Presentació de «The Story of Atlètic Balears», de Liam Borchers

El dimecres a les 19 hores es va presentar a la sala d’actes de la FFIB el llibre «The Story of Atlètic Balears», escrit per Liam Borchers. Hi acudiren una trentena de persones entre aficionats, abonats del club i interessats per la història del futbol balear, a més d’amics i familiars.

L’acte va ser introduït pel president de la Federació de Penyes del club blanc-i-blau (FPATB), Vicenç Amengual, i la presentació de l’autor estigué a càrrec de l’historiador Manuel García Gargallo, autor de dos llibres sobre l’Atlètic Balears i altres treballs sobre la història de l’esport balear.
Tot seguit va intervenir l’autor del llibre. Liam Borchers (Groningen, 2004) és un jove estudiant de Filologia apassionat del futbol espanyol. Malgrat la seva joventut ja ha escrit dos llibres sobre aquest tema en la seva llengua materna i recentment ha obert una plana web en anglès (modestspanishfootball.wordpress.com) on tracta els mateixos temes, especialitzada en clubs petits però molt especials, així com derbis poc coneguts però amb un caràcter especial.
El seu següent treball ha estat aquest llibre que es va presentar ahir i que presenta la història de l’Atlètic Balears des de la seva fundació, l’any 1920. En 160 pàginas i escrit en anglès, per donar-li projecció internacional, Borchers analitza i explica el club blanc-i-blau des de diversos angles: història general des de 1920 a 2023, la rivalitat amb el Reial Mallorca, els seus estadis (fins a set en total), personalitats destacades i, finalment, la seva l’afició.

«The Story of Atlètic Balears» és el primer llibre que contempla la història del club balearico en conjunt, amb tota la seva història dels inicis fins avui, i des de diversos punts de vista. Això el fa interessant per qualsevol aficionat però també per qui vulgui conéixer el club de primera mà. Un club que Borchers considera un cas ben especial a nivell mundial.

Al final hi hagué torn de preguntes que l’autor i el presentador varen contestar, així com comentaris i aportacions dels presents a l’acte. Després l’autor va signar llibres per tots aquells que el volgueren dedicat, que foren bona part dels assistents.

Manuel García para Fútbol Balear.

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.