L’Estadi Balear compleix 60 anys

.

A les Balears i, per extensió, a molts altres països del món, el futbol és  considerat com l’esport rei. Aquesta espècie de religió reuneix milers de devots  cada diumenge a les noves esglésies: els estadis.

L’Estadi Balear no té la història d’El Bramall Lane que és la llar on el Sheffield  FC disputa els seus partits de la vuitena divisió anglesa des de 1855, tampoc el  prestigi de l’Anfield que des de 1884 és la seu del Liverpool, uns dels  estendards de la Premier League, però si que és la seu que ens fa sentir  orgullosos a tots els “balearicos”.

Josep Barceló Moner va projectar un estadi preciós amb capacitat per a 23.000  espectadors i que en aquell moment era, sense cap dubte, el millor i més  modern de tota l’illa. La casa de l’Atlètic Balears era un estadi que et permetia  veure el futbol des de totes les zones sense que res et fes nosa. Un edifici que molts anys després seria admirat per milions de visitants des de la Via de
Cintura. Barceló va ser capaç de convertir aquell camp de futbol en un  monument de l’esport balear.

La inauguració va ser tal dia com avui ara fa 60 anys. Aquell 8 de maig de 1960 ens va visitar el Birmingham un equip amb molt de prestigi internacional en aquella època. L’estadi no estava totalment acabat: la coberta es va acabar
de construir durant la temporada següent i la il·luminació encara es va torbar una mica més.

L’expectació va ser màxima i les grades varen estar plenes per un partit històric. No faltaren parlaments, aclamacions, actuacions dels infants de les escoles de Palma i gran animació de les penyes atlètiques.

Per al partit inaugural l’alineació que va presentar l’Atlètic Balears va ser la  següent: ​Bermell, Crespí (Daga), Beltran, Eraña, Cantallops, Villar, Fita, Ricardo, Morro, Peña i Macario. El partit ens va deixar un regust agredolç, per
una banda vàrem ser molt superiors a l’equip anglès amb un gol de Fita, que té l’honor de ser el primer golejador de l’estadi., i l’altre de Ricardo. Però per l’altra es va lesionar de gravetat Francesc Crespí que ja no va poder tornar a
jugar mai més.

Només un any més tard aquell temple del futbol va veure l’ascens a Segona Divisió. I és per tot això que tots els aficionats blanc-i-blaus pensam: Quina millor celebració per enguany que tornar a una categoria que fa 57 anys que  ens espera.

Federació de Penyes de l'Atlètic Balears para Fútbol Balear.

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Normas de uso de comentarios:

  • Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  • No está permitido el uso de datos falsos y/o suplantación de identidad.
  • No está permitido verter comentarios injuriantes o contrarios a las leyes españolas.
  • La opinión expresada será la tuya y no la de FutbolBalear.es