Miguel Bestard anima el Fútbol Femenino

Miguel Bestard

Vull aprofitar els partits de Campionat d’Espanya que se disputen a les Illes Balears aquest cap de setmana per glosar el bon moment que viu el Futbol Femení a la nostra comunitat.

En pocs anys hem passat de tenir un grapat de conjunts de nines voluntarioses a unes competicions molt disputades, amb una quarantena d’equips orgullosos de participar en els campionats de Lliga i Copa. (…)

Enguany ja hi ha més de 500 fitxes de jovenetes que cada cap de setmana defensen els colors del seu club i tenen la satisfacció de participar en competicions federades, practicant l’esport que més estimen: el futbol. Les Seleccions Femenines participen sense desentonar en els Campionats d’Espanya, com el que ara se juga a Marratxí, amb condicions d’arribar a les fases finals, tractant de tu a tu a seleccions molt més veteranes d’altres comunitats autònomes.

Tot això mereix una felicitació i és un orgull per a la FFIB, perquè no només s’ha pujat en quantitat de jugadores, sinò també en la qualitat que demostren dins el terreny de joc. La prova més evident és que a les Illes tenim un equip en la màxima categoria del futbol espanyol: el Collerense Femení, que juga la Superlliga espanyola amb tot mereixament.

El suport de la Federació és total al Futbol Femení i les institucions cada vegada s’hi impliquen més, com l’Ajuntament de Marratxí que ha donat totes les facilitats per acollir aquesta Segona Fase del Campionat d’Espanya. Però encara queden alguns sectors de la societat que no acaben de veure les dones jugant a futbol com els homes. Per a ells només me queda una reflexió: Les dones no tendran la força dels homes, però la tècnica la poden igualar o superar. I el futbol que domina avui, com el de la Selecció Espanyola campiona del món, és el de la tècnica.

Ànim, per tant, al futbol femení.

Miquel Bestard

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.