Presentació del Forum 1920

El passat 28 d’abril va tenir lloc a la pizzeria “Il Forno Città” de Palma la presentació del Fòrum 1920. Es tracta d’un espai de debat, idees i divulgació promogut per un col·lectiu d’aficionats de l’Atlètic Balears de diferents procedències, centrat en la reivindicació dels orígens i essències històriques d’aquest club de futbol de Palma, el segon més antic de Mallorca. A l’acte varen assistir-hi unes 25 persones, totes per invitació.

El Fòrum 1920 no neix com una penya d’aficionats o col·lectiu d’animació, sinó amb l’esperit de rescatar, reivindicar i oferir un relat històric comú a l’entitat blanc-i-blava fonamentat en els seus 102 anys de vida. El seu objectiu és demostrar que el futbol és molt més que un partit els diumenges i que hi ha clubs com l’Atlètic Balears que transcendeixen el fet esportiu, arribant a ser un fenomen social i històric que val la pena reivindicar.

Un relat històric i social que es remunta a la fundació vertadera del club balearico el 1920, un fet encara desconegut per molts, fins i tot refusat per alguns, a causa de la manca de sensibilitat i interès de la propietat actual que manté la fundació oficial de 1942 a cops d’imatge i marketing.

La presentació es va centrar en una xerrada del professor i historiador Pau Tomàs Ramis, que va exposar el seu treball sobre els mallorquins que viatjaren a l’Olimpiada Popular de Barcelona el 1936 (premi d’assaig del Consell de Mallorca 2020), però centrat en els jugadors i seguidors de l’equip balearico presents en el viatge. Després hi hagué un debat-tertúlia, on els assistents manifestaren les seves opinions i propostes de futur per aquest nou projecte.

Per il·lustrar i documentar la presentació del Fòrum 1920 es va mostrar la Copa Ajuntament, primer trofeu guanyat el 1921 pel club balearico. Així com les dues copes President de la República guanyades els anys 1935 i 1936. Un anys i trofeus que oficialment “no existeixen” per a l’empresa propietària del club, que fins ara ha estat incapaç de mostrar una mínima educació i respecte pel llegat històric del club que posseeix.

Força ATB! Des de 1920.

Manel García para Fútbol Balear.

Más noticias que te pueden interesar

Comenta esta noticia

Los comentarios están desactivados temporalmente. En breve estarán disponibles de nuevo.