La Balear consulta a los clubes sobre la remodelación del Fútbol Base

Remodelación del Fútbol Base. Foto archivo
Remodelación del Fútbol Base. Foto archivo

La FFIB ha iniciat les consultes als clubs perquè opinin sobre la proposta de reestructuració de les categories de Prebenjamins, Benjamins i Alevins (de 6 a 11 anys), per adaptar millor el terreny de joc i el número de jugadors. Una iniciativa que surt de la Reial Federació Espanyola per millorar la formació dels joves futbolistes.

Es tracta de conèixer el parer dels clubs abans de presentar la proposta al màxim organisme de la FFIB: l’Assemblea General, formada pels representants de tots els clubs.

La proposta que se durà a votació en la pròxima Assemblea, prevista per al 3 de Juliol de 2010, contempla que els equips de Prebenjamins i Benjamins juguin amb 5 jugadors en un terreny de joc més petit (futbol-5, en comptes de futbol-7 o futbol-8 com fins ara); i que els d’Alevins siguin de 7 jugadors (futbol-7, en comptes de futbol-11), com ja se fa en els Campionats d’Espanya d’Alevins.

Tal com va acordar l’Assemblea General de la Federació en la darrera reunió de Juliol passat, els clubs -a través de l’Assemblea- són els que han de decidir si se reestructuren les categories de Prebenjamins, Benjamins i Alevins per fer més atractiva la pràctica del futbol entre els més petits.

La Federació de Futbol de les Illes Balears considera que les condicions físiques i psíquiques dels al·lots de 6 a 11 anys demanen un terreny de joc més reduït, per evitar lesions i per facilitar l’aprenentatge de la práctica del futbol. Amb equips de 5 jugadors, en el cas de Prebenjamins i Benjamins, i de 7, en el cas d’Alevins, la formació futbolística pot resultar més senzilla i eficaç, segons els especialistes.

Està clar que una reestructuració com aquesta suposaria alguns inconvenients d’organització que ja estudia la Federació: acondicionar els camps, augmentar el número d’equips, adaptar els reglaments, estudiar la fórmula per no encarir els arbitratges i els entrenadors. Valdria la pena, perquè el benefici serà per a la formació i la seguretat dels joves futbolistes, tal com proposa la RFEF.

L’enquesta o sondeig de la FFIB entre els clubs només té valor informatiu i la resposta dels clubs a les preguntes que es fan no condiciona el seu vot final a l’Assemblea del pròxim juliol. Serà l’Assemblea General la que decidirà si s’aplica o no s’aplica la reestructuració proposada.

La consulta que s’ha fet als clubs només planteja dues qüestions que s’han de contestar amb un «SÍ» o un «NO»:

– Opinió sobre convertir els Prebenjamins i Benjamins en futbol-5 (en lloc de futbol-7 o futbol-8)

– Opinió sobre convertir els Alevins en futbol-7 (en lloc de futbol-11)

FFIB

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.