La Seguretat Social porta de cap als Clubs de Catalunya

Ramon Andreu, president Santboià i Andreu Subies, president FCF

Els clubs catalans de 2ªB, Tercera i Primera Catalana caminen molt preocupats per les inspeccions que la Seguretat Social duu a terme a molts d’ells. Els afectats volen reunir-se la setmana vinent amb el president de la Federació Catalana perquè no veuen una sortida airosa.

Els clubs catalans de 2ªB, Tercera i Primera Catalana no estan tenint un final d’any massa agradable a causa d’unes temudes inspeccions per part de la Seguretat Social que, en alguns casos, han portat amb si també exhaustius repassos a nivell d’Hisenda. La realitat, a la qual alguns dels clubs consultats ha preferit tancar la boca oficialment, podria provocar una situació molt problemàtica per a tots els afectats.

La Seguretat Social vol que els clubs contribueixin per tots els seus empleats, per descomptat, però també per qualsevol col·laborador que estigui lligat a l’entitat d’alguna manera i que dediqui, encara que només siguin unes hores, als primers equips i al futbol base. Fins avui, els clubs de futbol sempre s’han mantingut dins de la consideració d’entitats ‘sense ànim de lucre’ i així desitgen romandre máxime en època de greu crisi, doncs els ingressos han descendit de manera alarmant. El concepte ‘Dietes i Kilometratje’ és la resposta dels implicats encara que això, pel que sembla, no és suficient.

Andreu dóna la cara

Dijous passat resumia la situació a Mundo Deportivo el president del Santboià, Ramon Andreu. “Ens demanen 700.000 euros” per l’últim lustre (cinc anys) i “nosaltres no som ni una empresa ni un negoci”, va declarar obertament alhora que informava d’una imminent assemblea de socis (dijous 22) per comentar la situació que podria encaminar al club del Baix Llobregat a la seva desaparició i posterior ubicació a la quarta catalana. Ni és catastrofisme ni alarmisme sinó una realitat tan greu que els vuit clubs de Segona B tenen intenció de reunir-se la setmana vinent amb el president de la Federació Catalana, Andreu Subies, i informar-li del seu desassossec.

De fet, no seria el primer contacte entre els catalans de Segona B ja que el seu representant, Miguel García (president del CE L’Hospitalet), va abordar la situació dies enrere amb tots els interessats. Però aquesta dura problemàtica no incumbeix només a la 2ª B sinó també a la Tercera Divisió Nacional i als 36 de primera catalana. Les conseqüències de tal iniciativa són incalculables per a tots els afectats qui, a dia d’avui, no veuen solucions factibles. En alguns casos s’ha arribat a un acord en la possible xifra de pagament, en uns altres hi ha divergències manifestes en els jutjats i, la gran majoria, estan a l’espera de futures negociacions.

Una dada: només el deute dels clubs espanyols de Primera i Segona Divisió amb la Seguretat Social ascendia a 10,6 milions d’euros, segons les dades obtingudes del fitxer general de recaptació de la Seguretat Social a 1 de febrer de 2012, facilitats pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Facin números.

Futbol Catalunya

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.