Entrevista a Pau Mas Rexach(President de l’associaciò de Clubs Esportius de Porto Cristo)

.

Volem empoderar els clubs esportius de Porto Cristo”

El Covid19 no ha estat impediment per què les persones vitalistes i emprenidores com Pau Mas Rexach facin coses importants per la societat que els envolta. El darrer projecte del qui fou president del Porto Cristo C.F. és ambiciós i engrescador. Pau Mas i el seu equip directiu acaben de presentar a la societat portenya la nova Associació de Clubs Esportius de Porto Cristo (ACEPC); una entitat que aglutina 500 fitxes federatives de distintes disciplines esportives del poble costaner. El passat divendres dia 9 es va fer la presentació de l’entitat, amb l’asistència del batle de Manacor, Miquel Oliver, i dels presidents dels clubs esportius del nucli.

1.- Com va sorgir aquesta idea de crear l’Associació de Clubs Esportius de Porto Cristo?

Feia temps que parlàvem amb distints presidents de clubs de’s Port i ja notava una predisposició en tots ells per formar una associació que representàs colectivament els interessos de tots.

2.- Quin era l’objectiu d’aquest front comú?

Idò la idea era la de poder gestionar tots els problemes que són comuns a l’esport enfront de les administracions públiques.

3.- Tendràs algun suport darrera…

Alló que és cert és que aquesta moguda va sorgir prenint un café al camp de futbol amb el president, varis directius i amb en Pep Abrines, l’auténtic precursor d’aquesta associació. Amb ells várem reprende les converses i d’aquí va sorgir la idea i el proyecte.

4.- Com s’aconsegueixen aglutinar les distintes inquietuds de clubs i disciplines esportives tan distintes?

Hem fet reunions amb tots els presidents dels clubs federats per realitzar conjuntament els estatuts. Ha estat una tasca de consens, d’equip.

5.- En quin moment sorgeix el teu nom com a president?

En Pep Abrines em va fer la proposta, amb la confiança i suport de tots els presidents. No m’hi vaig poder negar quan vaig veure el gran recolzament personal que m’havien dispensat. La meva condició de jubilat em dóna temps per poder dedicar-lo a les gestions en favor dels clubs.

6.- Porto Cristo sempre mostra la seva inquietud reivindicativa…

Sí, l’objectiu d’aquesta associació és que els clubs federats de Porto Cristo formin un teixit esportiu que tengui una sóla representació en les gestions comuns davant l’administració.

7.- I el Covid19, ho haurà paralitzat tot…

Sobretot envers l’administració. La veritat és que ultimament, no sabem si pel Covid o per què però ens sentim molt poc valorats i zero acollits per l’admnistració. Volem pensar que, en normalitzar-se la situació actual, les relacions tornaran ésser més fluïdes, com eren abans, i entre tots, poder crear un ambient agradable de cooperació entre l’Associació i les administracions.

8.- Es perceb un to reivindicatiu darrera aquest moviment…

Bé, aquesta associació està per sumar, no per dividir. Volem intentar facilitar les gestions, com he dit abans, davant l’admnistració. S’ha de tenir en compte que som un conglomerat de 500 fitxes federatives que no es poden deixar al marge. Això afecta a la tasca social de la associació, amb la joventut de Porto Cristo. Es un factor a tenir en compte. Tractam amb gent jove, amb el futur de la societat.

9.- I quines activitats vol engegar aquesta associació?

Endemés de tot l’exposat, intentarem organitzar i promoure cursos, conferències, activitats comuns a tot allò que pugui estar relacionats amb la nutrició, l’educació en l’esport, la igualtat…etc.

10.- I qui forma la junta directiva d’aquesta associació que que presideixes?

El secretari de la junta és Martín Sureda, el vicepresiden és Pep Abrines, el tresorer, Maties Adrover, i els vocals són Biel Mascaró, David Bernat, Bernat Bou i Toni Ballester. Tots ells representen els clubs Nàutic , el Porto Cristo C.F., el Club de Tennis, el Club Voleibol, el Club de Bàsquet i el Club de Bàdminton.

11.- Per acabar Pau, quins són els pilars fonamentals d’aaquesta associació?

L’esportiu, el social i la gestió institucional. Volem unir forces, idees, valors i visió per poder potenciar i empoderar als clubs esportius de la nostra localitat. Per que junts, som més.

Catalina Julve para Fútbol Balear.

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.