Fútbol a Inca

Tribuna del campo durante el partido

Dissabte capvespre el Constància va haver de jugar al camp del Sallista degut a que el Nou Camp d’Inca està en males condicions. I entenc que, com es jugava contra el Ciutadella, es va avançar al dissabte per poder-ho combinar bé amb els vols entre les dues illes.

Crec que les coincidències i/o necessitats volgueren donar un missatge al futbol d’Inca, és cert que segurament hi havia la mateixa gent que hi va cada diumenge, però l’ambient era un altre. Nins jugant per totes bandes; equips del futbol base d’Inca, és a dir del Constància, que jugaven abans, després i al mateix temps (al camp de F-7) que el primer equip. I a més els tres gols del partit els fan dos jugadors inquers que sortiren del futbol base del Sallista.

Tot plegat va fer que la gent ensumés futbol de veres. Per que el futbol no és només el primer equip, ni molt manco, el futbol és a la base, i com deien alguns jugadors del primer equip “qui pogués tornar a ser benjamí, aleví, …”.

Però el futbol dels petits també necessita al primer equip per ser sa referència, i sempre a Inca hi havia hagut una barrera entre el primer equip i el futbol base, que dissabte per circumstàncies no premeditades, o tal vegada sí, es va obrir. I és el moment d’aprofitar-ho.

Tal vegada aquesta barrera l’està obrint en Rafel Palou, a qui vull felicitar i encoratjar a seguir amb el seu propòsit d’unificar el futbol base a Inca i a acostar el primer equip a la base. I que tal com ell desitja tinguem un primer equip nodrit per jugadors del futbol base, per que tanmateix, i com també ser que ell pensa, del que es tracta és de fer esport i poder gaudir de jugar a Inca, res més, així de senzill. Donar més importància a les bones maneres i al comportament com a principi de bon esportista que al guanyar o perdre. Que importa jugar a 3ª, 2ªB o preferent? O tenir campions els alevins, infantils, etc… ? Es més important créixer amb un ambient respectuós, que falta ens fa a la nostra societat. I un esport d’equip pot ser una bona manera de educar als nins dintre d’aquest ambient.

Així dons, no sé si es viable seguir jugant els dissabtes capvespre, però per poc que es pugui jo ho seguiria fent.

Enhorabona a en Rafel i a tot el cos tècnic base.

Inca a 13 d’octubre de 2014

Un pare del futbol base del Constància

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.