Crónica 1ª Reg.: Binissalem «B» 2 – 1 Rtvº La Victoria

Binissalem «B»: Joaquin Llabres, Ramon M Mondejar, Jose A Campos, Miquel Simonet, Miguel Gomez, Gabriel A Oliver, Juan A Villalonga, Bartomeu Cabrer, Raul Pastor, David Perez y Jaime Vachiano.

Sustituciones: Jaume Moya por Raul Pastor (min.60), Ferran Alzamora por David Perez (min.66), Guillem M Pou por Joaquin Llabres (min.79) y Jaume Moya por Ramon M Mondejar (min.90)

Rtvº La Victoria: Sebastian Bibiloni, Roberto Castaño, Victor J Diez, Miguel A Garcia, Jorge Calvo, Andres F Arenas, Daniel Cordero, Luis Gabriel, Juan M Ramos, Pedro Lopez y Francisco J Luque.

Sustituciones: Angel J Quero por Sebastian Bibiloni (min.46), Jonatan Besan por Luis Gabriel (min.56), Antonio Planas por Pedro Lopez (min.67), Miguel Segui por Andres F Arenas (min.75) y Jorge L Giraldo por Juan M Ramos (min.75)

Goles: 0-1 Pedro Lopez (min 56), 1-1 Jose A Campos Coll (min 71) y 2-1 Jose A Campos Coll (min 90)

Árbitro: Cristobal Cabanellas Reynes. asistido por Joan Prats Marti y Antoni Prats Marti.

Tarjetas: Raul Pastor (amarilla, min 28), David Perez (amarilla, min 45), Bartomeu Cabrer (amarilla, min 68), Juan A Villalonga (amarilla, min 69) y Miquel Simonet (amarilla, min 80) para el Binissalem «B». Jorge Calvo (amarilla, min 30), Jorge Calvo (amarilla, min 31), Victor J Diez (amarilla, min 36), Juan M Ramos (amarilla, min 38), Jonatan Besan (amarilla, min 59), Daniel Cordero (amarilla, min 69), Miguel A Garcia (amarilla, min 78), Miguel Segui (amarilla, min 87) y Angel J Quero (amarilla, min 90) para el Rtvº La Victoria.

Partidàs, ho va tenir tot, jugadors destacadíssims, o que fan el partit de la seva vida, remuntades, polèmica i èpica. Tanmateix ja és normal, els equips es juguen molt, tant si et trobes a la zona baixa o a la zona d’ascens.

El Recreativo la Victória arribava amb la il·lusió de poder lluitar per la tercera o la segona plaça, encara que era un repte difícil i que depenia de resultats a altres camps les matemàtiques ho permitien. Així i tot els darrers resultats no l’havien acompanyat molt, perdent punts a fora casa. L’equip visitant disposava un esquema típic, amb Jesús Luque a la porteria, línea de quatre per Sebastià Bibiloni, Roberto Castaño als laterals i Víctor Díez i Miguel García com a centrals. Doble pivot per Jorge Calvo i Andrés Arenas, tres mitges-puntes ocupades per Daniel Cordero, Juan Ramos i Pedro López, i com a punta Luis Aguiló. Perdia a Francisco Liceran per amonestacions.

L’equip local, el Binissalem B, seguia com a líder però perseguit de molt a prop. Disposaria defensa de quatre, Ramon Mondéjar i Raul Pastor als laterals, Jose Campos i Joan Toni Villalonga al centre, doble pivot per Biel Oliver i Barto Cabrer, bandes per David Pérez i Joaquin Llabrés, i al davant Miquel Simonet i Miguel Gómez. A la porteria entraria Jaume Vachiano. El Binissalem perdia a Sebastià Riutort a darrera hora per una lesió a l’ull, però recuperava a Barto Cabrer, Ferran Alzamora i Jaume Moyà.

El Binissalem començaria cercant des del primer minut la victòria, amb forta pressió, joc ràpid, possessió i passades entre línees. La primera gran ocasió vendria al quart d’hora de partit, quan Jose Campos, molt actiu durant tot el partit, assisteix a Miguel Gómez que queda tot sòl davant Luque, que la toca i l’envia a còrner. Cinc minuts després en unes fores Raul Pastor les converteix en una penjada a l’àrea, Joaquin Llabrés la baixa al punt de penal, i dins l’àrea petita es regateja dos jugadors, assisteix a Miquel Simonet, però el porter Luque la torna a treure a còrner. Al minut 26 David Pérez lluita una pilota a la defensa visitant, la guanya, queda davant Jesús Luque, però l’alt porter surt i tapa bé tornant a treure a baix amb una mà esquerra prodigiosa.

Al minut 30 es produiria una jugada estranya i que canviaria el plantejament de la Victória. Jorge Calvo s’autoexpulsa quan fa una entrada al mig camp on l’àrbitre decideix amonestar com a targeta groga. El jugador comença a tocar-se la cara fent veure a l’àrbitre que té molta barra i que s’ha equivocat i l’àrbitre li ensenya la targeta vermella. El jugador ja molt nerviós seguiria assenyalant durant el seu camí cap a vestidors el robatori que segons ell s’havia produït. No li quedaria més remei al conjunt visitant que replegar-se una mica més, ajuntar línees i aguantar.

No li aniria tan malament ja que el Binissalem B només tendria una ocasió més clara. Una assistència de tacó de Miguel Gómez deixa a Ramon Mondéjar una altra vegada tot sòl davant Luque però arriba molt forçat i el porter torna a treure.

La única ocasió del Recreativo la Victória vendria al final de la primera part quan Biel Oliver perd una pilota a la sortida des del darrera, i Pedro López xuta creuat però Luis Aguiló aconsegueix arribar abans que surti la pilota però envia als núvols amb Jaume Vachiano batut.

Si la primera part acabava amb un avís del Recreativo, la segona començaria amb gol. Qui perdona ho paga, i el Binissalem B havia perdonat l’imperdonable. En una falta llunyana Pedro López ho prova amb la sort que se li escapa a Jaume Vachiano, aconseguint amb 10 jugadors avançar-se al marcador. Seria un cop dur pels blaus i una injecció de moral per l’equip visitant.

La resposta vendria en un xut de fora l’àrea de Ramon Mondéjar, que la posaria molt forta, però una altra vegada Luque la enviaria a córner.

El gol de l’empat arribaria a pilota aturada, l’especialitat de l’equip. Una falta escorada a l’esquerra de la porteria visitant, Barto Cabrer la posa al punt de penal, i el Recreativo se la fica ell mateix. Cap jugador local havia pogut batre a Luque, curiosa circumstància.

Després del gol, l’equip local treuria tota la artilleria que li quedava, entraria el juvenil Jaume Moyà, es passaria a defensa de tres, amb Barto Cabrer pujant i baixant la banda esquerra, i es disposarien dos extrems amb l’entrada de Guillem Pou i dos davanters.

De totes maneres l’equip local faria sofrir a l’afició, ja que el gol de la victòria no arribaria fins al descompte. Al minut 92 Barto Cabrer torna a penjar una falta al mateix lloc que l’anterior gol i la torna a posar al mateix punt de penal. Jose Campos entra amb tot i bat a Jesús Luque. El capità donaria la victòria als blaus i així s’acostarien un poc més a la consecució del títol.

La Victòria quasi aconsegueix treure punts del Miquel Pons, gràcies a una actuació superlativa del porter Luque, però els tres astres que ahir estaven alineats no foren suficients per l’equip visitant i el Binissalem B s’endugué els tres punts.

La pròxima jornada, el Recreativo rep el Port de Sóller i el Binissalem B visita el camp del Llubí.