Tercera jornada de formació: RCD Mallorca

Biel Gelabert durante su ponencia

La tercera jornada de formació “EL camí de la formació a la competició” va comptar amb la presència del RCD Mallorca.

Per començar va parlar el Director General d’Esports, Carles Gonayalons, sobre la importància de l’esport per transmetre valors. Després va ser el torn de Pep Sansó, representant de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB).

La ponència va anar a càrrec de Biel Gelabert, delegat Mallorca SAD juvenil, que va parlar de la importància del futbol a l’àmbit educatiu. Va comentar que el futbol és una eina per transmetre valors i sociabilitzar als nins. També va explicar el paper que tenen els entrenadors en aquest aspecte i el paper dels pares. Va assenyalar que els pares són fonamentals per acompanyar els nins al futbol i inculcar-los l’esport però que també que els han d’animar i fer-los sentir importants.

Pel que fa a la FFIB va dir que és l’eix vertebrador de totes les activitats que porta a terme i integrador de totes les persones que volen practicar aquest esport.

Referent a l’escola d’entrenadors va comentar que se’ls hi ensenya psicologia perquè aprenguin a tractar amb els nins segons l’edat que tenguin aquests, lideratge perquè aprenguin a fer de socialitzadors de les persones i ètica esportiva.

Després de la ponència va ser el torn de Toni Tugores, president de la comissió del centenari del RCD Mallorca, que va comentar la importància de fer “mallorquinisme” a tots els pobles de l’illa per aconseguir portar a l’equip a primera divisió i donar-li el lloc que es mereix.

Per finalitzar les ponències es va fer una taula redona amb Fernando Vázquez, entrenador del Mallorca, Biel Gelabert i Toni Tugores.

Després va ser el torn del batle de Capdepera, Rafel Fernández, que va lliurar una placa commemorativa del centenari a Maheta Molango, conseller delegat del RCD Mallorca, i també es va fer entrega d’una placa al gabellí soci del Mallorca amb més antiguitat, Miquel Jesus Esteva.

La jornada va acabar amb les paraules del batle recordant la importància de les jornades i de Capdepera activa i agraint al RCD Mallorca i a la FFIB la seva col·laboració amb Capdepera.

Redacción

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.