Crónica Pre-benjamines F-8 (Gr. H): Son Cladera Atº del S.c. 1 – 2 La Union

Son Cladera Atº del S.c.: Pau Villada, Arnau Villada, Luis M. Izquierdo, Christian Zamora, Yago Ledesma, Alejandro Inarejos, Alejandro Yerga y Eloy MoyÁ.

También jugaron: Mateo Caceres, Aitor Salamanca y Airam Colomina

La Union: Miquel Bonacasa, Melvin Sarrion, Jaume Ballester, Ignasi Pons, Adrian Lopez, Daniel Lara, David Fonseca y Matias N Perelli.

También jugaron: Marc Fuster, Iker De La Calle Rossello, Marcos Arbos y Marc Adria

Goles: 1-0 Mateo Caceres (min 12), 1-1 Marc Fuster (min 15) y 1-2 Daniel Lara San Segundo (min 37)

Árbitro: Sufiane Koubei.

En el camp municipal de Son Cladera s’han enfrontat l’equip local, el Son Cladera amb La Unión, en partit corresponent a la jornada 20a del campionat de lliga prebenjamí.

En un matí assolellat, l’animós públic assistent, ha pogut presenciar un encontre molt disputat entre el 4t classificat, La Unión i el 14è, el Son Cladera. La superioritat física i tècnica dels jugadors de La Unión ha estat molt ben neutralitzada per l’esperit de lluita i de sacrifici de l’equip local, que s’ha mostrat especialment encertat en tasques defensives. Els afeccionats locals han sabut premiar l’esforç del seu equip amb mambelletes i crits d’ànims al llarg de tot el partit. L’àrbitre, per la seva banda, ha passat totalment desapercebut, la seva actuació no ha condicionat gens ni mica el resultat final.

El primer quart ha estat de tanteig, no s’ha vist un clar dominador sobre el terreny de joc, encara que La Unión ha tengut més ocasions de gol. En aquesta fase del partit, el joc s’ha vist interromput en diverses ocasions per atendre a jugadors locals. Aquesta circumstància fortuïta ha impedit que el joc tengués continuïtat.

Tot just a l’inici del segon quart, en el minut 12 de partit, ha arribat el primer gol, favorable a l’equip local, com a conseqüència d’una falta llançada magistralment per Mateo Cáceres. Miquel Bonacassa, el porter de la Unión, no ha pogut fer res per aturar el fort xut, en veure’s tapat per la seva pròpia defensa. Aquest gol arribava en una de les poques jugades d’atac protagonitzades pels jugadors del Son Cladera. Amb l’1 a 0 La Unión ha passat per moments de desconcert i de dificultats per combinar i crear jugades de perill, car els jugadors locals estaven molt motivats, s’havien crescut i tallaven totes les incursions en atac dels visitantsDesprés del descans, s’ha produït un canvi tàctic en La Unión, l’entrenador visitant ha arriscat, substituïnt un defensa per un davanter, conscient que necessitava un equip més ofensiu si volia remuntar el partit. El canvi tàctic aviat ha donat resultats, ja que en el minut 15 de la represa, La Unión aconseguia el tant de l’empat, gràcies a una jugada individual de Marc Fuster. Amb l’1 a 1, La Unión ha avançat encara més les línies i ha aconseguit tancar al Son Cladera en la seva pròpia àrea, però els jugadors més ofensius de La Unión no estaven tenint la sort de cara, ja que els seus xuts se n’anaven o bé massa desviats o bé massa alts. També s’ha de mencionar la bona actuació del porter local, aturant pilotes compromeses a la seva àrea.

En el darrer quart s’ha intensificat encara més el domini de La Unión, que s’ha traduït en un acosament permanent a la porteria local. Els jugadors visitants pressionaven la sortida de la pilota dels locals, aconseguien recuperar-la ràpidament i crear molt de perill. Els còrners se succeïen i els xuts també, però el temps passava ràpidament i el Son Cladera aguantava el resultat com podia. Els jugadors locals, molt pressionats, es mostraven incapaços de sortir amb la pilota controlada del seu propi camp. Quan semblava que el partit acabaria en taules, en el minut 37, en el darrer alè del partit, Daniel Lara de La Unión aconseguia aficar la pilota entre els tres pals, era l’1 a 2, el gol que donaria la victòria a l’equip visitant. Sense més incidències, s’ha acabat el partit.

Felicitam als jugadors de La Unión per la victòria aconseguida i als jugadors del Son Cladera per l’esperit de lluita desenvolupat amb generositat al llarg de tot el partit.

Miguel Ángel Ballester para Fútbol Balear.