El porter calongí Toni Mas Alou rebra el Reconeixement del Mèrit Esportiu “Dies i Coses”de l`Associació Cultural Es Majoral

Toni Mas

L’any 2004 (veure nº 100 Dies i Coses) El Consell de redacció de la revista va decidir crear aquesta distinció a una de les reunions per preparar el número cent per premiar una trajectòria esportiva, una actuació extraordinària… amb una paraula un ƒ t dins el món de l´esport fora de lo comú dins la nostra contrada. A més es va decidir que no es lliuraria a una data determinada sinó quan es cregués oportú per premiar qualque esportista o fet. Anys abans s’havia premiat la trajectòria exemplar de Guillem Adrover Rigo (23 temporades en el CE Santanyí: dos anys i mig amb els infantils, 3 amb els juvenils i 17 anys amb el primer equip – Dies i Coses nº 7, 77 i 78)) que ben be podria ser l’embrió d’aquesta distinció.

Aquell 2004 (Dies i Coses 101) es va premiar a Toni González Rodríguez, primer jugador de la nostra contrada que va debutar a Primera Divisió. Va jugar una sèrie de partits de titular i va marcar dos gols a la Copa de la UEFA. L’any 2005 el segon premiat fou Toni Manresa que el va rebre al saló parroquial dia 28 de gener on va explicar la seva participació al Barcelona Dakar 2005 (Dies i Coses 105).

L’any següent Rafel Binimelis (Dies i Coses 111), campió balear de rallis del grup n. L’any 2007 El R.C.N. Portopetro (Dies i Coses 117); llavors duia 3 anys consecutius guanyant la Copa d’Espanya de Kayak de mar i l’any 2006, a més, campions d’Espanya de la mateixa modalitat.

En Xavi Torres fou el premiat l’any 2009 (Dies i Coses 129) qui va manifestar: “M’ha donat una gran alegria rebre aquest guardó; aquesta vegada m’ha fet especial il·lusió perquè el darrer guanyador va ser el Reial Club Nàutic de Portopetro a on la meva germana és palista i el meu cunyat n’és l’entrenador”.

Dins el marc de les festes de Sant Miquel de 2009 (Dies i Coses 133) les germanes Maria del Mar i Neus Ortega Adrover explicaren amb imatges el seu sub-campionat d’Europa amb la selecció espanyola de Kayak de Mar aconseguit a Madeira i „ nalment l’any 2011 l’exemple diari que és per tots nosaltres el felanitxer Guillem Timoner (Dies i Coses 141) fou premiat amb el darrer Mèrit Esportiu.

Després de dos anys sense l’entrega d’aquesta distinció enguany durant les festes de Sant Miquel, dins els actes del 25 aniversari de “Es Majoral” rebran aquest premi el porter calongí Toni Mas (25-05-82) i el ciclista Macià Adrover (27-02-62).

Acostumats a cada any tenir un acte esportiu que ha agafat solera al pas dels anys enguany la revista Dies i Coses conjuntament amb Santanyí Ràdio (dia primer d’octubre començarà l’onzena edició d’esports a Santanyí Ràdio) han organitzat un homenatge-col·loqui per premiar l’entrega per l’esport d’aquest dos calongins.

En Toni el darrer any ha estat el porter menys golejat de Tercera Divisió culminant una esplèndida trajectòria baix els pals del S’Horta, R. Mallorca, Santanyí (dos cops), Cala d’Or i actualment Campos (dos cops).

Mentre que en Macià va començar la seva trajectòria dins la BTT quan ja havia complit els 30 anys i després d’haver penjat la bicicleta arrel que el seu „ ll participava a curses es va tornar posar en competició i ara que supera els 50 ha estat vuitè al campionat d’Espanya, campió de la Copa Federació, Tercer a la Copa Catalana Internacional i sub-campió de Balears.

La novetat enguany és que les distincions les entregaran dos esportistes destacats a les seves modalitats. L’exciclista professional Joan Caldentey serà l’encarregat d’entregar el Mèrit Esportiu al biker calongí, mentre que la futbolista de s’Arracó Melissa Nicolau, que acaba de penjar les botes després de guanyar enguany, essent la capitana, la lliga i Copa del Rey amb el F.C. Barcelona i haver disputat la fase „ nal de la Eurocopa amb la selecció espanyola a Suècia, l’entregarà al porter calongí.

Trajectòria de Toni Mas Alou

CE s’Horta:

1991/92. Benjamins,1ª temporada de futbol(entrenador Rafel Roig). 1992/93. Benjamins, (Toni Vadell i Toni Vaca).

1993/94. Benjamins, (Tomeu Creus) Aquesta temporada va anar amb la selecció de Mallorca amb el company de club Toni González, es varen enfrontar a Cas Concos a l’Athletic club de Bilbao i varen guanyar 3-2, remuntant un 0-2. El segon partit el varen jugar a Llubí contra el Barça i el varen guanyar 4-1. el tercer contra la selecció d’Eivissa acabaren 6-0. Es proclamaren campions del torneig.

94/95. Infantil,va ser la darrera temporada en el s’Horta. va ser una temporada difícil perquè casi tot l’equip era de primer any i els va costar jugar a una categoria nova,

RCD. Mallorca

1995/96. Aquest estiu va ser molt especial perquè va fitxar pel mallorca infantil on va coincidir amb molts de companys que havien anat a la selecció de Mallorca, es varen proclamar campions de lliga i de Balears.

