Tito Tovar: “Jugar amb un fill és una satisfacció indescriptible”

Tito y Marc Tovar
Tito y Marc Tovar

Joan Vicens

Alfons ‘Tito’ Tovar va jugar diumenge passat el seu darrer partit amb la camiseta del C.F. Sóller. El fins aleshores capità va decidir penjar les botes als 38 anys d’edat i no tornar vestir els colors del club de la vall després de vint temporades en actiu. C.F. Sóller, Binissalem i Soledat han estat els tres clubs on ha jugat durant aquestes dues dècades d’intensa activitat futbolística. Acompanyat del seu fill Marc, amb qui ha compartit vestidor durant les dues darreres temporades, i que enguany s’ha proclamat màxim golejador de la categoria, ens explica en aquesta entrevista com ha vist l’actual temporada i els records que deixa en el futbol balear.

Pregunta.- Diumenge vares ser l’autèntic protagonista del darrer partit de lliga. Què sentires en el moment de la substitució pel teu fill Marc?

Resposta.- Alegria i tristor a la vegada. Vaig sentir-me molt emocionat. Era el final de molts d’anys, i mai ningú no vol que arribi el darrer dia.

P.- Esperaves aquesta resposta del públic?

R.- Vaig estar molt content per tot el suport que em va donar la gent i que després del partit vaig veure. Em varen fer molt feliç. De fet, encara m’aturen pel carrer.

P.- Creus que l’equip t’enyorarà?

R.- Crec que no, perquè darrera jo vendrà altra gent. Sembre queda un buit quan algú se’n va, però s’ha de començar amb gent nova.

P.- Quin ha estat el moment més especial de la teva carrera?

R.- Sempre et quedes amb els millors moments, com els ascensos de categoria. Sobretot l’ascens a Segona Divisió B, encara que després fos negatiu pel club. I també em qued amb totes les amistats que he fet.

P.- Quin èxit esportiu destacaries per damunt dels altres?

R.- Més que un èxit, em quedaria amb el meu debut a Tercera Divisió. Tenia disset anys i em feia molta il.lusió jugar amb el primer equip del C.F. Sóller.

P.- T’arrepenteixes d’alguna cosa?

R.- No, del món del futbol no m’arrepenteixo de res.

P.- Parlant d’aquesta temporada. Creus que els factors extraesportius han influït en el resultat final?

R.- Si, moltíssim. Moltes vegades no ho pareix, però són el 80% del que és un equip. Entrenant dos dies per setmana i algunes vegades només érem deu o dotze jugadors. Es veia venir que això no podia acaba bé. Però al final, massa bé ha anat.

P.- Creus que ha estat una de les més dures de la teva carrera?

R.- Ha estat molt llarga. Moltes vegades arribava al camp i no sabia si s’entrenaria o no. Però al final, gràcies als jugadors joves que s’han incorporat i al cos tècnic que ha lluitat per l’equip, s’ha pogut arribar a l’acabament. En cas contrari, el Sóller hauria estat en perill.

P.- De cara al futur, et veus assegut a una banqueta?

R.- Encara és molt prest per parlar d’aquest tema. De moment vull descansar, me vull prendre quinze dies de repòs i després ja ho pensaré.

P.- Seguiràs lligat d’alguna manera al C.F. Sóller?

R.- Si. Supòs que si. Directa o indirectament ho faré, perquè el Sóller són els meus colors.

P.- Què suposa jugar amb un fill en el mateix equip?

R.- És una satisfacció indescriptible, perquè quan un té un fill que està al futbol base, la seva il.lusió és que arribi al primer equip. Però en aquest cas la satisfacció és doble perquè jo també m’hi trobava en aquest equip.

P.- I per tu Marc, què suposa compartir vestidor amb el teu pare?

R.- El mateix, una gran satisfacció. És una cosa que no m’esperava mai.

P.- Has estat el màxim golejador de la categoria amb 24 gols. Esperaves assolir aquesta xifra?

R.- No. En cap moment esperava fer-ne tants. La resta de l’equip m’ha ajudat molt a aconseguir-los.

P.- Et vares formar al futbol base solleric fins que pegares el bot al primer equip. Quin és el màxim nombre de gols que has marcat mai en una sola temporada?

R.- No ho sé. De petit feia molts de gols, però a partir d’infantil la xifra es va anar reduint. Jo sempre jugava de migcampista, fins que a l’equip juvenil vaig començar a jugar de davanter.

P.- Com et trobes de la lesió produïda en el tram final de la temporada?

R.- Encara no estic al cent per cent, però ja estic recuperat. La propera temporada podré començar perfectament.

P.- Per on passa el futur de Marc Tovar?

R.- M’he compromès amb el Binissalem de Tercera Divisió. Allà podré jugar a una altra categoria. Tenc vint anys i crec que és el moment de pegar el bot.

P.- Per acabar, un comentari sobre l’afició…

T.T.- Sobretot aquests dos darrers mesos, l’afició ha ajudat molt, tot i la situació de l’equip. Amb jo els aficionats sempre s’han portat molt bé i des d’aquí els vull donar les gràcies.

M.T.- En aquest darrer tram de la temporada els aficionats han estat molt nombrosos. Un deu per ells.

Semanari local veu de soller (Toni es Solleric)

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.