Crónica 1ª Reg.: Binissalem «B» 5 – 2 Arta

Victoria del Binissalem ante el Arta

Binissalem «B»: Jose Molina, Joaquin Llabres, Jose A Campos, Miquel Simonet, Angel Segura, Ferran Alzamora De, Gabriel A Oliver, Jaume Moya, Juan Moya, Jose Manuel Pedrosa y Juan A Villalonga.

Sustituciones: Miguel Gomez por Angel Segura (min.53), David Perez por (min.53), Guillem M Pou por Miquel Simonet (min.62) y Bartomeu Vallespir por Joaquin Llabres (min.83)

Arta: Bernat Reines, Miguel Sureda, Joan Alzamora, Ismael J Santos, David Rocha, Jorge De La Puente Palomero, Alejandro Molina, Nicanor Lopezsalazar, Jaume Ferrer, Antoni Serra y Xavier Cursach.

Sustituciones: David Muñoz por Jorge De La Puente Palomero (min.58), Antonio Gil por Ismael J Santos (min.65), Gabriel Massanet por David Rocha (min.70) y Juan L Muñoz por Miguel Sureda (min.70)

Goles: 1-0 Jose A Campos (min 10), 2-0 Joan Alzamora (min 27), 3-0 Miquel Simonet (min 31), 3-1 Antonio Gil (min 80), 4-1 Jaume Moya (min 82), 4-2 Xavier Cursach (min 84) y 5-2 Guillem M Pou (min 88)

Árbitro: Antonio Hernandez Lopez. asistido por Javier Riera Granada y Joan Miguel Ruiz Canamero.

Tarjetas: Angel Segura (amarilla, min 41), Jose Manuel (amarilla, min 53), Miquel Simonet (amarilla, min 61), David Perez (amarilla, min 70) y Ferran Alzamora (amarilla, min 82) para el Binissalem «B». Ismael J Santos (amarilla, min 14), Jorge De La Puente Palomero (amarilla, min 53), Joan Alzamora (amarilla, min 55), Alejandro Molina (amarilla, min 66) y Xavier Cursach (amarilla, min 74) para el Arta.

La jornada 16 el líder, Binissalem B, rep l’Artà antepenúltim classificat. Encara que els dos equips guanyaren els darrer partit jugat venen de dinàmiques molt diferents, l’Artà es troba amb 11 punts, i només dos punts aconseguits a fora casa, en canvi el Binissalem suma ja 24 punts seguits i és l’equip menys golejat de la categoria.

L’Artà es presentava al partit amb només una baixa per acumulació de targetes, Lluis Obrador i una altra per decisió tècnica, Antoni Nadal. L’equip no presentava gaires canvis respecte l’alineació que guanyà al Lloret, només l’entrada de Jaume Ferrer al doble pivot, i Alejandro Molina substituint a Antonio Nadal al darrera. Comptava amb Ismael Santos com a distribuïdor del joc i Xavier Cursach, l’hàbil davanter, com a jugadors destacats. L’Artà intentaria sumar tres punts per poder despenjar-se de la zona baixa de la taula, i desplegaria un joc dur, fregant el límit del reglament, per destruir el futbol del rival i pressió forta a d’alt i intentar jugar ràpid.

El Binissalem presentava un equip amb baixes sensibles. Dues per sanció, Fernando Rey i el pivot titular Sebastià Riutort, que complia cicle de targetes, Ramon Mondéjar Álvaro Guzmán per qüestions laborals, i Raúl Pastor que rebia un premi a la bona temporada que fa amb la convocatòria del primer equip, el Binissalem de 2-B, juntament amb Vachiano que seguia suplint la baixa del porter del primer equip. Per això en la convocatòria entraren dos jugadors del juvenil, Tomeu Vallespir i Joan Garcia, porter suplent. La defensa seria improvisada, jugant de lateral dret Ferran Alzamora, però amb la parella de centrals més sòlida de la lliga, Campos i Joan Toni Villalonga, i amb Jaume Moyà que hauria de situar-se a la banda esquerra i jugar a cama canviada. Al mig camp, la baixa de Sebastià Riutort donaria entrada a Joan Moyà, que jugaria el seu primer partit complet de la temporada, acompanyat de Biel Oliver, Joaquin Llabrés i Jose Pedrosa. Al davant un canvi, l’entrada d’Ángel Segura. El Binissalem sortiria a dominar la pilota i realitzar jugades de combinació ràpides. Pressió forta per robar la pilota a la sortida de l’Artà i aprofitar el joc a pilota aturada.

