Crónica Cadete 1ª Reg: Arenal 3-2 Escolar

El Escolar empata con el Arenal. Foto Archivo

U.D. Arenal: Nikolay P Ivanov, Sergi Vich, Víctor Rodríguez, Iñaki Bibiloni, Raul Simó, Enric A Adam, José M Canido, Christian del Amo, Javier Morales, Ígor Méndez, José M González

Substitucions: Javier Morales per Manuel A Romero (41′), Ígor Méndez per Vasil R Andreev (51′), José M González per Francisco J Cano (60′), Enric A Adam per Jesús Sánchez (79′)

C.E. Escolar: Toni López, Pep Bauçà, Carlos Niño, Oliver David Schnapauff, Pablo Milán, Carlos M Gómez, Tomeu Palmer, Jorge Pérez, David Carmona, Enric Martínez, Lluís Crespo

Substitucions: Jorge Pérez per Pep Maria (60′), Toni López per Biel Garau (60′), Tomeu Palmer per Pau Artigues (66′), Oliver David Schnapauff per Fernando Serrano (74′), Lluís Crespo per Roberto Romo (76′)

Entrenador: Antoni Brunet Sintes

Arbitratge: Fco. Javier Martín García

Gols: 1-0 – Ígor Méndez (11′), 2-0 – José M Canido (22′), 2-1 – David Carmona (42′), 3-1 – José M Canido (52′), 3-2 – Carlos M Gómez (65′), 3-3 – David Carmona (79′)

Targetes: Groga a Juan J Riutort Jímenez (66′)

Comentari:

Aquest matí s’ha jugat al Camp Municipal de s’Arenal un partit igualat i amb un desenvolupament un tant estrany. Tot i que els locals s’han posat guanyant per dos gols fins a dues ocasions, l’Escolar ha sabut reaccionar i treure un punt d’un partit que ha estat influenciat decisivament per l’acció del vent.

La primera part s’inicia amb un cert domini de s’Arenal, movent la pilota de costat i costat, cercant els espais entre línies i les esquenes de la defensa, la falta d’atenció de la qual ha pogut ser la causa dels dos gols marcats en aquest període. L’equip visitant no era capaç de mantenir la possessió de la pilota i s’ha vist obligat a tancar-se dins el seu camp a causa de la intensitat ofensiva dels blaus, que han sabut treure ventatja del vent a favor. Al minut 11 s’ha produit la jugada de l’un a zero. Passada llarga, superant per sobre a la defensa de l’Escolar, i ha sabut definir en l’un contra un Ígor Méndez.

Aquest primer gol ha pujat la moral dels locals, que han sabut dominar el centre del camp i, a partir d’aquí, llançar-se amb molta confiança a l’atac. El segon gol no tardaria a arribar; concretament, onze minuts després. Internada dels blaus per banda dreta, i José M Canido, gairebé sense angle, ha aconseguit ficar-la pel pal curt, duplicant així una ventatja que pareixia ja clara per als seus. La resta de la primera part ha escassejat d’ocasions per part d’ambdós conjunts i, d’aquesta manera, el partit ha anat al descans amb dos a zero al marcador.

La segona part comença amb molt bon peu per a l’equip visitant. Només dos minuts havien transcorregut des del seu inici quan, en una jugada fora de l’àrea de s’Arenal, la pilota queda botant i David Carmona l’enganxa de volea, superant al porter per sobre i retallant la distància en el marcador. L’Escolar, animat per aquest primer gol, cercaria l’empat amb força, però l’equip local sabria aguantar molt bé el resultat, tancant línies i neutralitzant el centre del camp, obligant als visitants a cercar les bandes. Malgrat la insistència de l’equip entrenat per Antoni Brunet, els locals serien els qui ficarien a continuació.

Minut 52 de joc. L’equip local aconsegueix penetrar pel centre de la defensa rival, José M Canido regateja al central i, veient al porter una mica adelantat, pica la pilota i marca de vaselina el seu segon gol, el tercer per al seu equip. Tres a un. Malgrat aquest resultat clarament favorable, no es conformarien els locals. Intentarien de totes les maneres possibles augmentar la seva ventatja en el marcador, però es trobarien amb un mur format pels defenses, el porter i els pals que els faria desistir del seu afany. A falta de quinze minuts per acabar el partit, la idea de remontar pareixia impossible, però arribaria un gol un tant afortunat que faria creure en l’empat a l’equip visitant. És el minut 65 de joc; Carlos Gómez, des del seu camp, prova una passada entre línies cap al davanter, però li surt massa llarga. Tota la ventatja sembla ser per al porter, però s’equivoca en la sortida i no aconsegueix ferir la pilota, que s’introdueix dins la porteria, bot a bot, sense que ningú arribi a tocar-la.

Tres a dos, per tant. El joc, que es torna una mica agressiu, es concentra en el camp de s’Arenal. Són els verds ara els qui cerquen el gol constantment, i l’equip local, conscient del perill que suposa llançar-se a l’atac, es replega i es centra en defensar amb ferocitat aquest tan preciat resultat. Tot i així, les incansables envestides de l’equip visitant donarien el seu fruit, a tan sols un minut per acomplir-se el temps reglamentari. Pilota embullada a la frontal de l’àrea local, el rebuig afavoreix al davanter David Carmona, molt atent per la seva part, que creua la pilota i marca el tercer gol, el qual suposa l’empat definitiu.

Així doncs, tres a tres al final d’un partit en el qual l’equip local, malgrat anar guanyant per dos gols, ha acabat demanant el temps. Els dos equips han sabut aprofitar-se del vent en els seus respectius moments i així treure el màxim suc d’un partit que col·loca a ambdós conjunts amb una victòria, un empat i una derrota a la classificació.