Michael Laudrup sona com a seleccionador danès el 2012

Laudrup en rueda de prensa

L’entrenador del Mallorca, Michael Laudrup, sona com a possible substitut del seleccionador danès de futbol, Morten Olsen, que ha anunciat avui que deixarà el lloc el 2012 quan acabi el seu actual contracte i hagi complert dotze anys al capdavant de l’equip.

“Aquesta serà la meva darrera classificació. Li he comunicat a la DBU (les sigles de la Federació Danesa de Futbol en danès) que no vull renovar el contracte”, ha dit Olsen, que ha qualificat el seu comiat de “molt poc dramàtic“.

Olsen ha fet pública la seva inesperada decisió en una roda de premsa en què ha presentat la llista de convocats per a l’amistós del proper dia 17 contra la República Txeca.

El veterà tècnic, de 61 anys, ha justificat la urgència en comunicar la seva marxa per facilitar a la DBU la tasca de trobar “el tècnic adequat” i ha assenyalat que el seu objectiu ara és qualificar a Dinamarca per l’Eurocopa i deixar un bon equip al seu successor .

Olsen va signar el seu quart contracte amb la DBU per dos anys el gener passat, després d’aconseguir que Dinamarca aconseguís una plaça per al Mundial de Sud-àfrica, i en contra de la seva intenció inicial de reprendre la seva carrera com a entrenador de clubs, cosa que ha fet abans al Brøndby, el Colònia i l’Ajax.

Considerat una llegenda en el futbol danès, també com a jugador per les seves 102 trobades com internacional absolut, havia estat molt qüestionat per la premsa i l’afició fa dos anys després de la fallida classificació per l’Eurocopa del 2008, dos anys després de quedar fora del Mundial d’Alemanya 2006.

La DBU va aguantar llavors a Olsen en el lloc, i aquest va respondre de manera excel·lent ficant a Dinamarca al Mundial com a primera de grup per davant de Portugal i de Suècia.

En la seva etapa com a seleccionador des de juliol de 2000, ha aconseguit classificar a Dinamarca per dos Mundials (2002, 2010) i per a una Eurocopa (2004).

Laudrup sona des de fa anys com a possible substitut.

IB3noticies.com

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.