Crónica 1ª Reg.: Arta 2 – 2 Binissalem «B»

empate del Binissalem B a domicilio

Arta: Sergi Franco, Miguel Sureda, Miguel Sureda Santa, Ismael J Santos, David Muñoz, Jaume Fernandez, David Rocha, Gregorio Molero, Jorge De La Puente Palomero, Alejandro Molina y Nicanor Lopezsalazar.

Sustituciones: John D Connor por Gregorio Molero (min.54), Juan L Muñoz por David Muñoz (min.57) y Xavier Cursach por David Rocha (min.61)

Binissalem «B»: Jose Molina, Joaquin Llabres, Ramon M Mondejar, Jose A Campos, Sebastia Riutort, Miguel Gomez, David Perez, Gabriel A Oliver, Jose Manuel, Juan A Villalonga y Raul Pastor.

Sustituciones: Miquel Simonet por Jose Manuel (min.45), Guillem M Pou por David Perez (min.65), Angel Jaume por Ramon M Mondejar (min.77) y Juan Moya por Sebastia Riutort (min.77)

Goles: 0-1 Miquel Cladera (min. 54), 1-1 Jorge De La Puente Palomero (min 70), 2-1 Jaume Fernandez (min 84) y 2-2 Juan A Villalonga Mairata (min 87)

Árbitro: Raul Toro Hidalgo. asistido por Jordi Moll Lopez y Marcos Onetto Bevia.

Tarjetas: Miguel Sureda (amarilla, min 25), David Muñoz (amarilla, min 29), Gregorio Molero (amarilla, min 30), Alejandro Molina (amarilla, min 53), Sergi Franco (amarilla, min 84), Xavier Cursach (amarilla, min 85) y Jorge De La Puente Palomero (amarilla, min 89) para el Arta. Miguel Gomez (amarilla, min 41), David Perez (amarilla, min 56), Angel Jaume (amarilla, min 89) y Juan Moya (amarilla, min 89) para el Binissalem «B».

Partit dur entre l’Artà i el Binissalem B, el corresponent a la trenta-cinquena jornada de la Primera Regional. L’Artà es juga la permanència en la categoria, en canvi el Binissalem l’ascens a Preferent ja que arribava com a líder, i l’Artà per la seva banda com a penúltim. El Binissalem arribava amb una bona ratxa de quatre partits guanyats en canvi l’Artà molt més irregular havia sumat tres punts dels darrers dotze.

El Binissalem B es presentava a Pep Molina sota pals, Ramon Mondéjar i Raul Pastor als laterals, i la parella de centrals Jose Campos i Joan Toni Villalonga. Al centre del camp el doble pivot de la lliga, Biel Oliver i Sebastià Riutort, amb David Pérez i Jose Pedrosa a les bandes, Joaquin Romero d’enllaç i Miguel Gómez al davant en punta. D’aquesta manera es presentava un equip més de control de la pilota i defensiu, fort i alt.

L’equip local presentava una línea de quatre dura i veterana al darrera, amb Miquel Sureda, Alejandro Molina, David Rocha i Gregorio Molero, doble pivot al mig camp amb Miguel Sureda II i Jaume Fernàndez, enllaç per el bon però polèmic jugador Ismael Santos, bandes per David Muñoz i Nicanor López i al davant Jorge Palomero. A la porteria Sergi Franco. L’Arta es replega molt al darrera, emplea el joc molt dur, i deposita la seva sort i el seu joc a pilotes aturades que aporta Ismael Santos i la velocitat que té en les bandes.

La primera part no va tenir gaires oportunitats de gol. L’Artà es desgastava i lluitava les pilotes, sense utilitzar gaire el joc fort que el caracteritza, i el Binissalem volia el domini de la pilota, aprofitant les triangulacions entre Joaquin Romero, Biel Oliver i David Pérez. Així i tot a l’Artà li anul·larien un gol. Damunt el minut 20 Ismael Santos ho prova de llarga distància i Pep Molina no aconsegueix blocar la pilota i el rebuig el fica Jorge Palomero. El linier molt ben situat determina fora de joc, clar en primera instància. El Binissalem es mostrà molt tímid en atac però si segur al darrera.

La segona part arranca amb gol i comença el festival d’entrades a des-temps. Al minut 52 Alejandro Molina fa un penal a Ramon Mondéjar quan quedava tot sòl davant el porter. A part de fer-li un penal per empenta també li deixà un regal en forma de punyada a l’esquena. Tot i ser el darrer home i de l’agressió claríssima l’àrbitre només ensenyà groga. El penal el fica Miquel Simonet, que havia substituït José Pedrosa. La resposta de l’Artà vendria en una falta a la frontal on Ismael Santos la posa perfecte però es troba en una estirada més superlativa de Pep Molina.

L’Artà seguia jugant el seu propi partit i el Binissalem aguantava com podia el resultat i les potades de l’equip local sense que l’àrbitre ho aturés. D’aquesta manera en un dels desajustos de la defensa arriba el gol de l’empat. Al minut 70 John Connor desborda per la banda, centra al punt de penal i Pep Molina no aconsegueix blocar-la, se li escapa de les mans i Jorge de la Fuente Palomero marca a plaer de cap. L’empat no servia a cap dels dos, ja que l’Artà es jugava la vida i el Binissalem la primera plaça. L’Artà pegaria primer, quan Jaume Fernàndez recupera una pilota a la frontal de l’àrea, la baixa amb el pit i xuta on Pep no pot arribar.

Quedaven 5 minuts i l’entrenador visitant decideix passar a defensa de tres, amb Raul Pastor, Jose Campos i Àngel Jaume, que havia hagut de substituir Ramon Mondèjar lesionat després de totes les agressions i entrades sofertes. Joan Toni Villalonga es posa de davanter i en una pilota llençada per que la lluiti la guanya per la seva alçada als dos centrals i supera amb una vaselina al porter que havia sortit a la desesperada a cercar esclatasangs.

L’empat no deixa a ningú content, si és cert que la pitjor part se l’emporta l’equip local, que veu com cada vegada ho té més difícil per mantenir la categoria. El Binissalem es veuria afavorit per resultats sorprenents a altres camps.

La jornada trenta-sis l’Artà visita el segon classificat, el Port de Sóller, i el Binissalem B rep el quart classificat, el Recreativo La Victória.