Conversam amb el segon entrenador de l’Athletic Montuïri

Tomeu Fullana

-Que et va dur a ser el segon entrenador de l’Athletic Montuïri?
Vaig sentir que aquest era el meu lloc al club i que era la millor manera d’ajudar. Quan jugava a futbol ja em feia ganes el fet de dirigir un equip i aquesta va ser una bona oportunitat, també pensant que era la millor forma d’ajudar al nou club de Montuïri, a més vaig torbar que podia ser de gran ajuda per en Guillem, ja que ell no coneixia futbolísticament als jugadors.

-Tens intenció seguir la teva carrera com a entrenador?
És una cosa que he pensat de rampellada, no ho he pensat detengudament però sí que seria una possibilitat de cara al futur, ja veurem si proper o no. De vegades m’han fet comentaris espontanis que de tal vegada podria ser el successor d’en Guillem i m’entusiasma, ja veurem que passa més endavant. Mentrestant estic molt còmode a la meva posició i estic aprenent molt dels jugadors i d’en Guillem.

-Com valoraries la present temporada individual i col·lectiva?
Anem a valorar primer la col·lectiva. És una temporada diferent de l’any passat i més que mai necessitam estar molt units per aconseguir resultats.
Individualment sempre es pot millorar i per això intent aprendre tot el possible. Amb el pas dels entrenaments i partits s’aprenen més coses i a través d’això milloram individualment tots, inclòs jo, i el conjunt.

-S’han complert els objectius de la temporada passada? Per què?
Pens que la temporada passada la vàrem passar amb bona nota, principalment pens que s’han complert per la il·lusió i feina de tots, així com per les ganes i els esforços que hem fet. Si ets constant, al final s’aconsegueixen resultats i així va ser l’any passat. La sort és un factor que també i influeix, i l’hem de seguir cercant.

-Guillem Munar és un entrenador …?
Decidit i treballador. Viu l’Athletic i el futbol com ningú i mai deixa de raonar per trobar la combinació idònia i treure el millor de cada un. Com tothom, unes vegades amb èxit i unes altres sense.

-La gent de Montuïri vos ha donat el suport esperat?
Més que això. Sense tots i cada un dels seguidors, sigui de la posició de cada un que sigui, res de tot això seria possible. Només podem estar agraïts a ells.

-Creus que hi ha molta diferència esportivament entre entrenadors Luís Enrique, Zidane… i Guillem Munar? Quin és el teu referent?
El que crec és que són mons diferents, En Luis Enrique, Zidane, .. Han viscut el futbol a categories superiors com a jugadors i ara hi estan exercint d’entrenadors. En Guillem ha viscut com a futbolista temporades de regional, a tercera divisió i ho coneix segurament millor que ells. Possiblement el que més canvi és la ideologia de les institucions dels clubs, nosaltres tenim l’entrenador adequat per a nosaltres i Barça i Madrid l’adequat per ells.

-Teniu intenció d’incorporar algun jugador més aquesta temporada?
Tenim un bon bloc i no esperam incorporacions. Confiam plenament amb els que tenim i el millor reforç es que tothom doni tot el que pugui. Som els que som i estam amb ells a mort, no necessitam ningú mes.

-Com veus l’At. Montuïri extraesportivament?
L’any passat va anar tot rodat esportivament, per tant era més fàcil, tot i ser el primer any, ja que hi havia bons resultats, així tothom s’implica més i de qualque manera ets més robust extraesportivament havent gent implicada i amb ganes.
Enguany la temporada no ha començat com voldríem i en canvi, extraesportivament se segueix fent molta feina i som els mateixos o inclús més que l’any passat, per tant crec que aquest grup de persones que decidiren en un moment formar i conduir l’Athletic és molt bo i sa. Que segueixi així.

-Com valoraries la primera volta de la present temporada?
Anem comentant que no és tan bona com esperàvem. És diferent de l’any passat, ja que no estam obtenint els mateixos bons resultats. Tot i això es poden treure bones conclusions, ja que només hi ha 8 equips a qui els hi han fet menys gols. Estam els 14 a la classificació amb 21 punts, hem de millorar i treure més punts a aquesta segona volta. Hem d’intentar no perdre partits, ja que aquesta primera volta n’hem perdut 10. Per ara pareix que hem entrat bé al 2016.

-Creus que l’At. és un projecte a llarg termini?
Per una banda, si s’assenten les bases ho toca ser. Crec que aquesta és la clau de l’èxit a llarg termini. Pareix que extraesportivament tenim un bon bloc de persones que fan feina i tenim el suport del poble, esper i vull ajudar amb què ho sigui.
Per altra banda, no podem perdre l’essència de per què es va formar el club. Les ganes de divertir-se jugant a futbol al poble amb els companys. Si qualque dia es perd això, no tendria sentit conservar el club.

-Per què creus que la temporada passada hi va haver dos clubs de futbol a Montuïri?
Sincerament pens que de fa uns anys ja s’estava fent l’Athletic. A mesura que passaven els anys els montuïrers teníem menys protagonisme al futbol amateur del poble i aquest ha estat el motiu de la creació d’aquest nou club.
De qualque manera no s’apostava per la gent d’aquí per X motius i es tenien unes altres prioritats.
Som un equip format per montuïrers amb iniciativa i ganes de divertir-se amb el futbol, i per això es va crear l’Athletic. La resta són especulacions.

-Vols afegir alguna cosa més?
Primer de tot vull agrair una altra vegada més el suport rebut per la gent del poble, són l’essència del club.
Després agrair a l’At. La possibilitat que m’han donat de poder gaudir d’aquesta experiència des del meu lloc, disfrut molt. Sobretot a en Guillem Munar perquè aprenc moltes coses d’ell, ja siguin aspectes futbolístics com també de la vida mateixa, pareix que ens entenem bé.

I Visca l’Athletic!

At Montuiri

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.