Crónica Juvenil DH: CD Espanyol 1-2 RCD Mallorca

El Juvenil A perd a l'últim minut davant del Mallorca en un partit vistós i obert

Espanyol: Rubén, Lirola, Aarón, Iago, Lluís, Roca, Soria, Melendo (A. López, min.88), Campuzano, Gual (Lauren, min.75) i Entrena (Quique, min.62).

Mallorca: Parera, Sastre, Chema, Gaya, Vidal, Damià, Javi, Nacho (Javi, min.79), Xesc (Dosil, min.90), Sergio (Nadal, min.90) i Stephen (Jorge, min.73).

Goles: 1-0, Marc Gual (min.10); 1-1, Damià (min.37); 1-2, Sastre (min.90)

Àrbitro: Sr. Molina Fernández.

Tarjetas: Amonesto a Parera, Javi y Gaya por el Mallorca

Incidències: Prop de 450 persones a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

Partit vistós i igualat el que van oferir el Juvenil A de l’Espanyol i el Mallorca. Malgrat que els blanc-i-blaus van dominar i van gaudir de múltiples oportunitats, els balears van saber esperar el seu moment per emportar-se els tres punts. Marc Gual va avançar al Juvenil als deu minuts però avanç del descans el Mallorca va aconseguir l’empat en un xut de falta i ja en el temps de descompte va sentenciar el partit en una contra.

El partit va arrencar amb igualtat entre els dos equips, però després d’aquesta fase inicial de tempteig, els homes de Gallego van proposar una marxa més per fer-se amb el control i el gol dels blanc-i-blaus no es va fer esperar i als 10 minuts. Després d’una combinació al mig del camp, la pilota va arribar a les botes de Gual i, quan va trobar el forat entre la defensa, el davanter va armar la cama per fer l’1-0.

Amb el gol a favor es va confirmar el domini del Juvenil que va aconseguir que tot el joc es desenvolupés bàsicament a camp contrari amb opcions d’incrementar les distàncies. Una de les més clares la va protagonitzar Campuzano, que després d’una excel•lent jugada individual va assistir a Soria dins la petita i el porter va evitar in extremis el gol. El refús el va caçar Gual però no va encertar entre els tres pals de la porteria.

Si el Juvenil havia fet mèrits per marxar al descans amb una avantatge més gran, van ser els balears els que van aconseguir igualar el marcador. Un xut de falta directa a mitja alçada que va tocar al pal abans de convertir-se en l’1-1. El gol va deixar grogui els homes de Gallego i els visitants no van marxar amb avantatge als vestidors gràcies al travesser.

A la represa, els jugadors de Gallego van tornar a sortir com si res no hagués passat i Campuzano va estar a punt d’aconseguir el gol amb un cop de cap que va trobar el pal. No obstant el Mallorca no renunciava a res i Rubén va salvar el gol balear en una rematada a boca de canó dins l’àrea i després el visitant Damià va enviar-la als núvols quan ho tenia tot de cara.

Després dels ensurts visitants els espanyolistes van tornar a posar contra les cordes als balears amb arribades constants. El partit tampoc va estar exempt de polèmica i és que l’afició va reclamar penal en una caiguda de Lirola dins l’àrea que l’àrbitre no va considerar falta. Kike la va tornar a tenir en una acció des de la banda esquerra però el seu xut va agafar massa efecte i va marxar a fora per poc. En el tram final, el porter mallorquí va salvar el seu equip en un xut de Campuzano que hagués significat el 2-1.

El Juvenil va assetjar la porteria de Parera i en una de les últimes accions el Mallorca va aprofitar-ho per caçar l’equip a la contra i emportar-se el partit per 1-2, infligint una dolorosa derrota al Juvenil blanc-i-blau.