1996/97. Cadet, eren pràcticament el mateix equip d’anys abans, varen fer un any espectacular, quedant 2n per darrere el Mallorca de 2n any.

1997/98. Cadet de 2n any. varen tornar fer campions de Mallorca i de Balears, anant al campionat d’Espanya al qual tenien dipositades moltes esperances, però l’Osasuna els va superar físicament i els va guanyar 2-0 a Segòvia.(aquests tres primers anys va tenir en Paco Navarrete d’entrenador).

1998/99. Juvenil va alternar el mallorca juvenil de 1ª any,(Toni Cazorla), i el divisió d’honor (Tomeu Llompart).

1999/00. Divisió d’honor, aquest any varen fer un any espectacular, tenien un equip molt bo i varen fer subcampions de lliga darrere el Barça. Varen arribar a la final de la Copa del Rei a Valdepeñas. “la „ final la vàrem jugar contra el Barça i un inspiradíssim Víctor Valdés ens va llevar la possibilitat de guanyar la Copa”.

CE Santanyí

2000/01. Va acabar l’ etapa al mallorca i va „ txar pel Santanyí de tercera divisió. va ser el seu primer any a Santanyí i “va ser una temporada bona per jo”. (Damià Barceló)

2002/03. Segona temporada (Damià Barceló).

2003/04. l’any de la primera lligueta a l’historia del Santanyí, (Jaume Mut),varen fer un any espectacular, només superats per la Penya Santa Eulàlia. A la lligueta els va tocar el Villarreal B i “vàrem fer un gran paper contra un gran equip comandat per Santi Cazorla”

2004/05. Any en línies generals dolent de tot l’equip varen tenir molts de problemes i va ser el darrer any de Jaume Mut.

2005/06. Darrer any a Santanyí a la primera etapa. segons ens ha dit: “segurament any que més havíem de fer i més es xerrava de nosaltres i vàrem fer un any molt discret”,(Damià Barceló).

CD Cala d’Or

2006/07. Primer any a Cala d’Or venia d’una temporada que no havia jugat gaire a Santanyí i em vaig decidir canviar d’aires i acceptar l’oferta de Toni Roig”. es va aconseguir l’ascens a 3ª fent campió de preferent amb una diferència de 22 punts damunt el segon

2007/08. La segona temporada es va aconseguir l’objectiu de la salvació, varen perdre molt pocs partits dins Cala d’Or, una gran etapa.

CE Campos

2008/09. (Tomeu Obrador),varen quedar a mitja taula i varen fer una any bo, ”la plantilla tenia més potencial del que vàrem demostrar”.

2009/10. Segona temporada (Gaspar Sastre),”any dels més complicats, baixes, plantilla curta, mil problemes al „ nal vàrem aconseguir l’objectiu de salvar la categoria”.

CE Santanyí

2010/11.aquest any tornà a Santanyí (Damià Barceló), “a Campos a l’estiu no pintaven molt bé les coses inclòs es xerrava de què no hi hauria futbol, crec que la meva tornada a Santanyí no va ser bona, una lesió a l’estiu va fer que no acabes d’agafar la forma i vaig tenir molts d’alts i baixos durant la temporada”

CE Campos

2011/12.”després d’un any discret i un parell de coses estranyes torn a Campos. la millor experiència de la meva vida a tercera divisió, entrenats per Miquel Àngel Tomàs, Bartomeu (p. físic) i entrenador de porters Joan Mestre són les temporades que més he disfrutat de jugar a futbol i d’ anar als entrenaments”

Aquest any a Campos l’objectiu era fer una passa envant, ja que al Campos havia sofrit molt per salvar la categoria anys abans, i varen quedar a la 8ª posició.

2012/13.”possiblement el millor any de la meva vida, aquest equip va fer el millor any de l’historia del Campos, vàrem quedar cinquens, a un miserable punt de fer playo… , va ser una pena molt grossa. Lo que després ho penses i l’any va ser molt bo. Jo, personalment, vaig aconseguir el “Zamora” i vaig estar 8 partits seguits a zero. “ el mèrit d’aquest equip va ser molt gran.

2013/14.actual (Joan Mas) acaba d’arrancar el campionat el darrer diumenge d’agost.

Trajectòria de Macià Adrover Adrover

– campió ciclodeportista challenge Felanitx 1992

– campió ciclodeportista challenge Felanitx 1993

– campió ciclodeportista copa Mallorca 1993

– campió ciclodeportista campeonat de Balears

1993

– subcampió Balear per equips 1994

– Entre 1994 i 1996 va guanyar moltes carreres de

Masters 30 (per motius laborals no participava

a totes les proves, per lo que no aconseguí el

campionat.

– subcampió m40 copa Mallorca 2008

– 3r m40 campionat Balears 2008

– campió m40 copa Mallorca 2009

– campió m40 copa Mallorca 2010

– 4t m40 copa Federació 2010

– 3r m40 copa Mallorca 2011

– subcampió m40 copa federació 2011

– campió m50 copa Mallorca 2012

– campió de Balears m50 2012

– campió m50 copa Federació 2012

– 3r m50 copa Catalana Internacional 2012

– 6è m50 campionat d’Espanya 2012

– campió m50 copa Mallorca 2013

– subcampió de Balears m50 2013

– campió m50 copa Federació 2013

– 8è m50 campionat d’Espanya 2013

– 3r m50 copa Catalana Internacional 2013

 

Matias Adrover para Fútbol Balear.

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.