de temporada. En l´individual no em puc queixar, sabia que treballant acabaria tenint els minuts necessaris i en la segona volta així ha estat una vegada superada una lesió i un assumpte personal.

– Que és necessari per que un equip amb grans jugadors es converteixi amb un gran bloc…?

El resultat d´un equip no es forma només en els 90 minuts de joc. Ho formen un gran cúmul de factors com estat anímic dels jugadors, factors externs, direcció esportiva, lesions, errades individuals, arbitratges, finals de partit, influència de dinàmiques negatives ò positives, etc. Perque arribi un gran resultat tots aquests factors han d´estar a un bon nivell i compensats. A més no em d´oblidar que també necessites un petit component de sort.

– Que ens pot deparar a seguidors i jugadors aquest tram final de temporada en la teva opinió Guillem?

Ho tenc molt clar. El títol de campió no és possible, però l´objectiu de deixar el Constància a 2ª divisió B continua en joc i el volem intentar dur a terme. Si superam la ratxa dolenta que hem tengut i som capaços de superar a la Penya Sta. Eulàlia i Binissalem, aquesta ens farà més forts per el que ha de venir.

Miguel Prats

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.