Presentació del llibre dels 100 anys de l’Atlètic Balears

.

Ahir a la Biblioteca de Cort es va presentar el llibre “L’Atlètic Balears (1920-1942). Els primers anys d’una entitat centenària”, el primer dels actes commemoratius del centenari del club balearico organitzat per la Federació de Penyes de l’Atlètic Balears. L’acte va comptar amb la presentació d’Antoni Noguera, Regidor de Cultura i Benestar Social; Vicenç Amengual, President de la Federació de Penyes de l’Atlètic Balears i l’autor del treball, Manel García, qui va fer una extensa presentació dels continguts, estructura i objectius del treball presentat.

La publicació redescobreix i divulga els primers anys d’una de les societats esportives de més tradició a Mallorca, des dels orígens quan dos modestos equips de treballadors (Mecànic i Foneria Carbonell) varen començar a jugar al fútbol el 1920, quan l’esport era encara patrimoni de les classes privilegiades. De la seva fusió va sorgir el Baleares FC el 20 de novembre de 1920. Quan s’uneixen Baleares FC i Athletic FC el 1942 l’essència fundacional del Baleares FC va perviure en el club fusionat a tots els nivells i va mantenir essència i trets identificatius del club original.

Per tant, avui 20 de novembre de 2020 fa 100 anys que naixia el club balearico, que posteriorment va adoptar el nom d’Atlètic Balears. Des d’avui el club blanc-i-blau és històricament una societat centenària.

S’espera que els actes del centenari del club organitzats per la Federació de Penyes continuïn durant tota la temporada, malgrat els obstacles causats per la COVID-19.

Manel García para Fútbol Balear.

Comenta esta noticia

Normas de uso de comentarios:

  • Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • No está permitido el uso de datos falsos y/o suplantación de identidad.
  • No está permitido verter comentarios injuriantes o contrarios a las leyes españolas.
  • La opinión expresada será la tuya y no la de FutbolBalear.es