Crónica 1ª Reg.: Binissalem «B» 5 – 0 Juv. C’an Picafort

Binissalem «B»: Jose Molina, Joaquin Llabres, Ramon M Mondejar, Jose A Campos, Miguel Gomez, Alvaro Guzman, Gabriel A Oliver, Antoni Coll, Bartomeu Cabrer, Raul Pastor y David Perez.

Sustituciones: Angel Segura por Miguel Gomez (min.45), Guillem M Pou por David Perez (min.45), Jaume Moya por Antoni Coll (min.61), Ferran Alzamora por Joaquin Llabres (min.66) y Juan Moya por Bartomeu Cabrer (min.76)

Juv. C’an Picafort: Bernardo Quetglas, Pedro R Payeras, Leandro S Muratore, Pedro Cifre, Daniel Paredero, Valentin Gonzalez, Jeferson A Ramos, Llorenc Perello, Ivan Gili, Jose M Ramirez y Rabah Toualbi.

Sustituciones: Pedro M Oliver por Daniel Paredero (min.45), Gabriel Sastre por Jeferson A Ramos (min.52) y Joel Polidura por Pedro R Payeras (min.58)

Goles: 1-0 Angel Segura (min 57), 2-0 Angel Segura (min 61), 3-0 Angel Segura (min 63), 4-0 Guillem M Pou (min 79) y 5-0 Angel Segura (min 84)

Árbitro: Emilio Junquera Talavera. asistido por Pau Caldentey Amengual y Oscar Daniel Rodriguez Estevez.

Tarjetas: Jose A Campos (amarilla, min 38) y Joaquin Llabres (amarilla, min 47) para el Binissalem «B». Gabriel Sastre (amarilla, min 15), Leandro S Muratore (amarilla, min 31), Pedro R Payeras (amarilla, min 39), Ivan Gili (amarilla, min 52), Pedro M Oliver (amarilla, min 66) y Joel Polidura (roja, min 66) para el Juv. C’an Picafort.

Partit de la dotzena jornada el disputat al Miquel Pons entre el Binissalem “B” i el Ca’n Picafort. El Ca’n Picafort, coer i equip més golejat, necessitava els punts de manera urgent, ja que només havia sumat un sòl puntet, l’aconseguit en la jornada 7 contra Ses Salines. Com a local el Binissalem, segon classificat, els tres punts l’acostaven al líder, el Son Cladera, ja que no havia passat de l’empat dins el camp del Consell, i a més continuar la bona ratxa.

El Binissalem havia donat descans a dos jugadors titulars, Joan Toni Villalonga, central i Sebastià Riutort, pivot, i seguia sense poder comptar amb el davanter Miquel Simonet. Per altra banda, Joan Moyà entrava en la convocatoria, després d’estar lesionat i amb molèsties tot el que duim de temporada. Entraria a la segona part, poguent disputar els 15 minuts finals. L’entrenador apostar per un esquema similar als darrers partits, línia de quatre, amb Ramon Mondéjar acompanyant a Campos, al centre de la defensa, doble pivot, Bartomeu Cabrer substituint Sebastià Riutort, extrems oberts, Álvaro Guzmán i David Pérez, un enllaç, Joaquin Llabrés i Miguel Gómez en punta.

El Ca’n Picafort no va poder comptar d’inici amb el porter titular, Pedro Oliver, que per qüestions personals va entrar a jugar a la segona part. Així i tot la banqueta no es trobava desolada com a altres partits on no ha tengut canvis. L’equip visitant sortia amb un equip defensiu, línia de quatre i trivot al davant i un davanter que tot solet havia d’intentar treure les ocasions, Leandro Muratore.

El domini als primers minuts eren pel Binissalem, que sortia des del darrera amb la pilota jugada, sense gaire pressió del Ca’n Picafort però ben col•locat al darrera. La primera ocasió vendria a l’inici, minut 5, Toni Coll, lateral dret blau, desborda per banda i posa una pilota al darrera, a la frontal de l’àrea, on Bartomeu Cabrer la posa al primer pal, però Joaquin Llabrés l’envia als núvols. La següent jugada no vendria fins al minut 25, una centrada de David Pèrez l’aprofita Álvaro Guzmán que l’envia al pal. El domini del Binissalem continuaria, però sense gaires ocasions de gol, i a moments amb falta de força per lluitar pilotes dividides. Així i tot, el Ca’n Picafort només ho aprofitaria per no encaixar gol, i per tenir la seva única jugada de perill en tot el partit, la qual seria un xut de Leandro Muratore a les mans de Pep Molina al minut 32. Una pilota guanyada al mig camp serviria per armar un contraatac i per donar la pilota al davanter a la frontal de l’àrea gran.

La segona part seria diferent. Isaac Rodríguez, entrenador del Binissalem B, decideix fer dos canvis al descans, Guillem Pou, que també havia sofert molèsties les darreres jornades, per David Pérez, i Ángel Segura, l’estrella del partit, per Miguel Gómez, que no havia estat gens afortunat. Entre els dos jugadors farien els cinc gols.

El Binissalem sortia a la segona part amb un canvi de cara, lluitant i mossegant cada pilota, sabent que l’empat no li servia per escurçar distàncies amb el Son Cladera. Al minut 6, Álvaro avisa des de fora l’àrea, i al minut 12 arriba el primer gol. Toni Coll posa una pilota a l’àrea, que no aconsegueix rematar Ángel Segura, però Guillem Pou la guanya, xuta i pega el pal, amb la sort que el rebot va a les botes d’Ángel, que no perdona i marca. Ho celebra amb ràbia, segurament recordant les molèsties que havia patit durant tota la temporada. Quatre minuts després, al minut 16, Bartomeu Cabrer treu un córner al cap d’Ángel que remata, rebutja el porter, i una altra vegada la pilota torna als peus d’Ángel, que no perdona, i marca el 2-0. Dos minuts després Álvaro es desmarca per la banda dreta, canvia de ritme, es recorre la banda amb la pilota als peus i la centra rassa al punt de penal on s’hi trobava Ángel, que no torna a fallar i posa el 3-0. Després del tercer gol, el Ca’n Picafort es quedaria en 10 per una entrada per darrera a Álvaro Guzmán. Si ja estava sentenciat el partit, amb 10 jugadors poc podia fer l’equip visitant.

Durant la resta de partit el Binissalem B aprofitaria la rapidesa dels extrems per col•locar pilotes al espai i intentar ampliar el marcador. D’aquesta manera al minut 34, una passada a l’esquena de Biel Oliver la recull Guillem Pou que no falla davant el porter. Cinc minuts després arribaria el cinquè gol. Una altre passada a l’espai als extrems l’aprofita Álvaro i dóna la seva segona assistència al punt de penal, on Ángel, “el Rifle”, Segura marca i aconsegueix el póker de gols.

D’aquesta manera el Binissalem s’acosta a un punt del líder i segueix en la seva dinàmica positiva, amb Ángel com a jugador destacat i killer del partit i Álvaro fent un dels seus millors partits amb dues assistències i un pal.

El Ca’n Picafort haurà de remar amb força per treure endavant l’empresa de mantenir la categoria, encara que si aconseguís mantenir el nivell defensiu de la primera part qualque punt tocaria caure.