El partit comença amb un primer avís de l’Artà. Als primers minuts Ismael Santos realitza una jugada partint de la banda esquerra cap al centre i prova el xut que surt alt, per damunt el travesser. La jugada següent hagués pogut canviar el devenir del partit. Un desajust de la defensa provoca un mà, defora l’àrea, Joan Toni Villalonga quan Xavier Cursach es quedava tot sòl davant el porter local, Pep Molina. L’àrbitre no va veure res i xiular fora de porteria, encara que el linier tenia la banderola aixecada. El mal arbitratge seria una tònica durant el partit, perjudicant a ambdós equips.

Després de dos avisos, arriba el primer gol del Binissalem. Joan Moyà marca jugada en treure un córner des de la banda esquerra i Campos, gràcies als bloquejos, entra amb tot i marca. Era el minut 10 de partit. Després del gol, el Binissalem s’estiraria més i començaria amb a guanyar el domini de la pilota, del mig camp i a crear ocasions de gol.

Al minut 27, Ferran Alzamora puja per la banda esquerra i rep una passada, intentant realitzar un dribling que en primera instància no surt, però guanyant el rebot que l’envia al punt de penal on la defensa la treu a córner. Biel Oliver el treu i Joan Alzamora marca en pròpia porta el segon gol local. Dos minuts després Miquel Simonet marcaria el tercer gol, amb un xut de falta que supera la barrera i entra en part gràcies a la desafortunada actuació del porter visitant, Bernat Reinés. La darrera jugada destacada de la primera part també seria pel conjunt local i també a pilota aturada. Al minut 40 Joan Rumbo envia la pilota al travesser realitzant el que en futbol s’anomena gol fantasma, poc reclamat pel Binissalem.

Tot i la avantatge local, l’Artà no baixaria els braços, però canviaria el xip. Començaria a realitzar joc brut durant tota la segona part, al límit del reglament. Provocacions, entrades a des temps, escopinades des de la banqueta a jugadors locals tot per treure del partit a algun jugador del Binissalem B i aprofitar aquesta situació per reduir distàncies. El conjunt local aguantà tot i que l’àrbitre en cap moment aturà el joc visitant, fins que en una jugada David Muñoz, que havia sortit a la segona part, fa una entrada per darrera a Miquel Simonet. Quan el davanter local s’aixeca David Muñoz s’encara amb ell i simula una agressió. L’àrbitre no dubte i treu targeta groga a Miquel Simonet i tot d’una és substituït.

Al minut 80 l’Artà treuria premi. En una jugada aïllada Toni Gil marca de rebot després d’una falta no assenyalada al porter local. El partit canviaria i pareixia com si alguns nervis poguessin apoderar-se del Binissalem. Però el líder és sòlid i treu petroli de qualsevol jugada. Una falta a la banda dreta Biel Oliver la posa al punt de penal Jaume Moyà remata, rebota a Miguel Gómez i entra per tota l’esquadra. L’àrbitre donaria el gol a Jaume Moyà. Dos minuts després l’Artà tornaria a marcar, en unes fores de banda Xavier Cursach guanya la posició i marca per damunt el porter.

Al minut 88 arriba l’obra d’art del capvespre. Guillem Pou marca un gol olímpic en treure un córner a l’esquerra de la porteria custodiada per Bernat Reinés.

Final loco, però els tres punts es queden a casa i el líder segueix sumant de tres en tres.