El CE Sineu demana mesures contundents per aturar la violència en el futbol

Dos jugadors han denunciat el president i el porter del CD RTVº La Victòria per haver-los agredit dins la zona de vestidors

Des del CE Sineu ens pronunciam davant la lamentable actitud del Club de futbol C.D. RTVº La Victòria. Concretament denunciam l’actitud que ha mostrat el president d’aquest club, Ricardo López Andujar, davant els fets que es varen produir el passat 16 de setembre a Palma, a la finalització del partit celebrat entre els equips C.D. RTVº La Victòria i Club Esportiu Sineu, corresponents a la primera jornada de la Temporada 2023-2024 de la lliga Preferent Regional
Mallorca Grup A.

Els fets que motiven aquest comunicat es varen produir una vegada finalitzat el partit. Els jugadors del Sineu es retiraren a la zona de vestidors i, tal i com consta en l’acta arbitral, un grup d’aproximadament 10 persones hi varen entrar dins. Un d’ells va agredir el jugador del Sineu amb el dorsal 15, propinant-li una empenta (segons alguns testimonis va ser un cop de puny a la boca) i pegant-li una coça a l’altura del cap quan ja era a terra. Un altre jugador del CE Sineu, amb el dorsal número 9, va patir una altra agressió a l’altura de les costelles. Els dos jugadors varen haver d’acudir a urgències hospitalàries a causa de les lesions que patiren.

Els autors de les agressions no varen poder ser identificats en el moment dels fets, perquè varen abandonar ràpidament les instal·lacions, però segons diversos testimonis es tractaria del president del C.D. RTVº La Victoria i del porter d’aquest equip. De fet, els dos jugadors han interposat ja la corresponent denúncia per via judicial. I el CE Sineu es reserva el dret d’iniciar les accions legals que consideri oportunes. En qualsevol cas, a dia d’avui ningú del C.D. RTVº La Victoria s’ha interessat per esbrinar què va passar ni per conèixer l’estat de salut dels jugadors.

Volem agrair la ràpida intervenció de la Policia Nacional de Palma, que va establir un dispositiu de seguretat que va permetre el control de la situació i la identificació d’alguns dels participants.

De fet, els jugadors i el cos tècnic varen necessitar la protecció dels agents per abandonar el camp.

En una societat que pretén avançar i lluitar per erradicar la violència a l’esport; crear llocs segurs per a la pràctica esportiva; i fomentar la seguretat dels i les esportistes, l’afició, l’estament arbitral i els directius; els primers referents que han de perseguir qualsevol comportament o manifestació violenta són les persones que dirigeixen el club esportiu, ja que marquen els valors del club.

Entenem que des del Club RTVº La Victoria s’haurien de prendre mesures al respecte després dels lamentables fets ocorreguts dissabte passat.

El Club Esportiu Sineu és un club de formació, sense equips professionals, i dedicat al foment de l’esport per posar-lo a l’abast de tothom, en favor de la cohesió social i la formació de ciutadans.

Com a culminació de l’esport base en aquests moments tenim dos equips amateurs, que són els referents per seguir practicant un esport de competició per plaer.

Demanam a la Federació de Futbol de les Illes Balears que sigui contundent i no li tremoli el pols a l’hora de sancionar aquests fets per evitar que segueixin passant. S’ha de fomentar una campanya de tolerància zero a la violència i proporcionar espais segurs per a la pràctica de l’esport. Davant fets com aquests, s’han de prendre les mesures corresponents. La violència no ha de quedar impune

Directiva CE Sineu

CE Sineu

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.