La FFIB enllesteix conjuntament amb Esports un protocol sanitari per iniciar la competició el més aviat possible

.

En els pròxims dies, la FFIB publicarà unes dates provisionals de possible inici de competició en el futbol femení i masculí de la seva competència.

Dilluns, Miquel Bestard va mantenir dues reunions amb la RFEF i federacions territorials i avui ho ha fet amb el director general d’Esports i la resta de federacions esportives de les illes.

La Federació de Futbol de les Illes fa feina conjunta des de fa setmanes amb la Direcció General d’Esports per tenir llest el protocol sanitari i higiènic per tal d’iniciar la temporada 2020/21 el més aviat possible. Serà la Conselleria de Salut qui l’aprovi i autoritzi donar el sus oficial a la temporada. De fet, la voluntat de la Federació, ben igual que la de la RFEF en àmbit nacional, es reprendre el més aviat la competició. Això sí, s’ha de fer amb la màxima garantia per a la salut, sabent que el risc 0 de contagi malauradament, avui en dia, encara no existeix. El protocol, a més, contempla tot tipus d’escenaris en cas que hi hagi un contagi, diversos o s’hagi de suspendre la competició durant la temporada.

El protocol el marcarà la FFIB i l’Administració autonòmica sanitària i esportiva, però seran els clubs, com a titular de les instal·lacions esportives, els responsables del seu compliment.

El president Miquel Bestard va participar dilluns a dues reunions amb la RFEF i la resta de federacions autonòmiques on va quedar molt clar que el desig és que hi hagi futbol aviat. De fet, avui dematí, Bestard també ha participat a una reunió telemàtica amb la Direcció General d’Esports i la resta de federacions esportives de les illes.

S’ha de tenir en compte que la normativa i la regulació vigent permet a les Balears els entrenaments d’esports d’equips sempre i quan siguin grups de feina estables, els anomenats pels experts ‘grups bimbolla’ de com a màxim 30 persones. Això permet prevenir o fins i tot tenir més controlat un possible rebrot. Aquesta normativa sempre és revisable perquè s’ha d’estar pendent de l’evolució sanitària.

En els pròxims dies, la FFIB publicarà unes dates provisionals de possible inici de competició en el futbol femení i masculí i futbol sala de la seva competència, sabent que des de l’1 de setembre ja és possible competir, però conscients que ha d’haver un marge de temps raonable per poder iniciar escalonadament cada categoria.

FFIB

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Normas de uso de comentarios:

  • Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • No está permitido el uso de datos falsos y/o suplantación de identidad.
  • No está permitido verter comentarios injuriantes o contrarios a las leyes españolas.
  • La opinión expresada será la tuya y no la de FutbolBalear.es